Reizen inů Rwanda

Authentiek Rwanda
Authentiek Rwanda

Rwanda zal bij veel mensen bekend staan vanwege de genocide in de jaren '90, maar de Rwandezen hebben sindsdien de draad weer opgepakt en het land is hard op weg een moderne en voortvarende staat te worden. Rwanda is vooral aan te raden voor zijn prachtige natuur. Het Volcanoes National Park is een toevluchtsoord voor de met uitsterven bedreigde berggorilla en ook de andere twee nationale parken bieden een grote weelde aan flora en fauna.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Steden

Rwanda is een van de dichtstbevolkte landen in Afrika. Bijna vijftien procent van de Rwandezen woont in de stad. De hoofdstad is Kigali. Met ongeveer een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Het is een schone en ordelijke stad. Dankzij de vele 'expats' is Kigali ook een hele Westerse stad met moderne restaurants, supermarkten en bars. De tweede stad van het land, Gisenyi, ligt aan de oever van het Kivumeer. Deze stad is in snel tempo aan het moderniseren, met de bouw van een winkelcentrum en het asfalteren van wegen. Gisenyi heeft veel watersportmogelijkheden en stranden. Butare is de intellectuele hoofdstad van Rwanda met verschillende leerinstellingen en onderzoeksinstituten. Ook het Nationaal Museum van Rwanda kun je in Butare vinden.

Taal

In Rwanda zijn er drie officiële talen. De inheemse taal Kinyarwanda is de voertaal in het land, maar Engels en Frans wordt ook door veel Rwandezen gesproken, vooral in de grote steden. Verkopers spreken vaak ook Swahili, de handelstaal van Oost-Afrika. Vraag gratis een offerte aan

Klimaat

Rwanda heeft een gematigd tropisch savanneklimaat. De gemiddelde dagtemperatuur ligt ergens tussen 12 en 27 graden Celsius en dit is het hele jaar constant. Het noorden en westen van het land zijn over het algemeen wat koeler dan het lagergelegen zuiden en oosten. Er zijn twee regenseizoenen in het jaar. De eerste is van februari tot juni en de tweede van september tot december.

het regenwoud bij Viruga, het leefgebied van de berggorilla's.
het regenwoud bij Viruga, het leefgebied van de berggorilla's.

Veiligheid

In tegenstelling tot buurlanden als de Democratische Republiek Congo (DRC) en Uganda is Rwanda veel veiliger, hoewel in de grensstreek met het instabiele DRC er de mogelijkheid is dat de veiligheidssituatie plotseling kan veranderen. Over het algemeen is Rwanda echter veilig. Criminaliteit is geen groot probleem in het land, maar blijf voor de zekerheid toch altijd op de hoede voor zakkenrollers of oplichters. 's Nachts reizen buiten de stad wordt afgeraden in verband met de verkeersonveiligheid.

Gezondheid

De enige verplichte vaccinatie die je nodig hebt voor Rwanda is die tegen gele koorts. Je hebt echter ook kans om malaria, hepatitus A, DTP en knokkelkoorts op te lopen en het wordt dan ook aangeraden om hier tegen ingeënt te zijn. Neem voor de zekerheid contact op met je (huis)arts om te weten te komen wat voor inentingen je precies nodig hebt: ze kunnen per persoon verschillen. Het wordt niet aangeraden om het water uit te kraan te drinken zonder het eerst te koken.

Tips

– Heb je een ambulance, politie of brandweer nodig? Het alarmnummer in Rwanda is 112
– Plastic wegwerpzakjes zijn verboden in Rwanda. Let hierop bij het inpakken
– Reizend door het platteland kun je een politie checkpoint tegenkomen. Dit is enkel om de veiligheid te waarborgen, maar je moet wel je paspoort bij de hand hebben om jezelf te identificeren.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen