Nationale parken in Rwanda

Rwanda is een land midden in Afrika, gelegen tussen Tanzania, Uganda, Burundi en Congo. Het is het land van de 1.000 heuvels, maar het landschap kenmerkt zich ook door de rivieren, meren, dorpen en akkers. Rwanda heeft de reiziger veel te bieden op het gebied van flora en fauna. Er zijn drie nationale parken in het land waar je onder andere veel diversiteit aan planten zal tegenkomen, maar ook berggorilla's en enorm veel vogels. De nationale parken Akagera, Nyungwe Forest en Volcanoes zijn prachtig om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Rwanda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Nyungwe Forest Nationaal Park

Nationaal Park Nyungwe Forest ligt in het zuidwesten van Rwanda en is een zeer bosrijk park. Het ligt op een hoogte van 1.600 tot 2.950 meter en bestaat pas sinds 2004. In totaal heeft het park een oppervlakte van 1.010 km². Nyungwe is een park met een zeer grote diversiteit aan planten en dieren. Vandaar dat het ook een zeer belangrijk gebied is voor Rwanda. Er leven in het park zo'n 13 verschillende soorten primaten, 1.000 plantensoorten, meer dan 30 reptielensoorten en meer dan 270 soorten vogels. Veel van deze planten en dieren zijn alleen in dit gebied van de wereld te vinden, waardoor dit het park zeer bijzonder maakt. Zo kom je tijdens een wandeling in het park ook diverse chimpansees tegen. Als je het park eens vanaf een andere kant wilt zien, is het mogelijk om een Canopy Walk te maken. Tussen de bomen hangt een smalle loopbrug aan kabels, waarmee je van de ene naar de andere kant loopt. Zo zie je de omgeving van het park totaal anders. Als je hoogtevrees hebt is het alleen niet slim om deze brug te beklimmen.

Akagera Nationaal Park

Nationaal Park Akagera is totaal anders dan de andere twee parken. Doordat het park noordoostelijk van de Kigali ligt en aan de grens met Tanzania, kenmerkt het landschap zich vooral door de vlakke savanne met euphorbiabomen en acacia's, winderige heuvels en een doolhof van meren en moerassen. Ook loopt de Akagera River door het park, wat een bron van de Nijl is. In Akagera vind je veel groot wild zoals buffels, leeuwen, zebra's, giraffen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen en de zeldzame sitatunga antiloop. De kuddes olifanten komen regelmatig bij de meren om te drinken, als je geluk hebt kom je ze dus tegen tijdens een safari. Veel van het grote wild is tijdens de burgeroorlog helaas verdwenen. Gelukkig is er tegenwoordig een nieuw beleid tegen stropen, waardoor de aantallen weer oplopen. Akagera is tevens een roofvogelgebied. Verschillende soorten gieren, de bateleur en de slangenarend zijn hier onder andere te zien.

Volcanoes Nationaal Park

Volcanoes Nationaal Park is voor veel mensen een reden om een bezoek te brengen aan Rwanda. Dit is namelijk dé plek om de berggorilla te spotten. Het park ligt in het noordwesten van het land en grenst aan het Virunga Nationaal Park in Congo. Het heeft zijn naam te danken aan de 5 vulkaantoppen in het park die behoren tot de Virunga Mountains. Het landschap bestaat voornamelijk uit het tropisch regenwoud en bossen van bamboe. De berggorilla's leven hier in 'grote' aantallen in het regenwoud, waardoor je hier de meeste kans hebt om er een te zien. Om de mooie beesten te kunnen zien moet je wel vaak een lange wandeling maken. Heb je er eenmaal een gevonden, onder begeleiding van een gids, dan mag je ze 1 uur volgen. Naast de berggorilla leven er ook andere dieren als buffels, apen en bosbokken.

Heeft u interesse in een reis naar Rwanda? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen