Reisadvies: Is ServiŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies ServiŽ
Reisadvies ServiŽ

In het zuidoosten van Europa ligt Servië. Het land is 77.475 km² groot en heeft ongeveer 7.293.000 inwoners. De hoofdstad Belgrado ligt in het midden van het land. Hier woont een groot deel van de bevolking, de stad heeft namelijk meer dan 1 miljoen inwoners. Het land is in 3 verschillende regio's verdeeld: Vojvodina in het noorden, Kosova in het zuiden en Centraal-Servië in het midden. Kosovo wordt ook wel als afhankelijk deel gezien. Als je naar Servië gaat is het handig om van tevoren op de hoogte te zijn van een aantal dingen, zoals de beste reistijd, of er criminaliteit plaatsvindt en waar je je voor moet inenten. Deze punten zullen in dit artikel worden besproken.

Heb je weinig kennis van ServiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het is op het moment alleen mogelijk om naar Servië te reizen als het een noodzakelijke reis betreft. Indien je toch in dit land bent geweest dien je bij terugkeer in thuisquarantaine in Nederland te gaan. 

Onveilige gebieden

Servië kent vrijwel geen onveilige gebieden. 

Veiligheid Belgrado

Belgrado is een veilige en mooie stad om eens te bezoeken. Natuurlijk moet je zoals in elke grote stad wel rekening houden met zakkenrollers.

Houd ook hier rekening mee

- De gezondheidszorg in Servië is van gemiddelde kwaliteit. 

- Houd er rekening mee dat homoseksualiteit in dit land niet wordt geaccepteerd. Het is raadzaam om je op dit gebied terughoudend op te stellen. Bedreigingen, beledigingen en geweld tegen de LGBT gemeenschap komen regelmatig voor.

- Wanneer je op vakantie gaat naar Servië zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel worden er een aantal inentingen aanbevolen, ongeacht de duur van verblijf, namelijk bescherming tegen DTP en hepatitis A. Als je in de maanden maart tot en met november langer dan 4 weken in de natuur verblijft is het raadzaam een vaccinatie tegen teken encefalitis te nemen. Wanneer je langer dan 3 maanden in het land verblijft worden ook inentingen tegen hepatitis B en rabiës aangeraden.

Houd voor de laatste ontwikkelingen de site van Rijksoverheid in de gaten.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

24 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,3

Gerelateerde artikelen