Vliegvelden van ServiŽ

Vluchten vanaf Belgrado Nikola Tesla Airport
Vluchten vanaf Belgrado Nikola Tesla Airport

Servië is per vliegtuig goed te bereiken. Het land kent een aantal grote vliegvelden die een goede infrastructuur creëren. Deze vliegvelden worden gebruikt voor verschillende doeleinden. In dit artikel lees je meer informatie over vijf bekende vliegvelden van Servië.

Heb je weinig kennis van ServiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Belgrado Nikola Tesla Airport

Luchthaven Belgrado Nikola Tesla Airport is het grootste vliegveld van Servië. In 2013 verwelkomde Belgrado Nikola Tesla Airport 3.543.194 reizigers. Het vliegveld ligt vlak bij het dorp Surčin, 18 kilometer ten westen van Belgrado. Dagelijks vertrekken er lijnvluchten naar verschillende Europese bestemmingen. Het vliegveld heeft haar naam te danken aan de Servische geleerde Nikola Tesla. Zijn wetenschappelijk werk is erg bekend, zo vond hij onder andere het principe van de radio uit. Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks vluchten met verschillende maatschappijen naar Belgrado Nikola Tesla Airport. Vanaf het vliegveld kun je per auto, bus of taxi naar je hotel reizen. Tijdens je vlucht verveel je je op Belgrado Nikola Tesla Airport zeker niet. Het vliegveld beschikt over winkels, restaurants, bars en een casino. 

Ingang van Belgrado Nikola Tesla Airport
Ingang van Belgrado Nikola Tesla Airport

Pristina International Airport

Pristina International Airport werd officieel geopend in 1965. In die tijd diende het vliegveld alleen als luchthaven voor binnenlandse vluchten van en naar Belgrado. Vanaf de jaren '90 ging de luchthaven ook internationale vluchten verzorgen. In 2013 telde Pristina International Airport 1.628.678 passagiers. Pristina International Airport ligt in Kosovo, op 16 kilometer afstand van de stad Pristina. Tijdens de Kosovo-oorlog werd Pristina International Airport geactiveerd als militaire luchthaven. Pristina International Airport heeft veel winkels waar je belastingvrij kunt winkelen, drie koffiezaken en drie snackbars. Daarnaast heeft het vliegveld een Business Lounge voor Business Class passagiers. Het vliegveld beschikt over verschillende restaurants die 24 uur geopend zijn. Vraag gratis een offerte aan

Niš Constantine the Great Airport

Het op een na grootste vliegveld van Servië is Niš Constantine the Great Airport. Deze luchthaven bevindt zich op 4 kilometer afstand van de stad Niš. De eerste vliegactiviteiten rondom de stad Niš vonden plaats in 1910. De huidige locatie van het vliegveld werd voor het eerst gebruikt in 1952. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld gebruikt als militaire basis. Tegenwoordig wordt een deel van het vliegveld nog steeds door militairen gebruikt als basis. In 2013 ontving het vliegveld 21.700 passagiers. Vanaf het vliegveld kun je per bus, trein of taxi naar je hotel reizen. Het vliegveld heeft wat minder faciliteiten, maar er zijn wel een aantal winkels, een bank en een postkantoor. 

Passagiers op Belgrado Nikola Tesla Airport
Passagiers op Belgrado Nikola Tesla Airport

Užice-Ponikve Airport

Užice-Ponikve Airport, ook wel bekend als Lepa Glava, is een vliegveld in het westen van Servië. Het vliegveld ligt bij het Ponikve Plateau. Hoewel het vliegveld gebouwd werd tussen 1979 en 1983, wordt het vliegveld pas actief gebruikt sinds 1992. Van 2011 tot 2013 is het vliegveld verbouwd om te dienen als luchthaven voor passagiersvluchten. Op 5 oktober 2013 is het vliegveld heropend en geopend voor burgers. Tegenwoordig ontvangt het vliegveld passagiersvluchten uit verschillende landen. Vervoer vanaf het vliegveld is mogelijk met taxi's of het openbaar vervoer. 

Vršac International Airport

De allereerste vlucht vanaf Vršac International Airport vond plaats in 1912. Vršac International Airport dient als een opleidingscentrum voor nieuwe piloten. In Europa staat het opleidingscentrum hoog aangeschreven. Het vliegveld is eigendom van de SMATSA Aviation Academy. Piloten van verschillende vliegmaatschappijen wereldwijd worden hier opgeleid. Het opleidingscentrum traint al meer dan vijftig jaar piloten voor commerciële vluchten. In totaal heeft het opleidingscentrum meer dan 2.000 piloten getraind. Het vliegveld heeft een moderne vluchtsimulator die piloten helpt bij het opleiden. Momenteel wordt Vršac International Airport verbouwd, zodat er in de toekomst ook vracht- en chartervluchten kunnen plaatsvinden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen