Festivals in ServiŽ

Klappend publiek bij (pop)festival
Klappend publiek bij (pop)festival

Servië is een aanlokkende, toeristische bestemming. Dit komt door de historische cultuur, bijzondere steden, uitzonderlijke gastvrijheid en een ongeschonden natuur. Servië biedt veel mogelijkheden voor een gedenkwaardige vakantie. Je kunt er talloze dingen doen of bekijken, maar een van de meest uitzonderlijke aspecten zijn de evenementen en festivals in Servië. Dit is dan ook een belangrijke publiekstrekker voor het land. Het festivalseizoen vindt plaats in de zomer, met veelvuldige festivals en andere evenementen die door het hele land georganiseerd worden. Van traditionele wijnfeesten tot eigentijdse popfestivals.

Heb je weinig kennis van ServiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het Exit-festival

Het Exit-festival is ondertussen uitgegroeid tot Europa's grootste, internationale popfestival. In het jaar 2000 is het opgericht door een paar protesterende studenten tegen de toenmalige Servische president Milosevic. De protesten duurden meer dan 100 dagen en hierbij kwamen veel muzikanten optreden. Na het vertrek van de president besloten ze dit jaarlijks te gedenken met het muziekfestival. Het muziekfeest vindt in de maand juli plaats en duurt 4 dagen. Met zijn spectaculaire programma's trekt het spektakel vaak honderdduizenden bezoekers. Kaartjes moeten dan ook op tijd gekocht worden, want het festival is redelijk snel uitverkocht.

De muziekstijlen variëren van hiphop en dance tot reggea en jazz. De tickets hebben een prijs van 119 euro voor 4 dagen. Bij het festivalterrein is een camping beschikbaar. De plek waar het gehouden wordt is in de stad Novi Sad, in de bekende middeleeuwse Petrovaradin burcht. Op deze plaats heb je een schitterend uitzicht over de Donau wat voor extra sfeer zorgt.

Guca Festival

Dit 7 dagen durende festival is geschikt voor de mensen die de traditionele Servische muziek willen leren kennen. Op het internationale trompet festijn geven blaasmuzikanten en bands uit de gehele Balkan optredens. Het dorpje Guca wordt met zijn 3000 inwoners overspoeld door meer dan een half miljoen bezoekers. De optredende bands kunnen strijden om de 'gouden trompet'. Het muziekfeest wordt elk jaar gehouden in augustus. Ook het dorpje Guca maakt er een feest van tijdens dit festival, met marktkraampjes op allerlei plekken, traditionele voorstellingen, straatmuzikanten en dansende mensen. De bewoners van het stadje stellen zich gastvrij op en je kunt op vele plekken kamers huren. De entree voor dit festival is gratis.  Vraag gratis een offerte aan

Nisville Jazzfestival

Het Nisville Jazzfestival wordt in Nis gehouden, een stadje in het zuidoosten van Servië. Het stadje heeft een mooi historisch amfitheater. Dit jaarlijkse festival wordt dit jaar in augustus voor de 29e keer gevierd. Het spektakel duurt 4 dagen lang en entreebewijzen kosten 20 euro per stuk.

Bierfestival Belgrado

Sinds 2003 wordt het bierfestival in Belgrado gehouden, welke nu tot een van de grootste zomerfestivals in dit deel van Europa behoort. Met meer dan 900.000 bezoekers worden er op het festival meer dan 70 verschillende biersoorten geschonken tegen lage prijzen. Het festival wordt georganiseerd in augustus en duurt 5 dagen. Er is geen entreeprijs aanwezig. Verder komen er vele bekende DJ's en bands uit de hele Balkan performen.

Reizen naar Servië

Je kunt met de auto, het vliegtuig of de trein naar Servië reizen. Ze hebben 2 internationale luchthavens. Je kunt ook met de trein gaan, dit is goedkoper maar duurt wel een stuk langer dan het vliegtuig.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,2

Gerelateerde artikelen