Duiken op de Seychellen

Onderwaterwereld van de Seychellen
Onderwaterwereld van de Seychellen

De Seychellen, gelegen in het warme, kristalheldere water van de Indische Oceaan, 1500 kilometer van de kust van Afrika en Madagaskar, is een paradijselijk eiland. Het leven hier is relaxed en totale ontspanning is dé levensstijl op het eiland. Daarnaast is het eiland ook nog eens de perfecte plek om te duiken. Dankzij de helderheid van het water is dit een van de weinige plekken ter wereld waar het mogelijk is om onderwater zo ver te kijken als het oog kan reiken. Duiken in de heerlijk warme wateren van de Seychellen is alsof je een andere wereld binnenkomt, een van mysterie, avontuur en onbevattelijke schoonheid, gevuld met een onderwaterleven, bedekt met alle kleuren van de regenboog.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Duikcursussen

Er zijn ontzettend veel duikscholen te vinden op de Seychellen, die lessen aanbieden voor zowel de beginnende- als de ervaren duiker. Afhankelijk van wat je wilt, kun je lessen nemen. Ook kun je hier PADI-cursussen volgen, zodat je overal ter wereld zelfstandig kunt gaan duiken.

Rifduiken

Wanneer je gaat duiken in de Seychellen, is het een must om een aantal riffen te bezoeken. De onderwaterwereld hier is onbeschrijflijk, met tropische vissen in vele soorten en maten, haaien en andere bijzondere, zeldzame vissen.
Vraag gratis een offerte aan

Professioneel duiken

Professionele duikers of PADI duikers genieten van de rust van de eilanden en het overvloedige aanbod van duikuitrustingen op de meeste stranden. Belangrijk is om met het huren van spullen altijd een identiteitsbewijs en creditcard mee te nemen. De prijzen zijn erg redelijk en de uitrustingen worden wekelijks gecheckt. Er worden voor deze groep duikers meer uitdagende spots uitgekozen, zoals wrakken en grotten. Er is zelfs de mogelijkheid om naar schatten te zoeken onder water, zilveren en gouden muntstukken of kanonnen, restanten van vervlogen eeuwen.

Shark feeding

Voor de echte avonturier is er ten slotte nog een unieke uitdaging, namelijk het voeden van haaien. Voor zowel de ervaren als beginnende duiker is het vaak een emotionele en enge ervaring om op de bodem van de oceaan te zitten en de haaien te voeren die om je heen krioelen. Dit avontuur wordt op de Seychellen met regelmaat aangeboden, onder begeleiding van gekwalificeerde duikers. Met een boot vaar je de zee op en word je naar de zeebodem vervoerd, waar je met een groep op de zanderige bodem van de oceaan plaatsneemt. De voerder begint met stukken vlees te zwaaien, en de rest blijft zo stil mogelijk zitten, en in geen geval de armen te bewegen. Iedereen blijft zo stil mogelijk zitten, terwijl haaien in alle soorten en maten over en door de groep beginnen te cirkelen. De haaien komen op dit punt zo dichtbij dat je ze eenvoudig zou kunnen aaien, maar doe dit niet! De haaien komen hier voor het gratis voedsel wat ze aangeboden krijgen, en wanneer iemand gaat zwaaien met de armen, kan een haai dat zien als voedsel. Om daar te zitten, hopeloos in een cirkel terwijl mensenetende haaien om je heen en tegen je aan zwemmen zal niet iedereen bekoren, maar het is wel een unieke ervaring. Bovendien kan het ook nog eens allemaal op film vastgelegd worden!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen