Zien en doen op Mahé Seychellen

De prachtige stranden
De prachtige stranden

Het grootste eiland van de Seychellen is het prachtige Mahé, gelegen in het noordoosten van de eilandengroep. Sinds de 19e eeuw is het al een zeer geliefde vakantiebestemming bij veel mensen. Dit komt mede door de prachtige stranden, de azuurblauwe oceaan en de palmbomen. De perfecte bestemming voor een zonovergoten strandvakantie. Maar Mahé heeft nog meer te bieden dan dat, ook op sportief en historisch gebied is er veel te beleven.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De geschiedenis van het eiland

De Seychellen zijn in 1501 ontdekt door de Portugese zeeman Vasco da Gama. Daarna duurde het nog ruim een eeuw voordat de Britten Mahé voor het eerst bezochten. Dit gebeurde namelijk in 1609. Het eiland werd echter pas echt bewoond in de Franse tijd, rond 1742. Het bleef dan ook tot 1814 Frans en werd toen een Britse kolonie. In 1976 werden de Seychellen onafhankelijk en dus Mahé ook. Zijn naam heeft het eiland te danken aan een Franse admiraal en gouverneur, genaamd Bertand-Franois Mahé de La Bourdonnais. Er leven tegenwoordig zo'n 80.000 inwoners op de Seychellen, waarvan ongeveer 90 procent op Mahé.

Zien en doen op Mahé

In het midden van Mahé bevinden zich de bergen die wel meer dan 900 meter uitrijzen boven de zee. Hiervan zijn de hellingen prachtig bedekt met groene en tropische bossen, wat een mooi gezicht geeft. Hier ligt ook het Morne Seychellois National Park waar wandelpaden zijn aangelegd zodat je hier heerlijk kunt wandelen. Er is op Mahé dan ook genoeg te doen. Van duiken in de Indische Oceaan en luieren op een van de vele stranden, tot het verkennen van de hoofdstad Victoria en rond slenteren door de botanische tuin.
Vraag gratis een offerte aan

Duiken

De Seychellen staan eigenlijk bekend om de prachtige onderwaterwereld. Rondom de 115 eilandjes liggen in de Indische Oceaan overal plekken met koraal waar je de mooiste vissen kunt zien. De ervaren en beginnende duiker zal hier zeker zijn hart ophalen. Vanaf Mahé zijn er veel bootjes die naar de mooiste duikplekken varen. Ook vanaf het drukke strand Beau Vallon vertrekken er regelmatig bootjes. Meestal is het minder dan een half uurtje varen. De duikplekken voor de kust van Mahé hebben meestal rustig water en een mooi zicht. Dit zijn dan ook de beste plekken voor de beginnende duiker. Ook kun je je PADI brevet halen bij een van de vele duikscholen op het eiland.

Creools Victoria

De hoofdstad van de Seychellen is Victoria, ook wel Port Victoria. Het is gelegen aan de noord-oostkant van Mahé. Het stadje heeft zo'n 25.000 inwoners en is daarmee één van de kleinste nationale hoofdsteden in de wereld. In Victoria zijn de koloniale invloeden van de Fransen en de Britten nog goed merkbaar. De voertaal is dan ook Creools. Dit is een mengelmoes van Afrikaanse en Europese talen. In de stad leven allerlei verschillende afstammelingen van Europese, Indiase en Afrikaanse afkomst. Het is een cultureel en historisch stadje met veel bezienswaardigheden. Zo is de klokkentoren een populaire toeristische bezienswaardigheid. Dit is namelijk een replica van de Big Ben, in het klein, en is gemaakt in 1903. Ook de Victoria Botanische Tuinen zijn een bezoek waard. De tuin is ooit opgericht in 1901 en heeft als belangrijkste doeleinden het behouden van de planten, landschapsbeheer, passieve recreatie en ecotoerisme. Wie het echte Mahé wilt zien kan het best de Victoria markt bezoeken. Op deze lokale hotspot zijn tal van vis- en fruitkramen te vinden. Ook staat het Victoria Nationaal museum voor de geschiedenis en het Victoria nationaal natuurhistorisch museum in Victoria, voor de historie-liefhebber.

De stranden

Mahé heeft wel 68 witte palmenstranden op de 70 kilometer lange kustlijn, waarvan de een nog mooier dan de ander is. De mooiste stranden liggen wel in het zuiden van het eiland. Anse Forbans en Anse Soleil bijvoorbeeld maar ook het populaire Beau Vallon is mooi. Het strand staat bekend om zijn mooie resorts en blauwe lagunen. Voor een strandvakantie zit je zeker goed op Mahé. Vooral de achteraf gelegen en onbekende strandjes zijn het mooist en het rustigst. Hier kun je heerlijk zwemmen, snorkelen en zonnen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen