De vliegvelden op de Seychellen

De Seychellen zijn een uitgestrekte eilandengroep in de Indische Oceaan. Om die reden is het vliegtuig voor veel bezoekers het belangrijkste vervoersmiddel tussen de verschillende eilanden. Met dit overzicht kun je de ideale reis door de Seychellen plannen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Seychellen? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

De Inner Islands

De Seychellen zijn verdeeld in twee eilandengroepen: de Inner- en Outer Islands. De meeste mensen wonen op de Inner Islands, waarvan Mahé, met hoofdstad Victoria, de grootste is.

Seychelles International Airport
Het vliegveld op Mahé, het Seychelles International Airport is de enige internationale luchthaven van de Seychellen en de plek waar vrijwel alle toeristen het land binnenkomen. Het vliegveld werd in 1972 geopend, waarna het land ontdekt werd door een internationaal publiek. Sindsdien is de luchthaven meerdere malen uitgebreid en kan het tegenwoordig de modernste vliegtuigen aan.

Mahé kan met Condor vanaf Frankfurt via een directe vlucht van iets meer dan negen uur bereikt worden. Indirecte vluchten gaan prima met Etihad Airways met een overstap in Abu Dhabi. Johannesburg, Réunion, Mauritius, Dubai en Doha zijn andere stops waar je een vliegtuig kunt pakken naar Mahé.

Praslin Island Airport
Na Mahé is Praslin het grootste eiland van de Seychellen. Air Seychelles vliegt dagelijks tussen Praslin en Mahé.

Bird Island Airport
Bird Island is een klein eiland dat bekend staat om zijn grote aantallen vogels. Er is een resort dat wanneer nodig een vlucht chartert voor bezoekers.

Denis Island Airport
Nabij Bird Island ligt Denis, waar naast natuur ook een oude vuurtoren en kapel te zien zijn. Er is een resort dat wanneer nodig een vlucht chartert voor bezoekers.

Frégate Island Airport
Eiland wiens Anse Victorin strand door The Times tot “'s werelds mooiste strand” werd uitgeroepen in 2008. Het eiland staat verder bekend om zijn vele fregatvogels. Er is een resort dat wanneer nodig een vlucht chartert voor bezoekers.

De Outer Islands

Een kleine 300 km van Mahé liggen de Outer Islands, een groep dunbevolkte eilanden. Dit deel van de Seychellen is minder drukbezocht dan de Inner Islands.

Alphonse Island Airport
Deze kleine atol staat bekend om zijn vele vogelsoorten. Het hotel op het eiland, dat gespecialiseerd is in vliegvissen, regelt een chartervlucht voor bezoekers.

Desroches Island Airport
Op het kleine eiland dat omgeven wordt door koraalriffen zijn een klein dorpje en een resort te vinden. Die laatste regelt vluchten naar Desroches, wanneer nodig.

Platte Island Airport
Op het piepkleine eilandje Platte Island staan enkele gasthuisjes waar je kunt verblijven. Via een chartervlucht bereik je Platte Island.

Heb je interesse in een reis naar Seychellen? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Seychellen, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen