De eilanden van de Seychellen

De Seychellen
De Seychellen

De Seychellen is een eilandengroep en tevens een land in Afrika. De eilandengroep is gelegen in de Indische Oceaan, ten noorden van Madagaskar. Het land bestaat uit ongeveer 115 eilanden, waarvan minder dan een derde bewoond is. Het inwoneraantal van de Seychellen is ongeveer 87.500, waarvan rond de 90% op het hoofdeiland Mahé woont. Piraten waren de eersten die de eilandengroep bewoonden.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Korte geschiedenis

In 1501 werd de eilandengroep ontdekt door Vasco da Gama. De eilanden stonden tussen 1756 en 1794 onder Frans bestuur. Hierna kwam het in de handen van de Britten en werd het in 1814 officieel een Britse kolonie. Na 1830 werden de eilanden door veel vrijgelaten slaven bewoond en vanaf de 19e eeuw werd het door water omringde land een populaire vakantiebestemming. De Seychellen verkregen onafhankelijkheid in 1976.

Mahé

Mahé is het met een oppervlakte van 154,7 km² het meest bevolkte en grootste eiland van de Seychellen. Het eiland is gelegen in het noordoosten van de staat en hier ligt ook de hoofdstad van de Seychellen, Victoria. Het eiland werd door de Britten voor het eerst bezocht in 1609. Mahé behoorde tot 1814 tot Frankrijk, maar werd toen een Britse kolonie tot de Seychellen onafhankelijk werden. In 1774 kreeg het eiland de naam Mahé, wat van de Franse admiraal en gouverneur van Mauritius afkomt, die Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais heette. De legende gaat dat Olivier Levasseur, een bekende zeerover, ooit een schat op het eiland heeft achtergelaten.

Mahé heeft 72.000 inwoners, die voornamelijk in het noorden en oosten van het eiland wonen. Hier is sinds 1971 ook een internationale luchthaven gelegen. In Mahé kun je 2 nationale parken bezoeken, namelijk het Port Launay Marina National Park en het Baie Ternay Marina National Park.
Vraag gratis een offerte aan

Praslin

Het grootste eiland van de Seychellen na Mahé, is Praslin. Het eiland heeft een oppervlakte van 38 km² met 5.000 bewoners die leven van voornamelijk de visvangst, de landbouw en het toerisme. Het eiland is in 2 uur geheel te bereizen. Praslin werd voor de Fransen al veelvuldig bezocht door piraten en is met zijn indrukwekkende kusten, ruime keuze in accommodaties en gastvrijheid van de bevolking tegenwoordig nog steeds een populaire bestemming voor toeristen. Op dit eiland zijn 8 mooie stranden aanwezig, namelijk Côte d'Or, Anse Volbert, Anse Possession, Anse Tamaka, Anse Boudin, Anse Lazio, Grand'Anse en Anse Georgette. Voor de natuur ga je naar Praslin National Park of Vallée de Mai. Chauve-Souris en Saint-Pierre zijn echte snorkelbestemmingen van dit eiland.

La Digue

La Digue is het op 2 na grootste eiland en het kleinste bewoonde eiland van de Seychellen. Het stuk grond dient als hoofdzetel van het administratief district La Digue and Inner Islands. Het ligt ongeveer 43 kilometer van de hoofdstad Mahé af en heeft een oppervlakte van 9,81 km². De ongeveer 2.450 inwoners wonen met name aan de westkust, in de dorpen zoals La Réunion en La Passe. Ook ligt er een kleine haven en is er een helikopterlandingsplaats aanwezig. Bewoners van La Digue worden Diguois genoemd. Het eiland leeft op het moment van het toerisme. De prachtige zandstranden met granietformaties zijn de belangrijkste trekpleister van La Digue, vooral Anse Source d'Argent is een spectaculair strand. Verder is het eiland erg rustig en rijden er bijna geen auto's rond. Er is een camping op het eiland en hotels zijn kleinschalig opgezet. Verder is er een ziekenhuis, een kerk en een school gevestigd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen