Trouwen op de Seychellen

trouwen op de romantische Seychellen
trouwen op de romantische Seychellen

Een stralende zon, witte zandstranden met ruisende palmbomen, wegzwijmelen bij een spectaculaire zonsondergang onder het genot van een heerlijke tropische cocktail... Voor een romantische bruiloft op een tropische bestemming zijn de Seychellen de ideale plek!

Op de Seychellen bieden vele hotels complete trouwarrangementen aan. De trouwdag kan daarbij helemaal naar wens worden ingevuld. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf of het bruidsboeket, de corsages, champagne, bruidstaart, het fotoalbum, de video van de huwelijksvoltrekking, live-muziek en een romantisch diner bij kaarslicht onder de fonkelende sterrenhemel zijn inbegrepen. Het hotel waar je verblijft verzorgd de gehele ceremonie op dit prachtige eiland en de speciale dag wordt de mooiste dag van je leven.

Het hotel waar je verblijft zal je als pasgetrouwd stel graag extra willen verwennen. Zo leggen vele hotels je in de watten en ontvang je bijvoorbeeld een mand met tropisch fruit, bloemen en een fles champagne of Coco d'Amour.

Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Niet vergeten!

Als je wilt trouwen op de Seychellen zijn er een aantal belangrijke zaken die je niet mag vergeten.

Zo dienen jij en je partner allebei een geldig paspoort mee te nemen en een uittreksel uit het geboorteregister. Dit uittreksel is te verkrijgen bij de gemeente van geboorte.

Als je wilt trouwen en één van jullie (of beiden) jonger dan 18 jaar is, ben je verplicht een bewijs van toestemming van de betreffende ouders mee te nemen. Dit bewijs van toestemming moet tevens voorzien zijn van een stempel/verklaring van een beëdigd notaris.

Als je gescheiden bent, dan moet de officiële scheidingsakte meegenomen worden. Er dienen twee officiële scheidingsaktes te worden meegenomen als jij en je partner allebei gescheiden zijn.

Indien jij of je partner (of beiden) weduwe/weduwnaar is, moet je de trouwakte van het eerdere huwelijk en de overlijdensakte kunnen overleggen.

Als er ooit naamswijziging bij jou of je partner heeft plaatsgevonden, dan moet de akte van naamswijziging meegenomen worden.

Ten slotte moet je een beëdigde verklaring, die opgesteld is door een notaris, meenemen als een van jullie (of beiden) al eerder getrouwd is geweest. Daarom moet dan geformuleerd zijn dat beide partijen ongehuwd zijn en mogen trouwen.

Dit zijn vooral papieren die je niet moet vergeten mee te nemen, want als één van die papieren ontbreekt, kun je helaas niet in het huwelijksbootje stappen. Belangrijk is dan dat al deze documenten in het Engels zijn. Deze papieren hoeven niet van tevoren naar het hotel te worden opgestuurd, maar je moet alles zelf mee te nemen naar de Seychellen.

Na de huwelijksvoltrekking op de Seychellen dien je met de trouwakte naar de burgerlijke stand te gaan. Daar wordt dan een zegel aan de achterzijde van de akte aangebracht, waardoor het huwelijk legaal verklaard wordt. Aan het verzegelen van de trouwakte zitten kosten die ter plaatse betaald moeten worden.

Terug in Nederland

Als je terug bent in Nederland dien je nog een aantal dingen te doen voordat het huwelijk ook in Nederland legaal is. Zo moet je als je terug bent in Nederland de verzegelde huwelijksakte naar het gemeentehuis brengen om het te laten legaliseren. Tevens moet je een trouwboekje aanvragen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, informatie over deze procedure is verkrijgbaar bij het gemeentehuis. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan bemiddelen in het geval van legalisatie van de huwelijksakte in Nederland. De kosten die verbonden zitten aan de bemiddeling voor de legalisatie van een trouwakte bedragen ongeveer 75 euro. De legalisatie-procedure kan in totaal 2 tot 4 maanden in beslag nemen. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen