Nationale parken in Togo

De natuur in Togo
De natuur in Togo

Togo is een land in het zuidwesten van Afrika en heeft drie nationale parken. Er is een grote variatie aan flora en fauna te vinden in het land. Zo leven er 69 soorten zoogdieren en meer dan 670 soorten vogels. Liefhebbers van dieren en de natuur kunnen dit ontdekken tijdens een bezoek aan een van de parken.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fosse aux Lions National Park

Fosse aux Lions National Park werd een reservaat in 1954 en is het kleinste beschermde gebied van het land. Het nationale park ligt in het meest noordelijke puntje van het land. Het park is voor een groep dieren zeer belangrijk. Er leeft namelijk een kudde van ongeveer 60 olifanten op de Dapaong vlakte. Dankzij het park kunnen zij hier ongestoord leven. Naast de olifanten vind je er nog meer zoogdieren. Denk maar aan apen, diverse soorten antilopen, meerkatten en zwijnen. Het park heeft zijn naam mede te danken aan de leeuwen die er ooit leefde. Helaas heeft het park deze niet weten te behouden.

Olifanten in Togo
Olifanten in Togo

Fazao Mafakassa National Park

Fazao-Malfakassa National Park ligt op de grens met Ghana en werd opgericht in 1975. Het is tevens een werelderfgoed gebied van UNESCO. Het grootste ongerepte bosgebied strekt zich hier uit vanaf de voet van de Mont de Malfakassa tot in het noorden. Fazao Mafakassa National Park is het grootste nationale park in Togo. Het is gelegen in het westen van het land, dat half bergachtig is.

Het park heeft een uitgelaten landschap met rotsachtige heuvels en prachtige watervallen. Het park is verdeeld in twee delen, de Forest Classee Du Fazao, dat het merendeel van de biodiversiteit van het bos bevat, en de Malfacassa Zone de Chasse, waar bezoekers kunnen wandelen in de rotsachtige heuvels. Hier kan je tevens de watervallen spotten. Naast dat de natuur natuurlijk erg mooi is om te bekijken, heb je er ook nog de kans zoogdieren te spotten. Je kan er onder andere olifanten en chimpansees tegenkomen en andere kleine zoogdieren. Vogels leven er in grote aantallen, denk maar aan de Senegal papegaai, reigers, adelaars en vele andere soorten.

Het park is voor toeristen erg leuk om te bezoeken. Er worden van november tot april safari tours georganiseerd, omdat dan het droge seizoen aan de gang is. Wel kan het park gewoon het hele jaar bezocht worden.

Een waterval in Togo
Een waterval in Togo

Kéran National Park

Kéran National Park ligt in het noorden van het land. Het park werd opgericht in 1971 om de bossen en de oevers van de rivier te beschermen. De regio van het park wordt namelijk gekenmerkt door de uiterwaarde van de rivier de Koumongou. Het park werd ooit beroemd om de leeuwen die er leven. Verder zijn er veel vogels en andere zoogdieren te vinden, je kan hierbij denken aan olifanten, bosbokken, waterbokken en antilopen. Het landschap van het park is erg divers. Zo zijn er bossen, struiken, rotsen en moerassen.

Waterbokken in Kéran National Park
Waterbokken in Kéran National Park

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen