Reizen in... Togo

Togo ligt in het westen van Afrika en is een klein land dat ingeklemd ligt tussen Burkina Faso en Ghana. Het heeft een afwisselend landschap met langgerekte savannes, heuvelachtige terreinen en aan de kust weer vlakke velden. Togo is een mooi land om in te reizen en zeker als je het combineert met een van de andere Afrikaanse landen. Qua veiligheid is het op het moment kalm, maar moet je wel enige waakzaamheid betrachten. Voor je reis naar Togo ben je ook verplicht een aantal inentingen te nemen. Daarna kun je optimaal genieten van je reis door Togo.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rondreizen

Togo is niet zo groot, maar toch kun je er prima in rondreizen. Dit kun je met een georganiseerde reis of een individuele reis doen. Tijdens je reis moet je zeker de hoofdstad Lomé niet overslaan. Het is een fraaie stad met combinaties van Afrikaanse allures en een Europese sfeer. In de koloniale stad Aného kom je meer te weten over de geschiedenis van het land. In dit plaatsje werd vroeger een slavenmarkt gehouden. Als je wilt zien hoe de bevolking tegenwoordig leeft in Togo, kun je het best Palimé bezoeken. Hier zie je onder andere koffie- en cacaoplantages en rondom Palimé liggen kleine dorpjes en ruïnes. Ook is de waterval van Akloa, met een hoogte van 35 meter, erg bijzonder om te bekijken. Daarnaast leven er veel dieren in Togo die je in diverse nationale parken kunt bezichtigen.

Gezondheid

In Togo heersen een aantal ziektes waar je je goed tegen kunt beschermen. Zo is het ten eerste om verstandig geen water uit de kraan te drinken, maar gewoon mineraalwater te kopen. Ook wordt het de mensen aangeraden niet te gaan zwemmen buiten de aangegeven zones op de Tongolese stranden. Als eerste komt Malaria in heel het land voor. Slaap daarom onder een muggennet en gebruik een muggenwerend product met DEET. Bepaalde vormen van Malaria zijn dodelijk, daarom wordt het aangeraden anti-malaria tabletten te slikken. Denque-koorts is een andere infectie die door muggen wordt doorgegeven. Ze prikken vooral aan het begin van de avond, in het regenseizoen. Symptomen van de ziekte zijn hoge koorts, mogelijke huiduitslag, spierpijn en gewrichtspijn. Omdat er geen vaccin voor is, is het een gevaarlijke en soms dodelijke ziekte. Bij constatering van de symptomen is het verstandig gelijk een arts te waarschuwen. Als laatste is reizigersdiarree een veelvoorkomende ziekte. Maatregelen die je er tegen kunt nemen zijn je handen goed wassen en drinkwater ontsmetten. Probeer wel het medicijn antidiarreïca te vermijden die in de lokale apotheken verkocht wordt. Dit kan namelijk ondoeltreffend en soms zelfs gevaarlijk zijn. Probeer als je reizigersdiarree hebt vooral dehydratie te voorkomen en neem speciale medicijnen voor diarree mee uit Nederland.

Inentingen

Als je naar Togo wilt, is de inenting tegen gele koorts verplicht vanaf één jaar. Ook moet je de inenting tegen hepatitis A hebben. De vaccinatie tegen buiktyfus wordt sterk aangeraden net als die van difterie, tetanus en polio. Begin op tijd met het regelen van je vaccinaties. Neem voor je reis altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Veiligheid

Het is op het moment kalm in Togo, dit komt mede door de teruggekeerde politieke rust. Wel is de status 'waakzaamheid betrachten' nog steeds actief. Let dus goed op, bezoek geen grote bijeenkomsten of demonstraties en let op je spullen. Sommige delen van het strand zijn ook niet veilig. De stranden in de buurt van Lomé bijvoorbeeld, Vermijd hierbij de stranden die niet bewaakt zijn, zelfs overdag. Op toeristische plekken als de lokale markt of bij bezienswaardigheden zijn vaak zakkenrollers actief. Pas dus goed op je tassen en portemonnee. Pak 's nachts liever niet de auto, en mocht je hem wel pakken, stop dan nooit onderweg op een verlaten weg. Zelfs niet voor mensen in uniform. Er worden namelijk een redelijk aantal overvallen gepleegd. De staat van het wegennet is op sommige plekken goed, maar op veel plekken ook niet.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen