Typisch Togo

Togo is geen groot land, maar heeft wel een aantal dingen die typerend zijn voor het land. Deze typische dingen vormen het karakter van het land, en zorgen ook voor het aantrekken van het toerisme.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Koutammakou

In het noordoosten van Togo ligt het landschap Koutammakou. Dit landschap heeft een oppervlakte van 50.000 hectare, en reikt zelfs tot in Benin. Het wordt bewoont door de Batammariba bevolking. Deze leven in karakteristieke huisjes met torens gebouwd van gedroogde modder. Deze huisjes worden Takienta genoemd, en staan symbool voor Togo. Het Koutammakou landschap is een onderdeel geworden van de werelderfgoedlijst. Dit omdat het landschap een grote culturele waarde heeft. De huizen in de dorpen bestaan uit twee verdiepingen en hebben kegelvormige of platte daken. Naast huizen bestaan de dorpen uit ceremoniële plaatsen, bronnen en rotsen.

Voodoo

Voodoo is ontstaan in Togo en Benin. Veel inwoners van Togo aanbidden deze vorm van godsdienst. Vanuit Togo heeft voodoo zich verspreid naar landen als Haïti, Suriname en het Caraïbisch gebied. Dit gebeurde omdat veel Afrikanen uit Togo gehaald werden, om als slaaf te dienen. Het woord voodoo stamt van Vodu. Vodu zijn veertien goden die afgevaardigden zijn van de scheppende god Mawu, die zich na een korte tijd op aarde geleefd te hebben, van de mensen afwendde en zich ver in de godenwereld terugtrok. Bij de rituelen van voodoo worden verschillende voorwerpen gebruikt. De voorwerpen dienen alleen voor voodoo en worden door speciale personen gebruikt. In Togo zijn er nog enkele kloosters waar volgelingen van voodoo een periode doorbrengen om een gewijd voodoo-persoon te worden. Kalebassen en schalen, figuren en potten van aardewerk staan centraal bij de rituelen van voodoo. Deze attributen worden gebruikt voor het voeden van de zogenaamde voodoo-krachten. Deze voodoo-krachten zorgen ervoor dat het leven een gunstige wending aanneemt. In het dagelijkse leven van de mensen die in voodoo geloven zijn er op deze manier veel attributen ontstaan die een belangrijke rol spelen. Men gelooft dat er door middel van offers en rituelen de geesten gunstig gezind kunnen worden. Bij ziekte wordt ook door middel van voodoo de geesten opgeroepen, om de zieke persoon beter te maken. Naast de rituelen komen bij het voodoo gebeuren ook zang, dans, trommels, gebeden en offers voor. Vooral muziek en dans zijn een belangrijk onderdeel in een voodoo gebeurtenis. Met het dansen uiten de voodoo aanhangers de eenheid met de spirituele wereld en de goden. Nog een kenmerk van voodoo is dat de gelovigen vaak priesters bezoeken. Deze priesters worden Papa (man) of Maman (vrouw) genoemd. Priesters worden bezocht voor advies, hulp bij problemen of spirituele leiding. Priesters maken veel gebruik van kruiden, medicijnen en het geloof bij hulp aan gelovigen. Met het gebruik van kruiden en planten respecteert de voodoo de natuur. In Togo is er ook de befaamde voodoo en fetish markt. Op deze markt kunnen allerlei voodoo gerelateerde attributen gekocht worden. De collectie op de markt is uiteenlopend van beeldjes tot schedels, van apenkoppen tot sieraden. Alle deze attributen beschikken over magische voodoo krachten.

Dieren

Het dierenrijk van Togo is zeer uitgebreid en uiteenlopend. Velen leven er in het wild. Dit is een grote publiekstrekker die karakteristiek is voor Togo. Bijzondere dieren die in Togo gespot kunnen worden zijn o.a. apen, leeuwen, hyena's, olifanten, nijlpaarden, buffels, antilopen, zwijnen en vogels. Vooral vogels bevinden zich er in grote getale met name ooievaars, kraanvogels en maraboes. In Togo vind je een aantal bijzondere apensoorten zoals de grote bonobono en collobus maar ook kleinere soorten als het leeuwaapje en het doodshoofdaapje leven er in het wild.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen