Reisadvies: Is Togo een veilig vakantieland?

Reisadvies Togo
Reisadvies Togo

Togo is gelegen in het westen van het Afrikaanse continent. Helaas komt in dit land vaak (kleine) criminaliteit voor, vandaar dat je rekening moet houden met een aantal risico's. Naast deze risico's zijn er nog een aantal andere zaken waar je op moet letten, zoals gezondheidsrisico's en de wetgeving van het land. Wil jij alles weten over het reizen naar Togo? Lees hieronder waar je allemaal rekening mee moet houden als je een bezoek brengt aan Togo.

Heb je weinig kennis van Togo? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Reizen naar Togo brengt enkele veiligheidsrisico's met zich mee. Zo is er kans op beroving en er kunnen gewelddadige overvallen voorkomen. Het is daarom verstandig om altijd samen met iemand de straat op te gaan en na zonsondergang binnen te blijven. Bij aankomst en vertrek wordt het aangeraden om je te laten begeleiden door een lokale gids.

Rijksoverheid - reisadvies Tog

Onveilige gebieden

In Togo zijn er geen bepaalde gebieden die je echt moet ontwijken. Er wordt wel geadviseerd om in het hele land op je hoede te zijn en er wordt ontraden om na zonsondergang te reizen. In de hoofdstad Lomé is de kans op berovingen het grootst.

Veiligheid Lomé

In de hoofdstad Lomé vinden er veel demonstraties plaats die tot geweld kunnen leiden. Vermijd daarom deze demonstraties. Daarnaast wordt het afgeraden om afgelegen plekken, zoals de boulevard, stranden en markten na zonsondergang te bezoeken. Op deze plekken zijn toeristen vaker het doelwit. Ook zijn er in Lomé vaker gevallen van ontvoering geweest, waarvoor handelscontacten die via internet opgedaan waren de basis vormden.

Houd ook hier rekening mee

Verkeersveiligheid
De wegen in Togo zijn vaak onverlicht en slecht onderhouden. Daarom wordt het aangeraden om niet na zonsondergang te reizen.

Homoseksualiteit 
In Togo is homoseksualiteit niet toegestaan. Er staat zelfs een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar op.

Gezondheid
Er heersen in Togo verschillende ziektes, maar hier kun je je met de juiste voorzorgsmaatregelen prima tegen beschermen. Een van de ziektes die in het land voorkomt is Malaria. Om dit te voorkomen kun je onder een muggennet slapen en een product met DEET te gebruiken. Om het risico extra te verkleinen, is het verstandig om malariatabletten te slikken, aangezien bepaalde vormen van Malaria dodelijk kunnen zijn. Naast Malaria is Dengue-koorts een infectie die wordt doorgegeven door muggen. Voornamelijk in het begin van de avond en in het regenseizoen zijn de muggen actief. Hiervoor is geen vaccin, wat het een gevaarlijke ziekte maakt. Verder wordt het drinken van kraanwater ontraden, hier kun je namelijk reizigersdiarree van krijgen. Ook is het beter om niet te zwemmen buiten de aangegeven zones op de Togolese stranden.

Bekijk de website van Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,4

Gerelateerde artikelen