Nuku'alofa

Nuku'alofa Tonga
Nuku'alofa Tonga

Nuku'alofa is de hoofdstad van Tonga en ligt op het eiland Tongatapu. In Nuku'alofa vind je de overheidsgebouwen en het koninklijk paleis. Het is het sociale en commerciële centrum van Tonga. Ongeveer 35% van de totale bevolking woont er, totaal zo'n 25.000 Tonganen. In de stad zijn winkels, restaurants, hotels en uitgaansgelegenheden. Er zijn verschillende banken waar je kunt pinnen.

Heb je weinig kennis van Tonga? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nuku'alofa
Plaatsen in de buurt van Nuku'alofa (Tonga) :

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nuku'alofa

Koninklijk paleis van Tonga (Nuku'alofa)

De stad Nuku'alofa bestaat slechts uit een klein gebied rondom een heuvel. De heuvel is de plek waar het koninklijk paleis van Tonga op is gebouwd. Pas later werden hier huizen omheen gebouwd. De koninklijke familie van Tonga woont nog steeds in het paleis op de berg. Naast het paleis is ook de koninklijke tombe een unieke attractie op het Tongaanse eiland. De tombe ligt in een voor publiek afgesloten park en is alleen zichtbaar door een hek. Wel kun je hier elke zondag de koning en koningin zien die dan een gebed brengen bij de tombe.

Talamahu (Nuku'alofa)

Talamahu
Talamahu
Kaart met locatie Talamahu

De grootste markt van Tonga ligt in Nuku'alofa en staat bekend onder de naam Talamahu. Op de markt verkopen lokale boeren andere inwoners hun waren. Je kunt er onder andere fruit en groente kopen, maar ook tweedehands en nieuwe kleding. Naast de Talamahu Markt zijn er verschillende lokale markten waar je vaak wekelijks verse producten kunt kopen. Buiten een markt beschikken de meeste plaatsjes over kleine winkels waar je kleding kunt kopen. Maar ook veel handgemaakte producten worden in de kleinere winkeltjes verkocht.

Tongaanse Nationaal Centrum (Nuku'alofa)

Wanneer je tijdens je verblijf in Tonga geen culturele ervaringen hebt opgedaan, is dat een prestatie op zich. Het is erg leuk om tijdens je verblijf iets van de Tongaanse cultuur te zien namelijk. Een goed begin hiervoor is het Tongaanse Nationaal Centrum. Het gebouw bevindt zich in Nuku'alofa en heeft een collectie met vele historische en culturele voorwerpen. Het museum heeft naast de openingstijden overdag op dinsdag en donderdag speciale avondopeningen. De entree hiervoor ligt hoger, maar je krijgt er wel een speciale dinershow bij. Met traditioneel eten en een heuse kava ceremonie leer je de cultuur van Tonga beter kennen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Tonga bekijken.

Vervoer

Vliegen is de meest handige manier om naar de verschillende eilanden van Tonga te reizen. De nationale luchtvaartmaatschappij, Royal Tongan Airlines, vliegt iedere dag behalve zondag. In Nuku'alofa zelf kun je het met de auto, taxi of bus reizen.

Geschiedenis

De geschreven geschiedenis van het eiland Tongatapu gaat terug tot het jaar 1000. Nuku'alofa begon haar geschiedenis als een fort voor Tongatapu (het hoofdeiland van Tonga), maar nu is het een centrum van winkels, restaurants en entertainment.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nuku'alofa