Carnaval in Trinidad & Tobago

Carnaval Trinidad & Tobago
Carnaval Trinidad & Tobago

Gedurende het hele jaar zijn er overal in Trinidad en Tobago verschillende festivals en feesten. De traditie van feesten in Trinidad en Tobago is wervelend en kleurrijk en de feesten zijn zeer gevarieerd door de mix van alle verschillende culturen. De eilanden zijn dus erg bruisend en levendig en je hoeft je tijdens je vakantie hier zeker niet te vervelen.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Explosie van kleur

Het Carnaval, Calypso en Soca muziek, het typisch Caribische instrument 'Steelpan', Chutney muziek, Indiaanse klassieke dans en de Limbo staan symbool voor de tweedaagse explosie van kleur in Trinidad en Tobago. De meeste festivals die gehouden worden, hebben een religieuze aard. Bezoekers hoeven niet verlegen te zijn om aan deze festivals en activiteiten mee te doen. En als je niet van feesten houdt, kun je ook gewoon rustig toekijken en genieten van deze pracht en praal. 

Carnaval

Carnaval is het pronkstuk van de artistieke en culturele uitbarstingen van Trinidad en Tobago en is een megafestijn! De hoofdstad van Trinidad, Port of Spain, wordt een week lang totaal op zijn kop gezet en de inwoners geven zich die week volledig over aan het feest waar velen een jaar naar uitkeken. Verschillende kleinere parades en muziekfestivals hebben de havenstad al opgewarmd in de weken voor Carnaval. Het Carnaval in Trinidad wordt daarom ook wel gezien als één van de uitbundigste van de regio. De straten zijn vol met feestende inwoners en op elke straathoek en vanuit elke bar klinkt oorverdovend luide Soca muziek. Ook kun je er dan genieten van prachtige kostuums en dagenlang spelen swingende steelbands de sterren van de hemel.

Fantastic Friday

De feestperiode start al ongeveer een maand voor Carnaval en de hele maand lang wordt opgebouwd naar het weekend van het hoogtepunt. De vrijdag voor het Carnavalsweekend wordt Fantastic Friday genoemd en is de start van het grote knalfeest. Dan zijn er allemaal optochten door het centrum van Port Of Spain, waaraan zelf de allerjongste eilandbewoners aan meedoen. In die optochten beelden ze verschillende historische gebeurtenissen van Trinidad uit.

Soca Monarch

Het International Soca Monarch werd in 1993 opgericht en heeft als hoofddoel het creëren van een omgeving waarin Soca muziek op een internationaal podium wordt tentoongesteld. Deze jaarlijks terugkerende muziekwedstrijd vindt altijd op de avond van Fantastic Friday in het nationale stadion van Trinidad plaats. Het Soca Monarch staat garant voor spectaculaire optredens en de beste artiesten!

Dimanche Gras

Op zaterdag zijn de straten van de hoofdstad Port Of Spain over het algemeen redelijk rustig, maar dat is alleen maar de stilte voor de storm. Op zondagochtend trekt al behoorlijk vroeg een gigantische carnavalsstoet door de straten en daarmee wordt aangegeven dat de Carnaval echt begonnen is. Dimanche Gras op zondagavond is het eerstvolgende hoogtepunt tijdens deze fantastische Carnavalsdagen. Voor Dimanche Gras wordt het stadspark Queen's Park Savannah helemaal tot festivaldorp omgebouwd waar op verschillende podia calypsobands het achterste van hun tong laten zien op die avond. Het hoogtepunt van de avond is de kroning van de Carnival King and Queen.

Modder en verf

Het Carnavalsfeest gaat nog twee dagen lang door. Maandag en dinsdag zijn eigenlijk geen officiële feestdagen, maar toch hebben werknemers van bijna alle overheidsinstanties, banken en bedrijven die dagen ook nog vrij. Op maandagochtend, nog voor het aanbreken van de dag, begint J'ouvert. Hierbij bekogelen feestvierders elkaar met olie, modder en verf en wordt iedere persoon letterlijk kleurrijk versiert. Op die dag trekken ook nog tientallen zogenoemde soundtrucks, wagens met grote muziekinstallaties, door de straten van Port of Spain. Er staan nog tot en met dinsdagnacht verschillende parades en muziekfestivals op het programma. Carnaval in Trinidad en Tobago is dus één groot spektakel en zeker een aanrader om een keer mee te maken! Zoals daar wordt gezegd: “Friends, jump up, dance en enjoy Carnival!”

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen