Port of Spain

Haven Port of Spain, Trinidad
Haven Port of Spain, Trinidad

De hoofdstad van Trinidad en Tobago is Port of Spain. Dit is tevens het economische centrum en een belangrijke havenstad. De stad heeft rond de 50.000 inwoners. De stad is gelegen op de westkust van het eiland Trinidad, aan de Golf van Paria.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Port of Spain
Plaatsen in de buurt van Port of Spain (Trinidad en Tobago) :
 • Trinidad (43 km)
 • Scarborough (103 km)
 • Tobago (114 km)
 • Charlotteville (130 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Port of Spain

  Carnaval op Trinidad en Tobago (Port of Spain)

  Carnaval op Trinidad en Tobago
  Carnaval op Trinidad en Tobago
  Kaart met locatie Carnaval op Trinidad en Tobago

  Carnaval is het pronkstuk van de artistieke en culturele uitbarstingen van Trinidad en Tobago en is een megafestijn! De hoofdstad van Trinidad, Port of Spain, wordt een week lang totaal op zijn kop gezet en de inwoners geven zich die week volledig over aan het feest waar velen een jaar naar uitkeken. Verschillende kleinere parades en muziekfestivals hebben de havenstad al opgewarmd in de weken voor Carnaval. Het Carnaval in Trinidad wordt daarom ook wel gezien als één van de uitbundigste van de regio. De straten zijn vol met feestende inwoners en op elke straathoek en vanuit elke bar klinkt oorverdovend luide Soca muziek. Ook kun je er dan genieten van prachtige kostuums en dagenlang spelen swingende steelbands de sterren van de hemel.

  In het National Museum & Art Gallery in Port of Spain vind je een collectie kunst van kunstenaars uit Trinidad en enkele exposities over de culturele historie van het land. Dit is het meest bezochte museum van Trinidad en Tobago. Het toont foto`s van nationale festivals, carnaval, het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en artefacten van de vroegste kolonisten van het land, de indianen.

  Queens Park Savannah (Port of Spain)

  Queens Park Savannah
  Queens Park Savannah
  Kaart met locatie Queens Park Savannah

  Queens Park Savannah in Port of Spain is een park uit de tijd dat het eiland eigendom was van Spanje. Dit is nog goed te merken aan de interessante architectuur. In dit park bevindt zich de grootste verkeersrotonde ter wereld. Ten noorden van de Savannah liggen de mooie de Royal Botanic Gardens van 25 ha. Hier leven 700 inheemse bomen en vind je andere mooie planten. Het terrein heeft tevens een kleine begraafplaats waar sinds 1819 voormalige presidenten van Trinidad begraven worden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago bekijken.

  Vervoer

  Trinidads enige vliegveld ligt op ongeveer 27 kilometer afstand van de stad. Dit vliegveld is Trinidad Piarco International Airport. In Tobago ligt ook een luchthaven, namelijk Crown Point International Airport. Er rijden bussen op het eiland maar je kunt ook een taxi nemen of auto huren.

  Geschiedenis

  De stad werd in het Indiaanse stadje Cumucarapo gesticht. Voorheen was de hoofdstad St. Joseph maar de laatste Spaanse gouverneur maakte hier aan het einde van de 18e eeuw Port of Spain van. Port of Spain was van 1958 tot 1962 de hoofdstad van de West-Indische Federatie, een Caribisch land, en was opgericht in een poging om de Britse kolonies in het gebied te verenigen. In 1960 had de stad rond de 100.000 inwoners, wat zijn maximale bevolkingsaantal was. Daarna heeft Port of Spain een groot deel van zijn bevolking aan de buitensteden verloren.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Port of Spain