Vakantie op Tobago

Strand Tobago
Strand Tobago

Tobago is een van de twee eilanden die het land Trinidad & Tobago vormen. Met een grootte van 300 km² is dit het kleinste eiland van de twee. Er wonen rond de 50.000 mensen op het eiland. Tobago behoort tot de Kleine Antillen en ligt 30 kilometer ten noorden van Trinidad. De hoofdstad is Scarborough. Het eiland is van vulkanische oorsprong en het hoogste punt is Pidgeon Peak, dat 572 meter hoog is. Het klimaat op het eiland is tropisch en er zijn twee seizoenen: het regeseizoen van juni tot januari en van januari tot juni het droge seizoen.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Scarborough

Scarborourgh is de hoofdstad van Tobago. Ongeveer een derde van de totale bevolking van het eiland woont hier, de stad heeft namelijk circa 17.000 inwoners. In de hoofdstad zijn verschillende dingen te zien en doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de haven van de stad of bij Fort King George, een fort dat in 1780 door de Britten gebouwd werd en waar mooie uitkijkpunten zijn. Ook is de hoogste en mooiste waterval van het eiland de moeite waard, deze Argyle Falls kun je bereiken met een korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Ten slotte ligt hier het Tobago Historical Museum, waar archeologische objecten van uit de moderne geschiedenis, maar ook van eeuwen geleden te bezichtigen zijn.

Charlotteville

In het noordoosten van het eiland ligt het vissersdorpje Charlotteville. Deze is gelegen aan de Man-o-war baai. Deze prachtige baai is zeer populair en ideaal als vislocatie. In het dorpje ligt een strand, een aantal kleine restaurantjes en enkele hotels en appartementen. Je kunt hier een bezoek brengen aan Fort Cambleton, een fort dat gebouwd is door de Britten om de nederzettingen van het dorpje te beschermen. Ook is hier het oudste beschermde regenwoud van het westelijk halfrond te vinden. In dit tropisch regenwoud worden allerlei soorten wandelingen en excursies georganiseerd.

Piratenbaai Charlotteville
Piratenbaai Charlotteville

Hoogste punt

Het hoogste punt van het eiland is de Pigeon Peak. Deze is 573 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over Tobago.

Carnaval

Carnaval is het grootste feest wat zich in het land Trinidad en Tobago voordoet. Door dit grote festijn staat het land een week lang totaal op zijn kop en maar de voorbereidingen beginnen al vroeg. Nog voor het carnaval zijn er verschillende muziekfestivals en verschillende parades om de bewoners alvast voor te laten proeven. Tijdens het carnaval staan alle straten vol met feestende inwoners en klinkt er luide feestmuziek uit alle barretjes. Ook hebben inwonenden prachtige kostuums aan.

Stranden

Op Tobago zijn er talloze baaien en tropische stranden te vinden. Dit maakt het eiland tot een zeer geschikte vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Je kunt hier ook allerlei watersporten doen, waaronder duiken, zeilen, kajakken, windsurfen en kitesurfen.

Pigeon Point
Dit strand is een van de bekendste stranden voor de hele Republiek en het icoon voor Tobago. Het Buccoo Rif ligt als een beschermde ketting voor het strand waar helderblauw en kalm water doorheen stroomt. Pigeon Point heeft witte zandstranden en er hangt een goede sfeer. Hier kun je helemaal tot rust komen.

Pigeon Point, Tobago
Pigeon Point, Tobago


Englishman's Bay
Deze prachtige stranden behoren tot een van de beste van het land. De zee is kristalblauw en het zand glinstert. Englishman's Bay is een afgelegen strand tussen Parlatuvier en Castara. Vergeleken met andere westerse stranden op het eiland, is Englishman's Bay minder toeristisch. Je kunt hier snorkelen en zwemmen tussen de multikleurige tropische vissen en verschillende exotische vlinders, planten en vogels zien. Daarnaast is het strand door bamboe, palmbomen, helder stromende beekjes en watervallen omringd.

Store Bay
Dit koraal zandstrand is relatief klein maar wel erg mooi. Hier heb je helder water, cocktails en ligbedjes om te ontspannen. Het water is erg geschikt om in te zwemmen en snorkelen. Ook kun je het onderwaterleven bekijken door met een boot met glazen bodem naar het Buccoo Rif te gaan.

Interessante weetjes

* In Tobago kennen ze geen 'him of her' maar gebruiken ze overal 'he en she' voor, dus: “I ask she” of “He likes she”.
* De kostuums voor carnaval zijn erg duur en moeten op tijd geregeld worden.
* Tijdens carnaval worden soca nummers gedraaid, dit is een Caribisch muziekgenre.
* Tobago is het meest zuidelijke Caribische eiland dat koraalriffen heeft.
* Het toerisme op het eiland breidt zich steeds meer uit.
* Shark & bake is een typisch gerecht van Trinidad en Tobago. Dit is een sandwich met haai en gebakken brood.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen