Winkelen Trinidad & Tobago

Trinidad en Tobago is een republiek, bestaande uit twee eilanden. De eilanden Trinidad en Tobago liggen in het zuidoosten van de Caribische Zee, vlakbij Venezuela. Trinidad is het grootste eiland en tevens ook het levendigst. Het eiland heeft een moderne hoofdstad, genaamd Port of Spain met diverse winkelstraten, restaurants en leuke parkjes. Ook het wat kleinere eiland Tobago heeft een aantal leuke stadjes en dorpjes, zoals bijvoorbeeld Scarborough. Winkelen op Trinidad en Tobago is zeker aan te raden!

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Shop ' till you drop!

Of je nou wilt winkelen voor cadeaus voor thuis of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de (mode)winkels allemaal te bieden hebben, Trinidad en Tobago geven je vele mogelijkheden om te winkelen. Trinidad is het belangrijkste eiland om op te winkelen. Je kan hier vrijwel overal wel leuke winkelstraten vinden. Van de kleine en bijzondere boetiekjes tot de enorme winkelcentra. Ook is het voor de bewoners van Trinidad en Tobago heel normaal om op straat te verkopen. Zo is bijna alles als het gaat om groenten en fruit wel op de hoek van de straat te koop in een grote pick-up truck.

Winkelgebieden

Er zijn diverse winkelcentra op het eiland Trinidad te vinden die weer te verdelen zijn in twee soorten. Er zijn namelijk winkelgalerijen en voorstedelijke winkelcentra.

Winkelgalerijen
In Port of Spain vind je winkelgalerijen op de Charlotte, Henry en Frederick straten. In San Fernando, wat eigenlijk het belangrijkste winkelgebied is in het zuiden van Trinidad, bevinden zich winkelgalerijen op de High Street. Het belangrijkste winkelgebied van Trinidad ligt in Chaguanas aan de Chaguanas Main Road.

San Fernando High Street
San Fernando High Street

Winkelcentra
De grote winkelcentra zijn te vinden in het noorden en zuiden van Trinidad. De grootste centra zijn het Movietowne Entertainment Complex, Invader's Bay, The Falls at West Mall, Long Circular Mall, Ellerslie Plaza, Trincity Mall, Trincity, The City of Grand Bazaar en Valpark Shopping Centre. In het zuiden van Trinidad vind je het Cross Crossing Shopping Plaza. Het Gulf City Shopping Centre is ook populair.

De winkelcentra variëren van centra met 100 winkels tot meer dan 300 winkels. Ze bieden je werkelijk alles op het gebied van winkelen. Zowel kleding als huishoudelijke artikelen, cadeaus, luxe goederen, supermarkten, bioscopen en bars, schoonheidssalons en spa's. De winkelcentra prijzen zijn echter wel duurder dan bij de gewone winkels in de steden.

Souvenirs kopen

De inwoners van Trinidad en Tobago zijn zeer creatief. De lokale ambacht industrie is dus ook zeer levendig en op beide eilanden in overvloed te vinden. Souvenirs als steelpannen, handgesneden ornamenten, cocktailpakketten, lederwaren, lokale kruiden, sandalen, riemen en houtsnijwerk zijn nog maar een kleine greep uit het aanbod. Lokale ambachtslieden zullen je benaderen op het strand met displays met daarop kralen armbanden, gesneden hangers of kettingen. Bij de winkeltjes waar ze lokaal geproduceerde producten verkopen kan je zelfgemaakte zeep, lotions of sieraden kopen.

Markten

In de weekenden staan veel inwoners van de eilanden vroeg op om inkopen te doen op de markt. Op de markten is van alles te vinden. Groente en fruit, vers vlees, levende kippen, traditionele kruiden, kleding en huishoudelijke gadgets zijn er allemaal te vinden. De Centrale Markt in Port of Spain is wel de grootste markt van het eiland. Verder hebben de steden San Fernando, Arima, Sangre Grande, Princes Town, Chaguanas of Scarborough hebben ook markten. Tussen 06.00 en 11.00 is de beste tijd om een markt te bezoeken, omdat het dan nog niet zo heet is.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen