Vakantie op Trinidad

Strand Trinidad
Strand Trinidad

Het eiland Trinidad vormt samen met het eiland Tobago het land Trinidad en Tobago. Trinidad is met zijn oppervlakte van 4.828 km² het grootste eiland van de twee en behoort tot de Kleine Antillen. Het door water omringde gebied heeft 1.050.000 inwoners, waarvan 300.000 in de hoofdstad, Port of Spain. Trinidad ligt 11 kilometer noordelijk van Venezuela en is 30 kilometer ten zuiden van Tobago gelegen. Het eiland heeft een tropisch klimaat, met een droog seizoen en een regenseizoen. Er ligt 1 vliegveld in Trinidad, namelijk Trinidad Piarco International Airport, wat 27 kilometer van Port of Spain af ligt.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Port of Spain

Port of Spain is de hoofdstad van Trinidad (en Tobago). Dit is het economische centrum en een belangrijke havenstad. Hier vind je het National Museum & Art Gallery. Dit museum heeft een collectie kunst van Trinidads kunstenaars. Ook worden er over de culturele historie van het land exposities gehouden in het National Museum & Art Gallery. Tevens kun je hier een bezoek brengen aan het Queens Park Savannah, die nog uit de tijd komt dat het eiland Spanjes eigendom was. Dit is nog steeds te merken aan de imposante architectuur die hier te vinden is. Verder zijn er in de hoofdstad de schitterende tuinen van Botanic Gardens aanwezig. Deze zijn versierd met diverse planten en bloemen. Dit is dan ook een erg geschikte plaats om even tot rust te komen.

Strand Port of Spain
Strand Port of Spain

Natuurcentrum

Asa Wright Nature Centre, een klein natuurgebied, tussen de bergen van het regenwoud. Het Asa Wright Nature Centre is berucht door zijn grote diversiteit aan flora en fauna. Het centrum is in 1967 opgericht door natuurliefhebbers en vogelkijkers. Dit was één van de eerste natuurcentra in het Caribisch gebied. Het is het wetenschappelijk onderzoekstation in het Arima Vallei van de Noord-Range in Trinidad. Met de 159 vogelsoorten van het eiland, zijn in het natuurcentrum perfecte vogelobservatieplekken te vinden.

Grotten

Gasparee Caves is een grottenstelsel, wat in de buurt ligt van het eiland Gaspar Grande, in het noordwesten van Trinidad. Gaspar Grande bestaat uit kalksteen en een combinatie van zure regen, grondwater en golven, die de grotten vormen. De grotten zijn 90 meter diep, waar onder andere stalactieten, zuilen en stalagmieten te vinden zijn. Delen van de grot hebben namen gekregen naar de vorm, zoals Lovers, Dinosaur en Pulpit Pipe Organ. De bekendste, grootste grot is de Blauwe Grot. De legende vertelt dat in de Gasparee Caves dezerdaags nog steeds een piratenschat verscholen is. Toegang tot deze grotten zijn alleen toegestaan met een gids.

Stranden

Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Dit Caribische strand ligt in de Maracas baai. De reden waarom Maracas Beach favoriet is, is omdat het in de buurt van de hoofdstad, Port de Spain, ligt en door de natuurlijke schoonheid ervan. De golven zijn ideaal voor body surfing en het is één van de beste plekken van het eiland om te zwemmen.

Maracas Bay, Trinidad
Maracas Bay, Trinidad


Een ander strand is Manzanilla Beach, een verlaten plek dat door niemand nog ontdekt is. Hier vind je plekken waar het lijkt alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Er staan veel kokosbomen op het strand. Deze plek is voor strandjutters een paradijs, want hier kun je op verkenning gaan. Ook zijn hier mooie vogels te spotten.

Vulkanen

Trinidad is een eiland met een groot aantal moddervulkanen. Piparo Mud Volcano is één van de eilands moddervulkanen, gelegen in het zuiden van het eiland en net ten oosten van Marabella. Moddervulkanen zijn vaak erg rustig, maar als ze uitbarsten, spuwen ze meters modder of klei de lucht in. De Piparo Mud Volcano beslaat zo'n 4.250 km² en kan een hoogte van 112 meter halen. De grootste uitbarsting van deze vulkaan heeft plaatsgevonden in februari 1997.

Carnaval

Het hele jaar door zijn er veel feesten en festivals te vinden in Trinidad. Deze zijn altijd kleurrijk, wervelend en door de mix van verschillende culturen zeer gevarieerd. Carnaval is een groot festijn en de hoofdstad staat dan ook een week lang totaal op zijn kop. Er vinden verschillende parades en muziekfestivals plaats in de weken ervoor, om de bewoners alvast klaar te stomen. De straten staan met carnaval vol met feestende inwoners en vanuit de barren klinkt luide muziek. Ook zijn er schitterende kostuums te zien.


Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen