Reisadvies: Is Trinidad en Tobago een veilig vakantieland?

Reisadvies Trinidad en Tobago
Reisadvies Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago zijn eilanden die voor de kust van Venezuela liggen, in de zuidoostelijke hoek van de Caribische Zee. De twee eilanden vormen samen met nog enkele kleinere eilandjes de republiek Trinidad en Tobago en behoren tot de Kleine Antillen. Trinidad is het grootste eiland met een oppervlakte van 4.828 km². Tobago is slechts 300 km² groot. Wanneer je naar Trinidad en Tobago gaat is het verstandig om van tevoren op de hoogte te zijn van een aantal dingen, waaronder de beste reistijd, welke gebieden onveilig zijn, hoe de kwaliteit van de gezondheidszorg is en welke vaccinaties je nodig hebt. Deze punten worden in dit artikel behandeld.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Er gelden veiligheidsrisico's voor Trinidad en Tobago, dit heeft te maken met criminaliteit. Vooral in het oostelijke gedeelte en in het centrum van de hoofdstad Port of Spain moet je hier rekening mee houden. Het wordt dan ook afgeraden om na zonsondergang alleen de straat of te gaan of verlaten stranden en rustige plekken op te zoeken.

De afgelopen jaren is de criminaliteit op Trinidad en Tobago sterk toegenomen en gewelddadiger geworden. Voornamelijk het aantal moorden is gestegen. Vooral de eigen bevolking is betrokken bij het geweld, maar in 2010 zijn er ook enkele gevallen geweest waar toeristen en in Trinidad en Tobago wonende buitenlanders het slachtoffer werden. Ook kunnen er afrekeningen plaatsvinden tussen verschillende groepen die actief zijn in het land. De politie is niet voldoende uitgerust om hier weerstand tegen te bieden. Wanneer je het slachtoffer bent van een overval of beroving wordt het afgeraden om in verzet te gaan, dit kan uit de hand lopen met noodlottige gevolgen.

Onveilige gebieden

Het wordt afgeraden om na zonsondergang alleen de straat op te gaan. Daarnaast wordt het geadviseerd om bepaalde wijken van Port of Spain te mijden, waaronder Laventille, Belmont, Morvant en het grote Savannah Square park. Bij het gebruik van privé-taxi's moet je opletten, met name 's nachts en bij reizen vanaf het vliegveld. Diverse incidenten zijn gemeld waarbij auto's werden gevolgd vanaf het vliegveld en vervolgens beroofd werden. 

Veiligheid Port of Spain

In het centrum van de hoofdstad is er sprake van veel criminaliteit. Het gaat dan vooral om de wijken Laventille, Morvant en Belmont. Vermijd deze gedeelten, ga na zonsondergang niet alleen de straat op en bezoek verlaten plekken bij voorkeur in een groep.

Klimaat 

De maanden augustus en september kunnen beter worden vermeden, aangezien er dan orkanen kunnen ontstaan. 

Houd ook hier rekening mee

- Jaarlijks treffen cyclonen het Caraïbisch gebied. Trinidad en Tobago valt net buiten de zone van de cyclonen, maar deze kunnen wel zorgen voor zware regenbuien die wateroverlast als gevolg kunnen hebben. Bij calamiteiten dien je de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

- De gezondheidszorg in Trinidad en Tobago is van middelmatige kwaliteit. Wel zijn er privéziekenhuizen die relatief goede medische verzorging leveren. In Trinidad & Tobago heb je een verhoogd risico op rabiës. Ook dien je je te beschermen tegen muggensteken overdag, omdat je anders de ziektes denque of zika op kan lopen.

- Als je naar Trinidad & Tobago reist kan een vaccinatie tegen gele koorts verplicht zijn. Daarnaast wordt het ook aangeraden je in te laten enten tegen DTP, hepatitis A en als je langer dan drie maanden blijft tegen buiktyfus.

Houd voor de laatste ontwikkelingen de site van Rijksoverheid in de gaten.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,6

Gerelateerde artikelen