Reizen in.. Uganda

Huisjes in een village in Uganda
Huisjes in een village in Uganda

Uganda is een schitterende ruwe diamant gelegen in het binnenland van Afrika. Helaas heeft Uganda met regelmaat te maken met vijandelijke opstandelingen, met name in een aantal specifieke gebieden worden reizigers geacht waakzaam te zijn. De veiligheidssituatie in deze regionen is vaak onzeker, en aan te raden is om via het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade in Nederland op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen in Uganda. Gelukkig is het grootste gedeelte van het land daarentegen goed bereisbaar, en is zeer de moeite waard!

In Uganda komt criminaliteit voor, dus wees ook hier op voorbereid. Zoals in elk te bezoeken land is het van belang hiervoor op te passen, zo ook in Uganda.
– Laat dure spullen en sieraden zoveel mogelijk thuis, en loop er in geen geval mee te koop.
– Maak kopieën van belangrijke documenten en draag deze ten allen tijde bij je, laat de originele versies achter op een veilige plek.
– Vermijdt het je na zonsondergang op straat te begeven, neem op zijn minst een taxi. Dwaal in geen geval af van de hoofdwegen.
– Bied geen verzet wanneer er sprake is van een overval, zorg voor een goede verzekering die dit soort calamiteiten vergoed en geef het zo snel mogelijk aan bij de politie.
– Neem niet teveel geld mee op pad.
– Neem geen drankjes, eten en liften aan van vreemden.
– Wees waakzaam – maar word niet paranoïde!

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De medische faciliteiten in Uganda zijn vrij beperkt, inclusief in de hoofdstad Kampala. Deze zijn niet uitgerust om de meeste noodsituaties te behandelen, met name chirurgische ingrepen. Buiten de hoofdstad zijn ziekenhuizen en andere medische voorzieningen zeer schaars, en indien deze wel aanwezig zijn, bieden deze alleen de basishulpmiddelen. Apparatuur en medicijnen zijn vaak niet op voorraad of helemaal niet aanwezig. Wees dus voorbereid met een goede gezondheid en een eigen voorraad medicijnen.

Een aantal tips:
– Nuttig in géén geval water uit de kraan. Voor zowel het drinken, tanden poetsen en het maken van ijsklontjes moet het water eerst gekookt of gesteriliseerd worden.
– Melk is ongepasteuriseerd en moet vóór gebruik gekookt worden.
– Vermijdt zuivelproducten die waarschijnlijk gemaakt zijn van ongekookte melk.
– Eet alleen goed gebakken vlees en vis, goed gekookte groenten en gepeld fruit.

Ga voor informatie over malaria, vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen om zo gezond mogelijk te blijven naar de dokter en/of de GGD.

Telefoonnummer politie: 999

Alleen op reis in Uganda

Het is niet aan te raden alleen te reizen door Uganda. Reis op zijn minst met een lokale gids of met een kleine groep. Vermijdt liften en neem geen liften aan van vreemden wanneer je alleen bent. Een extra tip is om het lokale nieuws bij te houden tijdens de reis en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen in het land. Als vrouw zijnde zijn er nog wat meer risico's, maar voor zowel mannen als voor vrouwen wordt het afgeraden om alleen te reizen, met name 's avonds. Ga niet van de grotere wegen, vermijdt steegjes en afgelegen gebieden. Wees waakzaam, maar geniet tegelijkertijd! Met de juiste voorbereiding en voorzorgsmaatregelen is een reis naar Uganda een om nooit te vergeten.

Kijk tot slot nog dit prachtige filmpje over de berggorilla's die je kunt bezoeken in Uganda. Een ervaring om nooit te vergeten. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen