Kampala

Inwoners van Kampala
Inwoners van Kampala

Kampala is de grootste stad en tevens hoofdstad van Uganda. De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners maar is geen bruisende metropool. Toch zijn er wel een aantal interessante bezienswaardigheden die het aantrekkelijk maken om de stad te bezoeken. Rondom de stad liggen 20 heuvels en de oase van rust en groen zal iedereen opvallen. Als je een foto wilt maken van een overheidsgebouw dien je eerst akkoord te vragen. Meestal wordt hier geen akkoord voor gegeven, leg je daar bij neer. Stiekem fotograferen kan je in grote problemen brengen.

Heb je weinig kennis van Uganda? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kampala
Plaatsen in de buurt van Kampala (Uganda) :
 • Entebbe (32 km)
 • Mbarare (243 km)
 • Fort Portal (260 km)
 • Gulu (285 km)
 • Kasese (288 km)
 • Kabale (334 km)
 • Ervaringen

  op 10 december 2014 plaats: Kampala, reisperiode: december 2014

  Kampala is een leuke stad om de reis af te sluiten. Een aanrader in Kampala is Discotheek The Capital, een geweldige combinatie van sportsbar en discotheek.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 31 oktober 2014 plaats: Kampala, reisperiode: juli 2014

  Hele mooie mensen ontmoet in Kampala, heel mooie projecten gezien en heeel veel cultuur geproefd! Uganda is niet voor niets de parel van Afrika.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 10
  • Ligging 7
  op 11 oktober 2014 plaats: Kampala, reisperiode: februari 2012

  Kampala is een drukke stad met weinig toerisme. Je hebt het gevoel dat je daar alleen aan het reizen bent. Doordat er weinig toerisme is, kan je optimaal genieten van de cultuur. Leuke winkeltjes met souvenirs is dan ook een aanrader om te bezoeken. De inwoners zijn erg vriendelijk.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kampala

  Het Uganda Museum (Kampala)

  Het Uganda Museum
  Het Uganda Museum
  Kaart met locatie Het Uganda Museum

  In het Uganda Museum in Kampala vind je alles over de historie van Uganda. Het museum is ooit opgericht in 1908. In de collectie van het museum is onder andere een natuurhistorische expositie en een expositie over het traditionele leven in Uganda te zien. Ook zie je er iets over archeologie en entomologie. Bij het traditionele leven zie je onder andere jachtuitrusting, muziekinstrumenten en wapens.

  Kampala (Kampala)

  Kampala
  Kampala
  Kaart met locatie Kampala

  Kampala is de hoofdstad van Uganda en daarnaast ook het industriële en bestuurlijke centrum van het land. De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is tevens de grootste stad van het land. De stad ligt eigenlijk verspreid over 7 heuvels op 1.189 meter boven de zeespiegel. In de stad is zeer veel te doen en te zien. Het Uganda Museum ligt bijvoorbeeld in deze stad maar ook de vele markten zijn erg leuk om te bezoeken.

  Markt in Kampala (Kampala)

  Markt in Kampala
  Markt in Kampala
  Kaart met locatie Markt in Kampala

  In Kampala zijn verschillende markten te vinden die leuk zijn om te bezoeken. Zo is er elke dag de Nakasero markt in het centrum waar je allerlei verse levensmiddelen kunt kopen. Het is een echte Ugandese markt, pas wel op voor zakkenrollers. De grootste markt van heel Uganda ligt ook in het centrum van Kampala: de St. Balikuddembe markt. Her zijn weer vooral voedingsmiddelen en (tweedehands) goederen te koop.

  Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (Kampala)

  Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary
  Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary
  Kaart met locatie Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary

  In Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary in Kampala leeft een kolonie chimpansees onder bescherming van de stichting. Het 'Chimpanzee Island' werd in 1994 opgericht dankzij Jane Goodall. Het opvangtehuis was ooit gelegen op het eiland Isinga in het Edwardweer. Dit eiland bleek als snel te klein te zijn en daardoor is Ngamba Island aangekocht in Lake Victoria. Ze kunnen hier heerlijk in hun natuurlijke omgeving verder leven. In dit gebied kun je te voet en per boot tochten maken.

  Winkelen in Uganda (Kampala)

  Winkelen in Uganda
  Winkelen in Uganda
  Kaart met locatie Winkelen in Uganda

  Je kunt het beste winkelen in de hoofdstad van Uganda: Kampala. Hier zijn veel goede en betaalbare winkels te vinden. Ook zijn er een aantal winkelcentra die goed bereikbaar zijn, zelfs met het openbaar vervoer. Supermarkten vind je naast in Kampala ook in voorsteden als Wandegeya, Ntinda, Kabalagala en Bugolobi. Garden City is een modern winkelcentrum gelegen in Kampala. Naast een supermarkt, vele winkels, restaurants en bars is er ook een casino en bioscoop. Shoprite is een winkelcentrum met twee vestigingen in de stad. In beide centra vind je restaurants, kruidenierswinkeltjes, banken en winkels.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uganda bekijken.

  Vervoer

  De internationale luchthaven van Entebbe ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van Kampala. Het centrum van de stad kun je goed te voet verkennen.

  Geschiedenis

  De oorspronkelijke taal van het gebied, Loeganda, nam veel woorden over uit de Engelse taal. Zo ook in de naam van de stad. 'Hills of the Impala' werd 'Kasozi ka Empala'. Ka Empala bleef hangen en zodoende heet de stad vandaag de dag Kampala. In de 19e eeuw woonden er veel koningen en koninginnen in de omgeving van Kampala die er imposante kastelen bouwden. Toen kapitein Frederik Lugard in 1890 in de stad aankwam en de stad zijn naam gaf werd dit als het officiële beginjaar genomen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Kampala