Mooiste steden in Wales

Tenby Wales
Tenby Wales

Wales is een groen en heuvelachtig deel van Groot-Brittannië en heeft diverse prachtige mooie steden. Aan het oosten grenst het land aan Engeland en in het westen aan de Ierse Zee. Het landschap varieert erg en de geschiedenis van het land is in vele steden terug te zien. We nemen je daarom mee naar de mooiste steden van Wales.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tenby

Tenby is een ommuurde stad aan de baai van Carmarthen en een leuke badplaats. Het ligt in het nationale park Pembrokeshire Coast en is een populaire plaats vanwege de mooie zandstranden en de stadsmuren, die stammen uit de 13e eeuw. Ook het poorthuis met vijf torens en de St. Maria kerk worden veel bezocht door liefhebbers. Het dorpje ligt genesteld tussen de hoge kliffen en mooie stranden van Wales, waardoor het een van de mooiste dorpjes van het land is. Ook de haven van Tenby is populair, vanwaar je diverse boottochten kan maken naar het eiland Caldey.

Tenby
Tenby

Conwy

Conwy ligt aan de noordkust van Wales en is een pittoresk dorpje, die je zeker niet mag overslaan als je in de buurt bent. Het is een historisch dorp, dat je echt even doet terug gaan in de tijd. De kasteelmuren van vroeger staan nog overeind, net als de 21 torens die erbij horen. Conwy Castle is ook een grote bezienswaardigheid in de stad, een kasteel dat prominent aanwezig is. In het dorpje vind je de St. Mary's Church. De huisjes in het plaatsje zijn prachtig om te zien. Ze zeggen ook wel dat je hier het kleinste huisje van Groot-Brittannië kan vinden.

Conwy
Conwy
Vraag gratis een offerte aan

Llangollen

In de buurt van de Engelse grens, in het oosten van Wales, ligt het eeuwenoude marktstadje Llangollen. Het plaatsje ligt aan de Dee en je hebt uitzicht op het prachtige kasteel Dinas Brân. Het kasteel ligt op een heuveltop, net buiten Llangollen, en zou veel te maken hebben met de legenden van de Heilige Graal en Koning Arthur. Iets dat zeker is is dat het eeuwenoude stadje een bezoek waard is. Je hebt er prachtig uitzicht op de mooie rivier en een leuke historische kern.

Llangollen
Llangollen

Portmeirion

Wil je je even een beetje wanen in Italië, terwijl je gewoon in Wales bent? Bezoek dan de plaats Portmeirion. In het noorden van Wales ligt Portmeirion, dat wordt gekenmerkt door de Italiaanse invloeden in de architectuur van de huizen. De plaats werd al in vele films als decor gebruikt. De sfeer die hier hangt is heel bijzonder. Naast dat de stad zelf al een belevenis is, zijn ook de Amis Reunis en Vastell Deudraeth leuk om te bezoeken. Portmeirion werd tussen 1925 en 1972 gebouwd en ontworpen door Sir Clough Williams-Ellis.

Portmeirion
Portmeirion

Aberaeron

Aberaeron ligt in Ceredigion aan de kust. Het is een stijlvol stadje uit de 18e eeuw. Ondanks dat het plaatsje niet groot is, staat het wel bekend om de vele eettentjes en het lekkere eten dat op de kades geserveerd wordt. Zo geniet je tijdens de lunch of het diner van een verse kreeft, die net gevangen is. Maak een wandeling door het pittoreske dorpje of fotografeer de leuke en kleurrijke huisjes van het stadje.

Aberaeron
Aberaeron


Wil je ook weten hoe leuk Wales voor kinderen is? Kijk dan dit filmpje. 

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen