Fietsvakantie in Wales

Brecon Beacons Nationaal Park, Wales
Brecon Beacons Nationaal Park, Wales

Voor een prachtige fietsvakantie zit je in Wales goed. De indrukwekkende schoonheid van het landschap van Wales geeft je enorm veel mogelijkheden als het om fietsen gaat, en bovendien is er een geschikte fietsroute te vinden voor ieder niveau. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden, wat het land perfect maakt voor fietsvakanties, met of zonder kinderen.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

530 kilometer aan fietspaden

Wales kent 530 kilometer aan fietspaden, die allemaal autovrij zijn. Bij een fietsvakantie in Wales kan je als fietsliefhebber dus echt je hart ophalen. Bovendien zijn veel van die fietspaden genummerd, waardoor er diverse fietsroutes kunnen worden afgelegd door heel het land. Zo heb je het National Cycle Network en bewegwijzerde routes die door het bos lopen.
Het is mogelijk om je eigen fiets of mountainbike mee te nemen naar Wales, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Bovendien is dit betaalbaar en heb je zo een punt gevonden waar de fietsen te huur zijn.

Complete fietsvakantie

Een complete fietsvakantie is ook zeer goed mogelijk, die bijvoorbeeld dwars door Wales loopt. Hierbij overnacht je in een pub, bed & breakfast of gewoon in een tent. Onderweg bezoek je bezienswaardigheden die op je route liggen en 's avonds proef je het echte Wales in een restaurant of pub. Naast dat Wales een zeer indrukwekkende natuur heeft met schitterende groene heuvellandschappen, is ook geschiedenis in het land erg belangrijk. Veel van de eeuwenoude geschiedenis is bewaard gebleven waardoor er een interessant erfgoed is ontstaan.

Vraag gratis een offerte aan

Fietsroutes

Fietsen is een perfecte manier om het land beter te verkennen. Wales is een land dat voor iedereen wel een geschikte route heeft. Zo zijn er routes die geschikt zijn voor mensen met kinderen en waarbij de fietsroutes autovrij zijn, maar zijn er ook fietsroutes met steile en ruige afdalingen. Wales is sowieso ruiger dan bijvoorbeeld Engeland en Ierland. De heuveltjes zijn iets steiler en de hellingen weer wat dieper. Er zijn dus eigenlijk twee soorten routes: routes die verkeersvrij zijn en routes met wat meer pit.

Verkeersvrije routes
Een erg leuke route voor kinderen en tevens een verkeersvrije route is de Elan Valley Trail. De route loopt door de Elan Valley langs een oude en verlaten spoorweg. De Elan Valley is een prachtige vallei in Midden-Wales met een zeer rijke flora en fauna. Een kust route is ook zeer aan te rade, dit is de Wales Coastal Cycle Route. De route brengt je langs de boulevard van Rhos-on-Sea naar Pensarn. Ook kom je bij de route langs Colwyn Bay, waar je een levendige promenade aan zult treffen.Pittige fietsroutes
De actieve fietser kan een van de bewegwijzerde fietsroutes volgen die heel wat meer pit hebben dan de verkeersvrije routes. Veelal zijn dit ook de lange afstand routes. De Celtic Trail is hier een voorbeeld van. Deze ontdekkingstocht van 350 kilometer lang loopt door het zuiden en westen van Wales. Ook is meer dan de helft van de route verkeersvrij, wat toch prettiger fietst. De Celtic Trail loopt langs oude landpaden, spoorbanen, heuvels en dalen en bossen. De Lôn Teifi is een fietsroute die loopt tussen Aberystwyth en Fishguard en is in totaal 82 kilometer lang. De route loopt over smalle landweggetjes, door valleien, langs de River Teifi, langs plaatsen als Newcastle en Cardigan en brengt je uiteindelijk naar de westkust van Wales. De route bevat veel lichte hellingen en af en toe een steile beklimming.


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen