Campings in Wales

Caravans op camping
Caravans op camping

In Wales zijn er veel campings, het probleem is dat deze lastig te vinden zijn. Zelfs de lokale VVV kent niet alle campings in de streek, en buiten de streek kennen ze al helemaal niets. Nog een probleem met het vinden van een camping is dat er campings zijn die geen kinderen toelaten of campings waar je alleen met een tent op mag. En heb je dan eindelijk een camping gevonden, dan is de kans redelijk groot dat deze vol zit. Vooral in de weekenden zijn de campings goed gevuld. Het beste is om op vrijdag vroeg in de ochtend een camping te zoeken.

Aanbieders van vakanties naar Wales
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik
House of Britain (landenspecialist) Klik
Oad (excursiereizen) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik

Prijs/kwaliteitverhouding

De kwaliteit en prijsverhouding wil nog wel eens per camping variëren. De prijzen van de duurste liggen rond de 20 pond per nacht en de goedkoopste rond de 5 pond per nacht. Veel campings behoren tot de Camping and Carvanning Club. Leden van deze club krijgen op de campings een forse korting. Vakantiegangers uit het buitenland die een International Camping Card hebben krijgen deze korting ook.

Kamperen aan de kust

De meeste campings van Wales liggen aan de kust of in het hart van het gebied. In dit gebied liggen veel prachtige locaties om te kamperen. Naast campings is er in de toeristische gebieden ook vaak mogelijk om bij een boer te kamperen. In Wales is het ook toegestaan om wild te kamperen, dit mag echter niet in de nationale parken. De locaties om te kamperen worden in Wales in twee typen ingedeeld, namelijk een Touring Park en een Holiday Park. Een touring park is bestemd voor campers, caravans en kampeerders. Op deze type parken zijn stacaravans niet toegestaan. Een holiday park is speciaal voor stacaravans, maar meestal bieden deze ook plaats voor caravans, kampers en tenten.

Topcampings van Wales

Kamperen in Wales is een heus avontuur. Overal in Wales wordt vriendelijkheid uitgestraald. Op de borden langs de weg staat 'Welkom in Wales', de inwoners van de plaatsjes zijn vriendelijk en de beheerders van de camping begroeten iedereen en zijn erg gastvrij. In Wales zijn de campings gelegen in mooie gebieden. Deze gebieden zijn uitermate geschikt om te wandelen, te fietsen of in alle rust van de natuur te genieten. Enkele topcampings in Wales zijn:


-

Bishops Meadow Caravan Park

Het Bishops Meadow Caravan Park is een caravanpark en camping gelegen in Brecon. Het park wordt gewaardeerd met vijf sterren en ligt in een prachtig landschap. Een prima plek om het zuiden van Wales te bezoeken!
-

Dinlle Caravan Park

Het Dinlle Caravan Park is gelegen bij de plaats Caernarfon in het noorden van Wales. Deze plaats ligt aan de westkust, en de oceaan en het Snowdania komen hier bij elkaar. Het is een vriendelijk, maar druk park met kampers, caravans en tenten. Nabij dit park ligt een mooi strand met helder blauw zeewater waar heerlijk genoten kan worden.
-

Dolhendre Caravan Park

Dolhendre Caravan Park is gelegen in het midden van National Park Snowdonia. Vlakbij het park ligt het meer Bala Lake. Hier kun je lekker ontspannen en mooie wandelingen maken. Rondom het meer zijn er geweldige uitzichten en prachtige vogels te bewonderen.
-

Brynich Caravan Park

Het Brynich Caravan Park is gelegen bij Brecon en heeft een kwaliteit van vijf sterren. Het park is beschikbaar voor caravans, maar heeft ook vakantiehuizen. Het park heeft een oppervlakte van wel 8,5 hectare en heeft drie beschutte velden. Deze velden lijken wel tuinen. De eigenaar van het park bestaat uit een familie, en het park is gevestigd aan de rand van heuvels.
-

Gilestone Caravan Park

Ook het Gilestone Caravan Park is gelegen bij Brecon. Het is een mooi en nieuw park die gelegen is in de Usk vallei. Ook dit park wordt omringd door de heuvels van Brecon en het wordt gerund door een familie.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen