Het noorden van Wales

Snowdonia Nationaal Park, Wales
Snowdonia Nationaal Park, Wales

Een groot deel van het noorden van Wales wordt in beslag genomen door een prachtig ruig berglandschap. Ook ligt hier het nationale park Snowdonia, waar je prachtig kunt wandelen. Noord-Wales is een adembenemende bestemming met talloze mogelijkheden voor dagjes uit en het bezoeken van bezienswaardigheden.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Berglandschap

Het ruige landschap van Snowdonia is in 1951 uitgeroepen tot nationaal park en omvat het grootste gedeelte van Noord-Wales. In totaal is het park namelijk 214.159 hectare groot. Ook ligt de hoogste top van Engeland en Wales in dit gebied genaamd Mount Snowdon, met een hoogte van 1.085 meter. De bergen er omheen worden meestal niet hoger dan 900 meter. Ook lopen er veel rivieren door het landschap van Noord-Wales. Zo lopen de Glaslyn, de Conwy, de Dovey en nog veel meer rivieren hier. Het landschap is verder zeer afwisselend met bergweiden, bergkammen, dalen, valleien en hoogvlakten. Ook het eiland Anglesey en het schiereiland Llyn staan bekend om hun prachtige kusten.

Llyn

Als je vanuit het nationaal park in westelijke richting naar de kust rijdt, kom je uit in een prachtig gebied. Het landschap van Llyn Peninsula is in vergelijking tot Snowdonia redelijk vlak maar daardoor zeker niet minder mooi. Voor de kust van Llyn ligt ook nog het kleine eiland Bardsey Island, dat te bereiken is met een boot. Vraag gratis een offerte aan

Isle of Anglesey

Voor de noordwestkust van Wales ligt Isle of Anglesey. Dit is zeker een leuk uitstapje als je het noorden van Wales bezoekt. Omdat het eiland zo dicht bij het vasteland ligt, kan je het via een brug bereiken. De kust op het eiland is prachtig en daarom ook uitgeroepen tot een Area of Outstanding Natural Beauty. Hierdoor wordt het gebied door de overheid beschermd en zorgen ze ervoor dat alles intact blijft. Op de Isle of Anglesey staat een prachtig 13e eeuws kasteel, dat werd gebouwd door King Edward. Wandelen kan je op het eiland ook zeer goed.

Wandelen in Noord-Wales

Het noorden van Wales is echt een paradijs voor de wandelaar. Het Snowdonia National Park, de hoge bergen, de spectaculaire zeekliffen en historische plaatsen zijn prachtig om wandelend te bezoeken. Zo is het beklimmen van Mount Snowdon ook een hele mooie ervaring. Snowdonia is prachtig voor wandelaars, door het heuvelachtige landschap, de heiden en de mooie beschermde kustlijn. Caernarfon is een plaatsje in Noord-Wales. Het kasteel in dit stadje werd in de 12e eeuw gebouwd en is misschien wel een van de mooiste kastelen in heel Wales. Je kunt ook in het kasteel kijken. Verder zijn er door het hele gebied in Noord-Wales talloze wandelroutes te vinden die door de bergen, valleien en langs de kust gaan. In Llyn is ook een bekende wandelroute te volgen, genaamd Llyn Coastal Path. Op Isle of Anglesey is ook een mooie wandelroute langs de kust te vinden, genaamd Anglesey Coastal Path. In de buurt van de grens met Engeland eindigt het Offa’s Dyke Path. Deze route begint aan de noordkust van Wales en loop zo helemaal door tot aan het grensgebied met Engeland. Tijdens deze tocht kom je onder andere door Shropshire, wat een prachtig groen graafschap is.

Tip: ken je het treintje wat helemaal naar de toppen van de Snowdon rijdt in Snowdonia? Deze bijzondere bergrit is er een om nooit meer te vergeten want het uitzicht is adembenemend mooi!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen