Stedentrip Cardiff

Cardiff Castle, Wales
Cardiff Castle, Wales

Wanneer je wel naar Groot-Brittannië wilt maar niet naar het drukke Londen of Liverpool is de hoofdstad van Wales; Cardiff zeker een aanrader. Cardiff staat vooral bekend om zijn vele kerken en kastelen, maar er zijn nog veel meer leuke plekken te vinden in de stad. De leukste periode voor een stedentrip naar Cardiff is juli of augustus; in die periode zijn er ieder weekend leuke optredens tijdens het Cardiff Festival.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Reisinformatie

Om in Cardiff te komen kun je het vliegtuig nemen; Cardiff heeft namelijk op 16 kilometer van het stadscentrum zijn eigen vliegveld. Ook kun je via Londen reizen om daar de trein te nemen richting Fishguard. Er zijn voor ieder type reiziger wel overnachtingsplaatsen te vinden; er zijn zowel 5-sterrenhotels als goedkope hostels, maar ook een B&B behoort tot de opties. Omdat de stad niet extreem groot is liggen alle hotels op loopafstand van het centrum.

Toeristische trekpleisters

Er zijn vooral veel kerken en kastelen te vinden in Wales; dus zo ook in de hoofdstad Cardiff. Naast deze bezienswaardigheden zijn er ook een aantal musea en winkels die de stad tot een aantrekkelijke stedentrip maken. Hieronder vind je een aantal van Cardiff's leukste toeristische trekpleisters.
Vraag gratis een offerte aan

Cardiff Castle

Het herenhuis uit Victoriaanse tijd en het middeleeuwse kasteel staan bekend als Cardiff Castle. Op de plek waar het Cardiff Castle tegenwoordig staat stonden vroeger 3 Romeinse forten, van één van die forten zijn sommige muren nog steeds goed zichtbaar.

St. John's Church

De oudste kerk in het centrum van Cardiff is de St. John the Baptist Church. Oorspronkelijk werd het gebouwd om te dienen als kleine kapel voor diensten die te weinig bezocht werden om in de St. Mary's Church (vernietigd in de 17e eeuw) gehouden te worden. De klokkentoren van de oorspronkelijke kapel doet denken aan de West Country van Engeland.

St. David’s Kathedraal

De St. David’s kathedraal is gebouwd in de 6e eeuw en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor diensten. Elk jaar komen er weer duizenden bezoekers en pelgrims om de kathedraal te bewonderen en soms zelfs een mis bij te wonen.

Big Pit Museum

Het Big Pit Museum is een echte kolenmijn waar ze meerdere ondergrondse toeren geven op een dag. Cardiff is van oudsher een mijnstad en door het Big Pit museum kunnen ook toeristen zien hoe dit vroeger was. Naast de ondergrondse toer zijn er nog wisselende exposities en bijgebouwen open.

Cardiff Bay

Het gebied dat gecreëerd is door de Cardiff Barrage wordt nu algemeen beschouwd als één van de meest succesvolle regeneratie-projecten van het Verenigd Koninkrijk. De Cardiff Bay krijgt zijn water vanuit twee rivieren; de Taff en de Ely. De zoetwaterbaai is bijna 2 km² en ligt bij het voormalig havengebied ten zuiden van het centrum van Cardiff. Vroeger hing het af van de getijden of je toegang had omdat door het zeewater het eb en vloed werd. Tegenwoordig wordt de hoogte van het water altijd gelijk gehouden door 3 sluizen.

Cardiff Festival

Het grootste gratis outdoor festival in het Verenigd Koninkrijk wordt jaarlijks in Cardiff gehouden. Elk jaar is er weer een grote diversiteit van optredens die worden onderverdeeld in de categorieën live muziek, straattheater, kermis en kinderanimatie. Ook zijn er verschillende tentjes te vinden waar je eten en drinken kunt halen. Het festival werd compleet gefinancierd door de Raad van Cardiff, maar tegenwoordig is er ondersteuning vanuit de commerciële sector.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen