Rondreizen in Zimbabwe

Neushoorn Zimbabwe Rondreizen
Neushoorn Zimbabwe Rondreizen

Het Zuid-Afrikaanse land Zimbabwe is prachtig om door rond te reizen. Je vindt er kleurrijke markten, ruïnes, een prachtig landschap en verschillende nationale parken. Ook de grote hoeveelheid wilde dieren zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zimbabwe wordt ook wel ''Het best bewaarde geheim van Afrika'' genoemd en dit is niet voor niets. Je zult je hier dus zeker niet vervelen tijdens je reis.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je een rondreis gaat maken door dit prachtige land is het handig om wat meer te weten over visums, inentingen, het vervoer en het klimaat. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en ben je optimaal voorbereidt op je reis naar Zimbabwe. Het is mogelijk om een individuele rondreis te maken, maar het wordt vaak aangeraden een georganiseerde groepsreis te maken in verband met de veiligheid.

Visum en inentingen
Voor je verblijf in Zimbabwe heb je een visum nodig, Deze koop je op de luchthaven van het land. Inentingen zijn niet verplicht in, maar sommige injecties als Gele Koorts en Hepatitis A worden wel aangeraden. Het is ook verstandig om malariatabletten mee te nemen.

Klimaat
Het klimaat in Zimbabwe is subtropisch, maar niet zo warm als dat je zou verwachten. Vooral tijdens de wintermaanden kan het vriezen. Dit duurt van mei t/m augustus. Het is verstandig om dan wat dikkere kleding als truien en vesten mee te nemen. In de zomer regent het weer veel in Zimbabwe, neem dan dus regenkleding mee.

Vervoer
Vervoer in Zimbabwe gaat meestal per jeep, autobus of boot. De wegen zijn er nog redelijk, door de goede infrastructuur uit de jaren `80. De hoofdwegen zijn geasfalteerd, de plattelandswegen zijn vaak niet verhard of bestaan uit verhard gravel. Het kan hierdoor soms erg stoffig zijn op de wegen.

De bevolking

Tijdens je rondreis heb je ook regelmatig contact met de lokale bevolking. De Zimbabwaanse mensen zijn zeer vriendelijk en positief. Je hebt waarschijnlijk tijdens je reis nog nooit zo veel glimlachende gezichten gezien als tijdens je reis door Zimbabwe. Wel is het zo dat door de conflicten in het land de mensen wanhopig hun ambachten proberen te verkopen. Probeer dus niet te veel af te dingen. Het Zimbabwaanse houtsnijwerk is wereldberoemd, let wel op dat je geen Ebbenhout of Ivoor koopt. Dit mag namelijk niet. Vraag gratis een offerte aan

De mooiste bezienswaardigheden

Er zijn in Zimbabwe, dat ''Het Huis van Steen'' betekent, talloze mooie bezienswaardigheden te vinden. Ze liggen overal in het land. Door middel van een rondreis door het land kan je ze allemaal bezichtigen. Een aantal mooie bezienswaardigheden zijn:

Victoria Falls
De Victoria Falls zijn toch wel de beroemdste watervallen van heel Afrika. Daarbij is het ook nog de grootste waterval ter wereld. Hij is namelijk 1,7 kilometer breed en 108 meter hoog. Er is ook de mogelijkheid om te wandelen door de waterval, hier kom je echter doorweekt uit terug. Het is echt een enorm watergordijn dat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Zimbabwe.


Nationale parken
Naast dat Victoria Falls een prachtige waterval is, is het ook een nationaal park. Er zijn naast het Victoria Falls National Park nog veel meer nationale parken. Zo leven er in het grootste park, het Hwange Nationaal Park, wel 105 zoogdieren. Bovendien leven er zeldzame dieren als de bruine hyena en de gemsbok. Ook de Afrikaanse wilde honden in het park zijn zeer zeldzaam. Ook leeft er in het Hwange een van de grootst overgebleven wilde honden groepen in Afrika. De olifanten in Hwange zijn populair, ze komen hier dan ook in grote aantallen voor. Een safari maken in de parken kan natuurlijk ook.

De Matabo heuvels
De Matabo heuvels mag je zeker niet missen bij een bezoek aan Zimbabwe. Cecil Rhodes, de feitelijke stichter van Zambia en Zimbabwe, ligt op deze plek begraven. Het was volgens hem een van de mooiste plekken ter wereld. In en rondom de prachtige heuvels liggen overal grotten verspreidt, waar vaak nog rotstekeningen te zien zijn. De dorpjes in de heuvels zijn vaak maar zo klein dat er maar 1 familie woont.

Zimbabwe is echt een prachtig land om een rondreis door te maken. Daarnaast is de bevolking zeer vriendelijk, wat het land extra aantrekkelijk maakt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen