Safari in Zimbabwe

Op safari in Zimbabwe
Op safari in Zimbabwe

Een safari in Zimbabwe maken. Het is niet gelijk het eerste land in Afrika waar je aan denkt bij een safari. Toch kunnen er in Zimbabwe prachtige safari's gemaakt worden, en is het nog een redelijk onbekende en dus rustige bestemming onder toeristen.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het echte Afrika

Het echte Afrika leer je pas kennen in Zimbabwe. De buitengewoon mooie natuurparken, het bergachtige landschap in het oosten van het land, de indrukwekkende watervallen, de vele natuurparken, de Zambezi rivier, enorme rotsformaties van Matobo Hills en de steppe-woestijn maken je reis onvergetelijk! Een erg fijn pluspunt is dat de bevolking van Zimbabwe zeer gastvrij en behulpzaam is. Ze doen er werkelijk alles aan om het je naar de zin te maken tijdens een bezoek aan hun land.

Safari's in Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia behoren eigenlijk allemaal tot de commerciële safari's. Dit is gelukkig in Zimbabwe nog wel anders. De bekende landen zijn bij toeristen juist erg in trek omdat ze veel naamsbekendheid hebben, maar in Zimbabwe is net zo veel moois te zien. Een onvergetelijke safari in Zimbabwe zal het dan ook zeker worden.

Safari met gids

In vergelijking tot andere Afrikaanse landen heeft Zimbabwe zeer goed opgeleide gidsen. Ze kennen hier namelijk een zeer strenge gids-opleiding. Voordat ze een echte gids zijn moeten ze ten minste twee jaar een praktijktraining volgen. Nadat deze twee jaar er op zit wordt er nog een speciaal examen afgelegd. Vraag gratis een offerte aan

Kampeersafari

Een kampeersafari is erg bijzonder en spannend, maar vooral ook erg leuk. Bij een kampeersafari worden er verschillende routes gereden door een of meerde nationale parken, waarna je gaat overnachten in een tent op speciaal daarvoor aangelegde kampen. Je komt op deze manier wel heel dicht bij de natuur van Zimbabwe. Je moet ook niet raar opkijken als je 's nachts de geluiden van het wild rond het kamp hoort.

Lodgesafari

Als je liever wat meer luxe hebt is een lodgesafari een aanrader. Ook op deze manier maak je kennis met het prachtige Zimbabwe. Er wordt tussen de nationale parken gerezen per auto of vliegtuig met een gids. Bij een lodgesafari maak je diverse gamedrives, geniet je van de prachtige natuur in een jeep en kan je 's avonds ontspannen neerploffen op een heerlijk bed in een van de vele lodges. Een van de mooist gelegen lodges is de Gorges Lodge. Deze lodge ligt net buiten de watervallen van de Victoria Falls op een prachtige locatie. Het ligt op een hoogte van 250 meter waarbij je uitzicht hebt op de Zambezi rivier. Je hebt hier dus een prachtig uitzicht! Ook zijn er diverse lodges met zwembaden die een prachtig uitzicht hebben op de nationale parken.

Victoria Falls National Park

Tijdens een safari in Zimbabwe mag een bezoek aan de Victoria Falls eigenlijk niet ontbreken. Doordat het een van de grootste natuurspektakels van de wereld is, met een breedte van 1,5 kilometer, mag een bezoek aan deze geweldige attractie niet ontbreken. Vaak is de Victoria Falls ook een vertrekpunt voor safari's. In het Victoria Falls National Park is namelijk de complete big five te spotten: leeuwen, buffels, witte neushoorns, luipaarden en olifanten kan je er allemaal tegenkomen.

Matobo National Park

Matobo National Park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en niet voor niets. Er leeft namelijk een grote populatie witte en zwarte neushoorns. De prachtige Matobo Hills kenmerken het landschap van dit nationaal park. Ook zijn er diverse locaties in het park met rotsschilderingen, gemaakt door jagers en verzamelaars uit de prehistorie.

Mana Pools National Park

Mana Pools is ook weer een totaal ander nationaal park dan de andere parken in Zimbabwe. De natuur is er prachtig en er leven bijzondere diersoorten als luipaarden, krokodillen, bavianen en nijlpaarden. Er zijn vier grote poelen te vinden in het park, waar de naam van het park aan te danken is. Iets wat uniek is in Zimbabwe is dat je in een bepaald gedeelte van dit park onbegeleid door het park mag lopen, terwijl er olifanten en leeuwen rondlopen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen