Leukste bezienswaardigheden Zimbabwe

Olifant Kariba meer Zimbabwe
Olifant Kariba meer Zimbabwe

Zimbabwe ligt in het continent Afrika en heeft een oppervlakte die wel 10 keer zo groot is als Nederland. Een prachtig land waar veel natuur en geschiedenis te zien is, maar helaas wordt dat overschaduwd door de economische crisis. Nadat het land in 1980 onafhankelijk is geworden, is het erg snel bergafwaarts gegaan en word de crisis nog steeds erger. Ondanks de crisis en de korte geschiedenis, heeft Zimbabwe nog vele bezienswaardigheden die erg interessant zijn om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bulawayo

Bulawayo is de één na grootste stad van Zimbabwe en betekend letterlijk “Plaats van de slachting”. De stad staat bekend om zijn groene omgeving en de vroegere Ndebele koningen. In Bulawayo vindt je brede straten en bomen, maar er is weinig extra's te zien. Toch is deze stad leuker om te bezoeken dan de hoofdstad.

Great Zimbabwe

In deze stad vindt je een geschiedenis die dateert uit de 13e eeuw. De Shona stam heeft ervoor gezorgd dat deze stad gebouwd werd en later 200 jaar lang de hoofdstad van Zimbabwe is geweest. De gebouwen bestaan uit miljoenen, los op elkaar liggend graniet. Het is een raadsel hoe ze hier aan zijn gekomen, want er werd altijd gedacht dat de bevolking alleen maar werkte met hout, leem en riet. Erg mooi zijn de oude ruïnes die je terug kunt vinden in de stad, met als bekendste de Great Enclosure. Hier woonde vroeger de koning en zijn familie. Je kunt er nog steeds de dikke muren en de toren zien die er vroeger hebben gestaan. Deze ruïnes liggen verspreid over 720 hectare grond.
Vraag gratis een offerte aan

Victoria watervallen

Tussen Zimbabwe en Zambia liggen de Victoria watervallen, die vernoemd zijn naar de toenmalige koningin Victoria van Groot-Brittannië. De watervallen zijn al een hele tijd opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO en worden ook wel de “Mosi-os-Tunya” genoemd wat “Rook die dondert” betekend. Je zult verstelt staan van de 1.700 meter lange waterval die meer dan 100 meter naar beneden klettert. De rivier de Zambezi komt via deze watervallen terecht in de Batoka Gorge rivier. Hij stort met 545.000.000 liter water per minuut naar beneden. De ontdekker van deze prachtige waterval is David Livingstone, die een standbeeld heeft gekregen voor deze ontdekking. Naast de waterval kun je ook genieten van het tropische bos wat in de loop der jaren ontstaan is. Er groeien hier vele planten en je kunt er diverse dieren terug vinden. Het is vooral mooi, omdat het droge, warme land nu telkens besproeid wordt door de watervallen. Vele toeristen komen speciaal naar deze plek toe om diverse activiteiten te gaan doen zoals bungeejumpen, raften en het maken van een olifantensafari en een luchtballontocht.

Kariba meer

Zo`n 40 jaar geleden is het Kariba meer ontstaan, wat erg veel weg heeft van een binnenzee. Dit meer is ontstaan doordat de Kariba stuwdam gebouwd is. Vele vissers, jagers, tongastammen en duizenden dieren moesten overgebracht worden naar een andere plek door dit meer. In het ondiepe gedeelte van het meer kun je diverse nijlpaarden en krokodillen tegenkomen.

Eastern Highlands

Het hele jaar door kun je in Eastern Highland te maken krijgen met neerslag, doordat de gebieden Nvanga, Vumba en Chimanimani zo hoog liggen. Door deze neerslag kun je hier genieten van een geheel andere flora en fauna dan in andere delen van Zimbabwe. Je komt hier antilopen, apen en hyena's tegen en je kunt er genieten van bergen, exotische bomen, bloemen en planten. Heerlijk om door dit gebied te lopen. Daarnaast ligt er nog het Chimanimani National park waar je kunt klimmen en wandelen.

Gonarezhou National Park

Dit park is het één na grootste wildpark van Zimbabwe en betekent “Plaats van de olifanten”. Het park heeft deze naam gekregen, omdat er een overvloed aan olifanten is. Het park ligt net iets ten noorden van het andere bekende Nationale Park, het Krugerpark. Binnenkort zal het Gonarezhou National Park deel uit gaan maken van het Great Limpopo National Park. Ook wil dit park graag het Krugerpark erbij krijgen, waardoor de oppervlakte van het Nationale park om 35.000 km2 uitkomt.

Matobo National Park

In dit park zijn de gebieden Matobo Hills en Whovi Wild Area te vinden, vandaar dat het park de naam Matobo National Park heeft gekregen. In dit park kom je o.a. neushoorns, wrattenzwijnen en zwarte adelaars tegen. In dit mooie park ligt Cecil Rhodes begraven die het land de naam Rhodesië heeft gegeven. Door de natuurlijke erosie zijn de Matobo Hills ontstaan, waarnaar het park vernoemd is. De granieten blokken die over gebleven zijn hebben de naam Matobo gekregen, welke “Kaalhoofdige” betekend.

Hwange National Park

Ben je gek op vogels? Dan moet je zeker een kijkje nemen in het Hwange National Park. Het is hier een waar vogelparadijs, wat ligt aan de rand van de Kalahari woestijn. Dit park is het grootste park van Zimbabwe en bedekt ongeveer de helft van België met zijn oppervlakte. Hier zijn de meeste diersoorten te vinden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen