Gratis reisvoorstel aanvragen

Luxemburg-stad en Vianden

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Luxemburg (Luxemburg) , B. Vianden
Periode: juli 2008
Vervoer: Auto
Accommodatie: Novotel/Kirchberg Luxemburg-stad
Organisatie: Kras

Foto van deze vakantie

Maandag 28 juli rijden wij van Keulen naar Luxemburg-stad. Als we de grens over zijn valt het mooie heuvelachtige landschap al gelijk op. Rond 13.00 uur zijn hebben we het Novotel gevonden. Het hotel ligt in de wijk Kirchberg, hier bevinden zich ook veel kantoorpanden. Als wij inchecken blijkt dat er niet 1x maar 2x een diner inclusief is. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen, bedankt Kras.

We besluiten om gelijk kennis te gaan maken met de stad en lopen in ongeveer 10 minuten hiernaar toe. Luxemburg-stad heeft veel leuke winkels en terrasjes. Ook heeft de stad veel bezienswaardigheden. Omdat wij de eerste avond het diner in het hotel hebben moeten we optijd weer terug en zien we vandaag alleen de winkels. In het hotel krijgen een we een goed dinerbuffet.

Het centrum van Luxemburg-stad
Het centrum van Luxemburg-stad


Dinsdag 29 juli beginnen we met een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel. Daarna rijden we naar Vianden om een flinke wandeling te gaan maken en natuurlijk een bezoek te brengen aan het kasteel. De wandeling van 10 km was voor ons (niet-wandelaars) redelijk zwaar omdat het erg heuvelachtig is.

We doen er dan ook zo`n 3 uur over. Je kunt in Vianden bij de Tourist Info een kaart kopen met diverse wanelroutes. Wij hebben een aantal routes aan elkaar geplakt om zo tot 10 km te komen. Als we weer terug zijn in het centrum van Vianden gaan we eerst naar Kasteel Vianden.

Dit is de belangrijkste trekpleister van de stad. En dat is ook wel te zien aan alle toeristen die hier rondlopen. Wat ons opvalt is dat er bijna alleen maar Nederlanders zijn en je kan er dus ook gewoon een Nederlandse frikandel bestellen... Wij eten ook wat hier en rijden daarna terug naar Luxemburg-stad.
Kasteel Vianden
Kasteel Vianden


Woensdag 30 juli staan we op met een beetje spierpijn. We besluiten om vandaag Luxemburg-stad te ontdekken. En we hebben geluk want `s avonds wordt in de stad de Gala Tour de France gereden. Je kan in de stad gebruik maken van de bekende opendak-dubbeldekkerbussen, maar wij besluiten om (bijna) het hele rondje lopend te doen. Veel monumenten bevinden zich namelijk in het centrum en dat is lopend goed te doen. We lopen o.a. langs het centraal station, de kathedraal Notre-Dame, het stadspark en de wijk Grund. Daarna gaan we op het terras zitten en wachten tot de Gala Tour de France begint. Om 18.00 uur is het eerst de beurt aan de kleintjes van 6 tot 10 jaar, de Yuppi`s Trophy. Daarna om 20.00 uur rijden de bekenden door de stad. We zoeken een goed plekje uit en zien o.a. Kim Kircher een aantal keer voorbij scheuren.

Kathedraal Notre Dame, Luxemburg-stad
Kathedraal Notre Dame, Luxemburg-stad


Donderdag 31 juli ontbijten we wederom heerlijk in het hotel en rijden daarna naar de shopping mall vlakbij ons hotel. We halen wat boodschapjes in een grote supermarkt en brengen de rest van de dag in en rond het hotel door. Het is vandaag erg warm. `s Avonds maken wij gebruik van het 2e diner. Vandaag is er binnen weer een buffet en buiten een heerlijke bbq. `s Avonds kaarten we nog wat in het hotel en is het daarna alweer tijd om onze spullen te pakken.

Vrijdag 1 augustus krijgen we het laatste ontbijt in het hotel en checken we optijd uit. Onze reis gaat door naar Leuven, waar we het weekend gaan doorbrengen.

Heb je interesse in een reis naar Luxemburg? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Luxemburg, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen