Wandelen door Klein Zwitserland (Mullertal)

Schiessentumpel Waterval in Klein Zwitserland
Schiessentumpel Waterval in Klein Zwitserland

Hoewel je bij de naam Klein Zwitserland meteen aan Zwitserland denkt, ligt dit gebied in het oosten van Luxemburg vlak bij de Duitse grens. Een andere naam voor Klein Zwitserland is Mullerthal ofwel petit Suisse. Deze plaats is vanwege haar ligging en prachtige natuur zeer geschikt voor een actieve wandelvakantie in de buitenlucht. In dit artikel lees je alles over wandelen in Klein Zwitserland.

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klein Zwitserland

Klein Zwitserland heeft haar naam te danken aan het golvende landschap dat aan Zwitserland doet denken. De natuur in Klein Zwitserland is ongerept. Je vindt er indrukwekkende rotsformaties, bossen, valleien en kleine waterstroompjes. Door het prachtige landschap is Klein Zwitserland erg geschikt voor wandelliefhebbers. In Klein Zwitserland zijn er verschillende wandelroutes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Hieronder staan een aantal wandelroutes van verschillende niveaus beschreven. Tip: wil je overnachten in Mullertal is camping Birkelt een prima adres.

Natuur van Klein Zwitserland
Natuur van Klein Zwitserland


Mullerthal Trail (niveau: moeilijk)

De Mullerthal Trail is een route voor zeer ervaren wandelaars. In totaal is de route 112 kilometer, maar deze wordt opgesplitst in drie verschillende wandelroutes van 37 à 38 kilometer. De route brengt je door een schilderachtige omgeving met dichte bossen, open weilanden, mooie beekdalen, indrukwekkende kloven en rotsformaties. De Mullerthal Trail brengt je steeds weer naar prachtige uitzichtpunten. Begin dit jaar kreeg de Mullerthal Trail het label 'Leading Quality Trails – Best of Europe'. Dit label wordt toegekend aan de mooiste wandelroutes in Europa die meer dan 50 kilometer lang zijn.

Schiessentumpel Waterval Mullerthal Trail
Schiessentumpel Waterval Mullerthal Trail
Vraag gratis een offerte aan

Wandelroute Bourglinster (niveau: makkelijk)

De wandelroute Bourglinster is geschikt voor beginnende wandelaars. De route begint op het stadsplein van Bourglinster, waarna je in noordelijke richting vertrekt en langs het dorpje Eisenborn komt. Je wandelt via het nationale voetpad Sentier du Mëllerdall het bos Bambësch in. Vervolgens wandel je een rondje om Eisenborn en keer je weer terug naar het startpunt.

Wandelroute Larochette (niveau: makkelijk)

Als je tijdens je wandeling niet alleen natuur maar ook leuke bezienswaardigheden wil bekijken, is de wandelroute vanuit Larochette geschikt voor jou. De route heeft een lengte van 8 kilometer en is geschikt voor minder ervaren wandelaars. De route begint bij het gemeentehuis van Larochette en vandaar wandel je door de vallei van de Witte Ernz naar de beek Manzebaach. De route leidt je door een prachtig boslandschap en onderweg kom je langs het indrukwekkende kasteel Meesebuerg. Helaas is dit kasteel privébezit en is het niet toegankelijk. Vervolgens wandel je via het voormalige koetsepad naar Verluerekascht, een uitzichtpunt waar ruïnes van een oude burcht liggen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Larochette. Tot slot wandel je via een afdaling weer terug naar het gemeentehuis.

Kasteel in Larochette
Kasteel in Larochette

Wandelroute Benedensure (niveau: gemiddeld)

Tijdens deze wandelroute maak je kennis met het hart van het natuurgebied van de plaats Echternach. De wandeling start hier en eindigt in Wasserbillig, het laagste punt van Luxemburg. Het is een route van 23 kilometer en is geschikt voor wandelaars met enige wandelervaring. Tijdens de wandeling kom je indrukwekkende rotsformaties en mooie rivierdalen tegen en kan je genieten van de mooie uitzichten over de vallei van de Benedensure.

Wandelroute Beaufort (niveau: gemiddeld)

Tijdens de route van Beaufort maak je een wandeling door het prachtige landschap langs bossen, beken en rotsformaties. De route begint bij het mooie kasteel van Beaufort. Vanuit hier wandel je over een steiger tot Klingelbur, een oude wasplaats van het kasteel. Vervolgens loop je langs een kapel, genaamd Klaisgen. Onderweg kom je langs indrukwekkende rotsformaties bij Birkbaach en de Herkuleskapp. De route vervolgt zich naar de rand van Beaufort naar het natuurbosreservaat Sauereucht. Tot slot wandel je naar Köppeglee en hier daal je weer af naar het dal totdat je terug bij het kasteel bent.

Kasteel van Beaufort
Kasteel van Beaufort

Overige wandelroutes

Als je van wandelen houdt en wilt wandelen door mooie natuurgebieden, is Klein Zwitserland zeker een aanrader. Behalve deze wandelroutes zijn er nog veel meer mooie wandelroutes in Klein Zwitserland. 

Accommodatietip

Een topcamping in Mullerthal is Birkelt *****. De camping ligt in het mooie Larochette bij de bekende kasteelruïne en is aantrekkelijk in alle seizoenen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen