Wandelen door Klein Zwitserland

Kleine waterval in de natuur van Klein Zwitserland
Kleine waterval in de natuur van Klein Zwitserland

Hoewel je bij de naam Klein Zwitserland meteen aan Zwitserland denkt, ligt dit gebied in het oosten van Luxemburg vlak bij de Duitse grens. Een andere naam voor Klein Zwitserland is Mullerthal. Deze plaats is vanwege haar ligging en prachtige natuur zeer geschikt voor een actieve wandelvakantie in de buitenlucht. In dit artikel lees je alles over wandelen in Klein Zwitserland.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Luxemburg? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Klein Zwitserland

Klein Zwitserland is vernoemd naar Zwitserland vanwege het golvende landschap, dat aan Zwitserland doet denken. De natuur in Klein Zwitserland is ongerept en je vindt er verschillende rotsformaties. Door het prachtige landschap is Klein Zwitserland erg geschikt voor wandelliefhebbers. In Klein Zwitserland zijn er verschillende wandelroutes voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Hieronder staan een aantal wandelroutes van verschillende niveaus beschreven.

Natuur van Klein Zwitserland
Natuur van Klein Zwitserland

Mullerthal Trail – moeilijk

De Mullerthal Trail is een route voor zeer ervaren wandelaars. In totaal is de route maar liefst 112 kilometer lang. Geen zorgen, je hoeft niet in een keer 112 kilometer te lopen. De Mullerthal Trail is namelijk opgesplitst in drie verschillende wandelroutes waarvan er twee 37 kilometer lang zijn en de andere 38 kilometer lang is. De paden van deze route gaan door bossen en weiden en brengen je langs indrukwekkende kloven en rotsformaties. Begin dit jaar kreeg de Mullerthal Trail het label 'Leading Quality Trails – Best of Europe'. Dit label wordt toegekend aan de mooiste wandelroutes in Europa die meer dan 50 kilometer lang zijn.

Rondwandelroute Larochette – makkelijk

Als je tijdens je wandeling ook wat leuke bezienswaardigheden wil zien, is de rondwandelroute vanuit Larochette geschikt voor jou. Deze route is geschikt voor minder ervaren lopers en heeft een lengte van 8 kilometer. Je vertrekt vanuit het oude treinstation van Larochette en volgt de oude spoorlijn van de trein. Hierna loop je meteen het bos in en loop je naar Verluerekascht, een uitzichtpunt waar ruïnes van een oude burcht liggen. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over Larochette. Voor je terugkeert naar je startpunt, bezoek je eerst nog even de burcht.

Larochette en de burcht
Larochette en de burcht

Stap-wandeling Benedensure – gemiddeld

Met deze wandeling breng je een bezoek aan het hart van het natuurgebied van de plaats Eternach. Je vertrekt vanuit Eternach en eindigt in Wasserbillig, het laagste punt van Luxemburg. Deze route is 23 kilometer lang en geschikt voor wandelaars met enige wandelervaring. Tijdens je wandeling kom je indrukwekkende rotsformaties en mooie rivierdalen tegen en kun je genieten van de mooie uitzichten over de vallei van de Benedensure.

Rondwandelroute Bourglinster – makkelijk

De rondwandelroute Bourglinster is geschikt voor beginnende wandelaars. Je begint de wandeltocht op het stadsplein van Bourglinster, waarna je in noordelijke richting vertrekt en langs het dorpje Eisenborn komt. Je volgt het nationale voetpad Sentier du Mëllerdall en ga je het bos Bambësch in. Je loopt vervolgens een rondje om Eisenborn en keert terug naar het startpunt.

Wandelaars in Klein- Luxemburg
Wandelaars in Klein- Luxemburg


Overige wandelroutes

Als je van wandelen houdt en wilt wandelen door mooie natuurgebieden, is Klein Zwitserland zeker een aanrader. Behalve deze wandelroutes zijn er nog veel meer mooie wandelroutes in Klein Zwitserland. Voor meer informatie over de natuurgebieden en wandelroutes, kijk dan even op deze site

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Luxemburg.

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen