Kamperen in Luxemburg

kamperen in Luxemburg
kamperen in Luxemburg

Luxemburg is onder veel Nederlanders een populaire bestemming om te kamperen. Het land is dicht bij, maar toch heb je het gevoel echt op vakantie te zijn. Dit kom mede door de prachtige en heuvelachtige landschappen. Campings in Luxemburg zijn ook altijd heel mooi gelegen, midden in de natuur!

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Campings in Luxemburg

Campings in Luxemburg zijn eigenlijk altijd prachtig gelegen. Glooiende valleien, aan een meer of vlakbij een beekje, campings in Luxemburg doen er alles aan je zoveel mogelijk te laten genieten van de natuur. Ook zijn er veelal zwembaden, winkeltjes, een restaurant, sportieve plaatsen en schone sanitaire voorzieningen aanwezig. De eigenaren zullen er tevens alles aan doen het je naar je zin te maken. Een camping met 4 of 5 sterren komen dan ook vrij veel voor. Op de camping spreken de meeste medewerkers Moezelfrankisch. Je kunt je echter ook redden met Frans of Duits, omdat dit tevens officiële talen zijn in Luxemburg. Ook zijn er sommige gebieden waar de campingeigenaar Nederlands spreekt.

Tip: geen eigen tent of caravan? Huur dan een accommodatie op een van onze campings die zeer geschikt zijn voor gezinnen. 

Kamperen in de natuur

Wandelliefhebbers, mountainbikers en andere sportievelingen zullen Luxemburg geweldig vinden. Luxemburg is te voet namelijk uitstekend te verkennen. De wandelpaden, die meestal vanaf of in de buurt van een camping zijn aangelegd, worden zeer goed aangegeven en brengen je langs de mooiste plekjes van het gebied. Ook fietstochten kunnen er worden gemaakt, die vaak langs kastelen, meren, riviertjes en door de bossen lopen. Doordat de Ardennen in Luxemburg zeer heuvelachtig zijn, is het ook uitermate geschikt voor mountainbikers. Ook het Müllertal wordt aangeraden. Dit is een gebied dat dat ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd. Gebieden waar je ook heel goed in de mooie natuur kan kamperen zijn de campings bij rivieren als de Esch, de Moezel en de Our.

Vraag gratis een offerte aan

Op de camping

Op de camping is ook vaak genoeg te doen, zeker als de kinderen mee gaan kamperen in Luxemburg. Speeltuinen en zwembaden zijn op de meeste campings wel te vinden. Maar ook de staanplaatsen op de camping zijn ruim aangelegd, waardoor ze genoeg mogelijkheden hebben te spelen bij de tent of caravan.

Bezienswaardigheden buiten de camping

Om ook wat meer te zien dan de camping en zijn omgeving, is het aan te raden bijvoorbeeld een keer een bezoek te brengen aan Luxemburg Stad. Deze mooie stad heeft een heel internationaal maar open karakter. Bijzonder is ook dat de stad tussen de groene heuvels ligt. Winkelen kan is Luxemburg zeer goed, maar ook zijn er leuke restaurants en terrasjes te vinden. Grand Ducal Palace, in het zuiden van het land, is ook aan te raden. Dit paleis werd in eerste instantie in 1572 gebruikt als stadhuis, maar werd later omgedoopt tot residentie voor het staatshoofd dat in 1817 regeerde.


Ook heeft Luxemburg een natuurpark, het Duits-Luxemburgse Natuurpark. Het park ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in zowel Duitsland als Luxemburg. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier diverse routes afleggen. Handig is dat er verschillende niveaus van routes zijn, waardoor er ook routes gedaan kunnen worden met kinderen. Onderweg kom je bijzondere diersoorten tegen zoals herten, de zwarte ooievaar en verschillende vogel- en vissoorten.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen