Wandelen in Luxemburg

Kasteel Luxemburg
Kasteel Luxemburg

Met een wandelroutenet van maar liefst 5.000 kilometer en de variatie in landschapstypen is Luxemburg een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Ongeacht het niveau, in Luxemburg vind je altijd de geschikte wandelroute. Loop door de bossen, de hoogvlaktes, de bergen, het boerenland en kom langs rivieren, burchten en kastelen. Ontdek de mogelijkheden en stel jouw ultieme wandelvakantie samen!

Schiesentumpel waterval in Klein Zwitserland
Schiesentumpel waterval in Klein Zwitserland

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De mooiste wandelgebieden

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de mooiste wandelgebieden in Luxemburg. Van korte tot lange routes en van een laag niveau tot een hoog niveau, het land biedt het allemaal.

Klein Zwitserland (Mullertal / Petit Suisse) 

Een van de mooiste regio's om te wandelen. Je leest er alles over in ons artikel over Klein Zwitserland.

Vraag gratis een offerte aan

Kanton Capellen

In het zuidwesten van het land bevindt zich het door riviertjes omgeven kanton Capellen, waar je prima kunt wandelen door de bossen en het boerenland.

Echternach

Wandelen in Echternach betekent wandelen in het zogeheten Klein-Zwitserland. Het stadje ligt in een middelgebergte aan de Sûre en wordt gekenmerkt door de steile, grillige rotswanden met smalle spelonken. In Echternach kun je tevens kerken, abdijen en een Romeinse opgraving bezichtigen.

Panorama zicht over Luxemburg stad
Panorama zicht over Luxemburg stad

Grevenmacher

De kleine stad Grevenmacher staat bekend als de wijnstad van Luxemburg. In het stadje tref je dan ook veel boom- en wijngaarden aan. Hier kun je lopen over het heuvelige boerenland, door de weelderige bossen, tussen de wijnstokken door en langs de wilde riviertjes.

Mersch

Mersch is de grootste plaats in het zogeheten Dal van de Zeven Kastelen. In deze plaats kom je langs ruïnes, kerken, kastelen en Romeinse opgravingen.

Vianden

Er lopen erg mooie wandelroutes in en rondom Vianden. Het historische plaatsje ligt dichtbij een groot stuwmeer en op het hoogste punt ligt een kollossale burcht. Stijgen en dalen, prachtige uitzichten en ruïnes en bossen staan garant bij een wandeling door Vianden. In het filmpje hierboven zie je hoe mooi het dal van Vianden is vanuit de stoeltjeslift. 

Clervaux

In het toeristische Clervaux wisselt cultuur zich af met natuur. Het meest indrukwekkende van de plaats is de abdijtoren, gelegen in de bosrijke omgeving van de Luxemburgse Ardennen. Zeker ook interessant zijn het schilderachtige dal, het kasteel en de abdij. Hoteltip: Ons al jaren favoriete hotel Du Commerce in Clervaux is een prima overnachtingsadres. Vraag een gratis offerte aan om Clervaux te combineren met andere plaatsen in Luxemburg. 

prachtige landschappen tijdens de wandeling
prachtige landschappen tijdens de wandeling

Esch-sur-Alzette

In de Minette bevindt zich Esch-sur-Alzette, dat vroeger altijd een levendige ijzerindustrie heeft gekend. Tegenwoordig liggen er prachtige wandelroutes waar je zowel langs mooie natuurgebieden als industriële gebouwen kunt lopen.

Larochette

De kleine stad Larochette is gelegen in een rivierdal. Kenmerkend zijn toch wel de rotswanden van zandsteen, waarvan nog enkele ruïnes zijn overgebleven. Zo vind je er 2 historische kastelen en kun je in alle rust door de bossen lopen. Een fijne plek om te verblijven is camping Birkelt.

Redange – Differdange

Tussen de steden Redange en Differdange zijn een aantal zeer aantrekkelijke wandelroutes uitgezet. Naast een indrukwekkende natuur bieden natuurgebied Prënzebierg en Tëtielbierg ook historische spoorlijnen, oude locomotieven en geologische opgravingen.

Esch-sur-Sûrein – Wiltz

Wandelen kun je ook erg goed tussen de steden Esch-sur-Sûrein en Wiltz. Hier bevindt zich het natuurpark Haute-Sûre met prachtige vergezichten, velden, kastelen en bossen. Het grote deel van de wandelingen vindt plaats langs de oevers van grote stuwmeren. Veel mensen vinden Esch-sur-Sûr het allermooiste stadje van Luxemburg.

Notre dame in Luxemburg
Notre dame in Luxemburg

Diekirch

Rondom Diekirch zijn er tal van wandelpaden te vinden en het gebied staat bekend om het gelijknamige bier. De stad strekt zich uit langs de Oesling en het Goedland.

Luxemburg-stad

Wandelen in de hoofdstad is een echte beleving. De stad is gelegen op een groot plateau van zandstenen rotsen. Je kunt er heel mooi over de vele bruggen lopen die uitzicht geven over de steile ravijnen. De hoofdstad vertoont een grote verscheidenheid aan cultuurhistorisch erfgoed.

Moeseldal

Het dorpje Remich ligt in het Moeseldal waar veel oude steegjes te vinden zijn langs de rivier. Het gebied staat bekend om de Moeselwijn en je zult er dan ook veel wijnkelders tegenkomen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen