Luxemburg Stad als goedkope stedentrip

Luxemburg
Luxemburg

De meeste stedentrips leidden je naar publieksfavorieten als Londen, Parijs en Berlijn. Wil je echter eens buiten de gebaande paden gaan, dan is het nabije Luxemburg Stad een goede kandidaat. Het is ook een bestemming voor reizigers met een beperkt budget.

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Luxemburg Stad

Luxemburg mag dan samen met Nederland en België onderdeel zijn van de Benelux, voor de meeste reizigers is het nog een heel onbekende bestemming. Dat heeft niets met de kwaliteiten van het dwergstaatje of van haar hoofdstad te maken. Luxemburg Stad is een knusse bestemming waar veel te zien en doen is. Vanwege de nabijheid van de stad en de goede bereikbaarheid is het voor Nederlanders een goed alternatief voor andere Europese steden. 

Bereikbaarheid

Luxemburg Stad ligt in het midden van het land, dat tussen België, Frankrijk en Duitsland ingesloten ligt en is vanuit Nederland goed te bereiken. Vanuit het midden van Nederland ben je met de auto in ongeveer 4 uur in de stad. Per trein ben je via Brussel of Luik binnen 5-6 uur op het station van Luxemburg Stad. Wil je per vliegtuig, dan ben je vanaf Amsterdam Schiphol een uur onderweg en vanaf Düsseldorf International drie kwartier.
Vraag gratis een offerte aan

Goedkoop Luxemburg

Hoewel Luxemburg een van de rijkste landen ter wereld is en bekendstaat als toevluchtsoord voor rijke zakentypes, is het ook goed mogelijk om een leuke stedentrip naar Luxemburg Stad te maken met een beperkt budget. Hoewel de prijzen van veel dingen hoger liggen dan in Nederland kun je door goed plannen heel wat geld uitsparen. Laat bijvoorbeeld het hotel voor wat het is en check in bij een van goedkopere hostels in de stad. Enkele hostels in het centrum zijn het Luxembourg City Hostel en Hotel Yasha. Een prima tip voor een betaalbaar hotel op slechts 15 km van de stad is hotel Legere.

Eten en drinken is ook duurder dan in Nederland, maar de kosten van je terrasbiertje en restaurantmaaltijd kun je compenseren door in Luxemburg bijvoorbeeld (merk)kleding en schoenen in te slaan. De prijzen van zulke producten liggen namelijk 10-20% lager dan hier. Ben je met de auto naar de stad gekomen dan kun je ook wat euro's besparen.

In de zomer is het voor de financieel beperkte toerist helemaal feest. Van mei tot augustus zijn er namelijk verschillende gratis openluchtconcerten en festivals, van rock (Rock am Knuedler) tot straatartiesten (Street Artnimation). Verder staat het centrum van Luxemburg Stad vol met de mooiste gebouwen, groenste parken en wijdste uitzichten waar je ook geen euro aan kwijt hoeft te raken.

Centrum Luxemburg
Centrum Luxemburg

Bezienswaardigheden

Luxemburg Stad is geen uitgespreide metropool, maar een compacte stad met een knus centrum. Deze beperkte oppervlakte is echter volgepakt met moderne en historische bezienswaardigheden en goede mogelijkheden om te shoppen. Dit maakt het ideaal voor een korte stedentrip aangezien je alles kunt belopen en dus veel kunt zien in de paar dagen dat je er doorbrengt.

Het centrum van de stad ligt op een steile rots, de zogenaamde Bock. Het centrum en de omringende vestingwerken zijn een UNESCO Werelderfgoed. Op de Bock vind je onder ander het Groothertogelijk Paleis, de Notre Dame Kathedraal en verscheidene musea. Rondom het centrum liggen de imposante vestingwerken die Luxemburg Stad in de 19e eeuw de bijnaam 'Gibraltar van het Noorden' opleverde. Aan de voet van de Bock ligt de Petrussevalei, een groen paradijs middenin de stad.

Via hoge bruggen steek je de vallei over naar het stadsdeel ten zuiden van het centrum, waar je enkele kerken en het centraal station kunt vinden. Ten noordoosten vind je het Kirchberg plateau met Fort Thüngen, het bijbehorende Museum Dräi Eechelen en het Europese Kwartier met o.a. het Europese Hof van Justitie. Ten westen tenslotte ligt het grote gemeentelijke park.

Vraag een gratis offerte aan voor een combinatie van Luxemburg stad met bijvoorbeeld Klein Zwitserland (Mullertal) of Bourscheid. Op die manier kan je in een paar dagen zien hoe divers Luxemburg is als land!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen