Better Places draagt bij aan realiseren Werelddoelen

Geschreven op 16 januari 2017 door Vanessa

Madagaskar, duurzame bestemming van Better Places
Madagaskar, duurzame bestemming van Better Places
In 2015 zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) of Global Goals opgesteld door de Verenigde Naties. Deze Werelddoelen zijn opgesteld om de wereld tot een betere plek te maken. Voor 2030 moet er o.a. een einde komen aan extreme armoede, ongelijkheid en onrecht. Ook moet de klimaatverandering aangepakt worden en moet er schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen zijn voor iedereen. Dit jaar is dan ook uitgeroepen tot 'International Year of Sustainable Tourism for Development', op 18 januari wordt het officieel gelanceerd door de VN.

Reisorganisatie Better Places uit Leiden is ontstaan vanuit het geloof dat verantwoord reizen de wereld mooier kan maken. De organisatie draagt daarom actief bij aan het realiseren van de Werelddoelen. Oprichter Saskia Griep: “Better Places wil de lokale bevolking mee laten profiteren van reizen. Dat betekent dat we reizigers laten kennismaken met lokale gemeenschappen, die zelf excursies en homestays organiseren. Zo leren reizigers een andere cultuur begrijpen en kunnen de locals in hun eigen levensonderhoud voorzien.” Naast dat Better Places tijdens haar rondreizen zoveel mogelijk werkt met lokale gidsen, zodat zij zelf hun geld kunnen verdienen, kunnen reizigers in kleinschalige, lokaal gerunde hotels of in ecologdes verblijven die op een duurzame manier werken.

Het Werelddoel ‘in actie komen tegen klimaatverandering’ is voor Better Places eveneens van groot belang. Saskia Griep: “Reizen per vliegtuig creëert wereldwijd welvaart, maar brengt ook CO2-uitstoot met zich mee. We compenseren daarom de CO2 -uitstoot van al onze reizen, inclusief internationale vluchten, door te investeren in efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Toerisme heeft wereldwijd enorm veel invloed en kan echt voor positieve verandering zorgen. Daarom is het heel belangrijk dat we onze sector op een duurzame manier blijven ontwikkelen. We hopen dat het International Year of Sustainable Tourism for Development hier een flinke impuls aan gaat geven.”

Nieuws