Better Places start project voor compenseren CO2

Geschreven op 22 februari 2016 door Danique

Kooktoestellenproject in Ghana
Kooktoestellenproject in Ghana
Better Places is een van de eerste reisorganisaties in Nederland die de CO2-uitstoot van hun reizen gaat compenseren. Zij hebben een nieuw initiatief bedacht dat de uitstoot van reizen compenseert door middel van een Gold Standard kooktoestellenproject in Ghana.

CO2-uitstoot

Vanaf 1 januari 2016 gaat Better Places de CO2-uitstoot van zowel hun landarrangementen als de uitlaatgassen van het vliegtuig compenseren. Om deze uitlaatgassen te compenseren gaat Better Places investeren in duurzame kooktoestellen in Ghana. Met een speciale calculator meten zij de exacte CO2-uitstoot van een reis en kunnen ze de reizigers een neutrale CO2-uitstoot vrije reis aanbieden.

Gold Standard

De Gold Standard is de hoogste duurzaamste standaard voor de CO2-reductieprojecten. Better Places heeft voor het project in Ghana gekozen, omdat hier veel huishoudens koken op houtskool. Houtskool brengt veel vervuiling met zich mee, wat kan leiden tot ontbossing. Met dit project worden er energiezuinige kooktoestellen geproduceerd in Ghana. Deze vernieuwde kooktoestellen verbruiken 25% minder houtskool dan gebruikelijk. Koken wordt schoner en de rookontwikkeling neemt af. Dit betekent dat er minder uitstoot van broeikasgassen komt.

Better Places: duurzaam toerisme

Toerisme is belangrijk voor de economische groei, maar helaas komt er bij toerisme CO2-uitstoot voor. Om verantwoord met deze CO2-uitstoot om te gaan, kunnen reizigers kiezen voor ecohotels, andere vervoermiddelen of voor rechtstreekse vluchten. “Better Places staat voor reizen met aandacht voor natuur en lokale bevolking en wij nemen hiermee onze verantwoordelijkheid. Door de CO2-uitstoot van onze reizen te compenseren gaan onze reizigers met een goed gevoel op reis'', aldus Saskia Griep van Better Places.

Nieuws