Schrijf een ervaring over Disneyland Parijs en maak kans op mooie prijzen!

Disneyland Parijs

Url: https://www.disneylandparis.nl

Type reizen: autovakantie

Logo van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt in een voorstad van Parijs, in Marne-la-Vallée. Vanaf Utrecht is het ongeveer 500 kilometer rijden met de auto. Het enorme park omvat 2 Disney Parken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park), 7 officiële Disney Hotels en een uitgebreid scala aan eet- en ontspanningsmogelijkheden. Het Resort omvat eveneens een uitgaans- en winkelcentrum Disney Village en Golf Disneyland met zijn 27 holes. Het totale Disneyland Parijs is 19 km² groot.

Het grootste themapark, Disneyland Park, bestaat uit vijf thema's: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Hier zijn verschillende bekende attracties te vinden, zoals de achtbaan Big Thunder Mountain, Space Mountain en de darkride Pirates of the Caribbean.

Het andere park, het Walt Disney Studios Park, staat geheel in het teken van de film- en showbusiness. Dit park bestaat eveneens uit thema's uit de filmwereld, namelijk Frontlot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot. Hier zijn ook attracties te vinden, maar minder dan in het Disneyland Park. Enkele bekende zijn de Rock 'n' Roller Coaster, The Twilight Zone Tower of Terror en Crush's Coaster.

De 7 hotels van Disneyland Parijs zijn ook allemaal gethematiseerd. In totaal omvatten deze hotels 5.800 kamers. Veel reisorganisaties bieden meerdaagse reizen aan naar Disneyland Parijs, omdat je aan één dag in Disneyland Parijs vaak niet genoeg hebt.

Pharos Reizen
8,2
op basis van 500 reviews

2 consumenten awards

Pharos Reizen won in 2018 de Reisgraag award
Lees meer
op 12 januari 2020 bestemming: Frankrijk / Paris, reisperiode: december 2018

De helft vd attracties hebben onderhoud. Hierdoor lange wachttijden en veel uitval attracties door drukte. Wachttijden van 3 uur geen uitzondering. Verder etenstijd voor 200 euro niet te gebruiken voor eten maar alleen te gebruiken in Disney shop.

  • Algemeen 3
op 4 januari 2020 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: december 2019

Tussen kerst en oud en nieuw 3 dagen naar Disney geweest met mijn man en onze 5-jarige dochter. Gelukkig is het een rustig kind, want voor alle attracties sta je een uur in de rij. Maar we wisten dat we in een drukkere periode gingen, dus de wachttijden voor de attracties hadden we wel verwacht. Wat onverwachts kwam waren de rijen voor alle andere dingen. Voor de restaurants, voor de eetkraampjes, in de winkels en vooral bij de wc’s. Daar stonden de rijen tot ver buiten de toiletten en de gemiddelde wachtijd was een minuut of 40. Lekker dan, de meeste mensen komen hier met kleine kinderen en die kunnen echt niet 40 min hun plas ophouden. Overigens was een dagkaart 112 euro en als je ziet door wat voor mensenzee je je moet wurmen, kan ik me niet voorstellen dat ze de faciliteiten niet kunnen uitbreiden door de armoe. Daarnaast houden ze het ook graag druk. Tijdens de lunchtijd stond je bij een eettent 45 min in de rij terwijl alle kassa’s open waren. Maar zodra de druk ook maar iets afneemt, gooien ze gewoon de helft van de kassa’s dicht. Zodat de wachttijd alsnog op 45 min blijft. Ook was de kleine meid haar handschoenen kwijt geraakt, die zouden opgehaald kunnen worden bij de City Hall. Na de rij daar te hebben gezien hebben we de handschoenen daar maar laten liggen.
De meeste attracties duurden voor mijn gevoel ook veel minder lang dan wat we in Nederland gewend zijn, dus ik zou de volgende keer sowieso voor de Efteling gaan. Ook als je meetelt dat dingen die echt alleen in Disney te vinden zijn – zoals de Princessen Paviljoen – helemaal niet te doen zijn. 3 dagen lang stond de wachttijd op 120 minuten en dat red ik zelfs met mijn rustige kind niet, dus daar zijn we uiteindelijk helemaal niet geweest. En – wat ik nog nooit in welke andere park dan ook heb meegemaakt – attracties die kapot gaan terwijl je erin zit of in de rij staat. Zo hebben we in 3 dagen tijd 1 keer in de Pirates of the Caribbean gezeten die ermee ophield en waar we uit geevacueerd moesten worden en 1 keer in de rij voor Parachute Drop gestaan die er voor onze neus mee kapte en waar mensen ook uit gehaald moesten worden. Mocht iemand het zich afvragen – je krijgt geen goedmakertjes ofzo hiervoor, het is dan gewoon jammer voor je.

  • Algemeen 2
op 29 december 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: december 2019

Geen positief punt voor deze reis te beschrijven! Van alle windstreken waren er personen in het park aanwezig die zich in een sprookjeswereld waanden. Overal werden we door "volwassen"personen onder de voet gelopen welke waren gewapend met Mikeymouse oortjes. Ik moest mezelf af en toe een harde klap in het gezicht geven om mezelf weer te laten landen! Er zijn geen attracties, in feite bestaat Disneyland uit 1 lange wachtrij!!
Waarom er nog lachende gezichten om je heen staan komt omdat er ook verdovende middelen tegen betaling wordt verstrekt om wel een euforische ervaring te ondergaan.
Onze zeer slechte slogan is D is Ney!!

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws