Schrijf een ervaring over Disneyland Parijs en maak kans op mooie prijzen!

Disneyland Parijs

Url: https://www.disneylandparis.nl

Type reizen: autovakantie

Logo van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt in een voorstad van Parijs, in Marne-la-Vallée. Vanaf Utrecht is het ongeveer 500 kilometer rijden met de auto. Het enorme park omvat 2 Disney Parken (Disneyland Park en Walt Disney Studios Park), 7 officiële Disney Hotels en een uitgebreid scala aan eet- en ontspanningsmogelijkheden. Het Resort omvat eveneens een uitgaans- en winkelcentrum Disney Village en Golf Disneyland met zijn 27 holes. Het totale Disneyland Parijs is 19 km² groot.

Het grootste themapark, Disneyland Park, bestaat uit vijf thema's: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Hier zijn verschillende bekende attracties te vinden, zoals de achtbaan Big Thunder Mountain, Space Mountain en de darkride Pirates of the Caribbean.

Het andere park, het Walt Disney Studios Park, staat geheel in het teken van de film- en showbusiness. Dit park bestaat eveneens uit thema's uit de filmwereld, namelijk Frontlot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot. Hier zijn ook attracties te vinden, maar minder dan in het Disneyland Park. Enkele bekende zijn de Rock 'n' Roller Coaster, The Twilight Zone Tower of Terror en Crush's Coaster.

De 7 hotels van Disneyland Parijs zijn ook allemaal gethematiseerd. In totaal omvatten deze hotels 5.800 kamers. Veel reisorganisaties bieden meerdaagse reizen aan naar Disneyland Parijs, omdat je aan één dag in Disneyland Parijs vaak niet genoeg hebt.

op 20 mei 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: mei 2019

Ongelooflijk hoeveel slechter het parecht in 20 jaar is geworden. Veel attracties tegelijk gesloten. Geen vernieuwing. Lange rijen, onvriendelijk personeel. Je kunt vele keren naar efteling voor zelfde geld. Veel attracties storing. Een uur voor sluiten gooien ze attracties dicht. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 19 mei 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: mei 2019

Veel attracties zijn ze aan het renoveren
Eten en drinken absurd duur. De 2 parken samen hebben ongeveer evenveel grote attracties als efteling. Je hoeft dus niet zo ver. Fransen niet vriendelijk vaak. Sommige rijen echt te lang. Eten vreselijk. ... Lees meer

  • Algemeen 2
op 9 mei 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: mei 2019

Ik vond het park geweldig. Ik ben gehandicapt loopt moeilijk loopt met stok. Gehandicapten plaatsen voor parkeren waren geblokkeerd. De loopbanden stonden werden niet aangezet. Zodoende veel te ver naar de ingang. Ja en dan begint het lopen.
Jammer. ... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws