Holland America Line

Url: https://www.hollandamerica.com/nl_NL.html

Type reizen: rederijen

Logo van Holland America Line

Holland America Line is al 145 jaar een toonaangevende reisorganisatie op het gebied van cruises. Ben je op zoek naar de ruimste en meest comfortabele schepen op zee, bekroonde service, heerlijk dineren, een uitgebreide keuze aan activiteiten en wereldwijde routes? Dan ben je bij Holland America Line aan het juiste adres.

Holland America Line heeft een vloot van 14 moderne klassieke schepen. Per jaar worden er meer dan 500 cruises aangeboden waarbij alle 7 continenten worden bezocht. De cruises hebben zowel populaire als minder bekende havens als bestemming. Er wordt onder andere aangemeerd in havens in Alaska, de Caraïbische Eilanden, Europa, Mexico, Zuid-Amerika, het Panamakanaal, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Ook worden er unieke reizen aangeboden naar de Amazone en Antarctica. Verder kun je indrukwekkende wereldreizen maken met de schepen van Holland America Line.

Ondanks dat de rederij nu onder de Amerikaanse holding Carnival Corporation & plc valt, kan je door de namen van de schepen de Nederlandse afkomst wel raden. De schepen hebben namen als ms Volendam, ms Amsterdam, ms Prinsendam en ms Maasdam.

Op de website kun je naast cruises ook excursies boeken en diners reserveren. Holland America Line kan je ook helpen om een vlucht te boeken van of naar de vertrekplaats.

Ervaringen met Holland America Line

Holland America Line krijgt gemiddeld een 3,6
op basis van 7 ervaringen:

3,6 + Ervaring delen
op 15 augustus 2023 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juli 2023

Bij aankomst in Amsterdam is koffer beschadigd. Samen met vertegenwoordiger een schadeformulier ingevuld. En ook nog een mail verzonden.
Ruim een maand geleden. NOG NIETS GEHOORD.
Volgende keer toch maar met een betere cruisemaatschappij

 • Algemeen 5
op 19 september 2022 bestemming: Noorwegen / Verschillende, reisperiode: juni 2022

We hebben voor de eerste keer een cruise gedaan en hebben goede ervaringen met de verzorging aan boord van de Rotterdam.
Echter toen we geld terug moesten krijgen was het in een keer een stuk lastiger. Wij hadden het Have It All pakket bijgekocht omdat de drankjes aan boord schreeuwend duur zijn. In dit pakket zit ook 100 dollar dat je kan gebruiken voor excursies. Bij de afrekening hebben ze deze 2x 100 dollar niet in mindering gebracht. We zijn nu al 3 maanden bezig om deze alsnog terug te krijgen maar de helpdesk geeft steeds aan dat de wachttijd nu al is opgelopen tot 3 maanden maar nog steeds niets ontvangen. Nog sterker je krijgt niet eens een antwoord behalve een automatisch gegenereerd bericht dat ze het hebben ontvangen. Heb verschillende reviews gelezen maar we zijn blijkbaar niet de enige die hier tegen aan lopen.
Wordt er moedeloos van en zal geen zaken meer doen met dit bedrijf.
Je bent gewaarschuwd.

 • Algemeen 1
op 4 februari 2022 bestemming: Noorwegen / Oslo, reisperiode: mei 2022

Voor vertrek is ee pret al bedorven en heeft de Holland Amerika Lijn een ontevreden klant gecreŽerd. Boekte een cruise Noorde fjorden via Zeetours. Voor vertrek kregen we te hiren dat een bezoek aan Oslo werd ingewisseld voor een stop in Rotterdam. Dit direct na vertrek Amsterdam. Hoe kun je dit bedenken ol een 7 daagse cruise met 5 Noorse bestemmingen. Ik geen behoefte om Katendrecht te bezoeken. De rederij verschuilt zich achter de leveringsvoorwaarden

 • Algemeen 5
op 16 juli 2020 bestemming: Noorwegen, reisperiode: april 2020

Al sinds april bezig om ons geld terug te krijgen van de gecancelde cruise. Ettelijke telefoontjes gepleegd en telkens weer hetzelfde liedje. Binnen nu en ...... is het geregeld. Mooi niet dus! Waardeloos!! Ondertussen worden schepen verkocht en is de tweede cruise die we op het programma hadden staan gecanceld. Krijgen we hetzelfde gedoe nog een keer. Als we al ons geld terug krijgen, gezien de financiŽle situatie. En telkens weer iemand anders aan de lijn en telkens weer met hetzelfde kluitje in het riet gestuurd worden.

 • Algemeen 1
op 14 juli 2020 bestemming: Verenigde Staten / amerika, reisperiode: maart 2020

Cruise geannuleerd wegens corona.
Al maanden bezig mijn geld terug te krijgen
heel veel gebeld zelfde antwoord telkens
1e geen reis door corona
nu geen vakantie door vast houden van mijn vakantie geld
voor mij geen holland Amerika line.
Je moet wel op tijd betalen anders kan je niet mee
Maar op tijd terug betalen gebeurt niet.
Waardeloze organisatie.

 • Algemeen 3
op 6 juli 2020 bestemming: Noorwegen, reisperiode: juni 2019

Geannuleerd wegens corona sinds april bezig om ons geld terug te krijgen. Nog steeds niet ontvangen ettelijke mails en telefoontjes gepleegd maar alles wordt afgeschermd.
Waardeloos voor zo,n organisatie.

 • Algemeen 1
op 11 juli 2014 bestemming: , reisperiode: september 2014

Het was een fantastische trip cruise met het schip deStatendam van de H.A.l.en aansluitende treinreis per uiterst luxieuze Mac Kinsey explorer die ook door deze cruisemaatschappij wordt uitgevoerd en beheerd een absolute aanrader zeker voor mensen die van leisure travel houden .
Eten drinken in de trein ook 9 geweldig en de maschinist stopte om ons de berenfoto' s moeder met twee cubs te laten maken
Werkelijk voortreffelijk ook de overland tour uitstekende hotels,alles tot in de puntjes verzorgd en de tourconductor voortreffelijk.
Alle excursies wel wat veel mensen maar vanwege de voortreffelijke organisatie maakte ons dit niets uit en om eerlijk te zijn reizen we altijd met 2 personen omdat we niet van groepsreizen houden
We kunnen geen negatieve ervaring mededelen
De cruise heeft ons met Alaska goed laten kennismaken,landexcurisies boden alles wat was beloofd en meestal veel meer
De tijd dat we Glacier Bay konden bekijken was meer als voldoende voor wildlife en neerstortend gletcherijs het schip werd na 1 uur gekeerd zodat alle balkon gasten vanaf hun eigen balkon van dit fasinerende schouwspel konden genieten.
Niets was het personeel te veel en de maaltijden top!,
Het hele schip was vol en het heeft ons totaal niet gehinderd er was altijd voldoende plaats om de bioloogen die aan board kwamen en lezingen gaven bij te wonen.
Alles kon worden gevraagd en iedereen kreeg een beurd bij iedere gebeurtenis weer
Voertaal uiteraard Engels maar board nieuws en bemanning zijn meestal Nederlanders die de niet engels sprekenkde passagiers met raad en daad bijstann
Het was weer een topvkantie en in september weer met H.A.L!!

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 9
 • Vervoer 9
 • Reisbegeleiding 9
 • Excursies 9
 • Prijs / kwaliteit 8

Nieuws