Schrijf een ervaring over MSC Cruises en maak kans op mooie prijzen!

MSC Cruises

Url: https://www.msccruises.nl/
Aangesloten bij: SGR
Type reizen: rederijen

Logo van MSC Cruises
MSC Cruises won in 2017 de Reisgraag award

MSC Cruises staat voor een oprechte vorm van gastvrijheid en de rederij wilt dat je je thuis voelt tijdens de cruisevakantie. De geschiedenis van MSC Cruises loopt ruim 300 jaar terug in de tijd. Het begon met de familie Aponte uit Italië rond 1675, later in 1970 werd MSC officieel opgericht en sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste particuliere cruiserederij van de wereld. Het vaargebied van de rederij is voornamelijk de Middellandse Zee en daarnaast vaart MSC verschillend per seizoen in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Abu Dhabi, Dubai en Oman. De vloot van MSC Cruises bestaat uit 15 grote cruiseschepen. Aan boord zijn altijd verschillende restaurants, zwembaden, winkels, bars en lounges aanwezig. Ook zijn er opties om naar de spa te gaan en te fitnessen. Kinderen tot en met 12 jaar cruisen gratis met MSC Cruises. Er is een Kids Corner, Mini Club en Juniors Club voor kinderen van verschillende leeftijden en ook voor tieners worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een White Party, danswedstrijd en diverse sporten. Ga je vaak met MSC Cruises? Er is een loyaliteitsprogramma genaamd MSC Voyagers Club, waarbij je punten kunt sparen en toegang hebt tot exclusieve aanbiedingen, kortingen en andere privileges. MSC Cruises is gevestigd in Hoofddorp, Nederland.

op 19 oktober 2018 bestemming: , reisperiode: april 2018

Helaas deze cruise wilden wij heel graag boeken maar wat een verschrikkelijke bedrijf is dat MSC!! Maandag gebeld afspraken gemaakt voor het maken van een cruise. Duidelijk gevraagd of we na twee dagen terug konden bellen om definitief te boeken. Ja hoor geen enkel probleem. Na overleg met onze reisgenoten een dag later gebeld....wat blijkt helaas we kunnen u de cruise niet meer aanbieden voor de prijs van maandag! Wel voor ruim 500 euro meer. Pfff na veel over en weer bellen geen enkele tegemoetkoming van MSC..... Wat een ontzettend onbetrouwbare maatschappij. Jammer want na 3 mooie cruises met hun gemaakt te hebben heeft MSC voor ons nu afgedaan. En tegemoetkoming in de kosten hadden we als trouwe klanten wel verwacht!!

  • Algemeen 1
op 17 oktober 2018 bestemming: Cuba / Havana, reisperiode: oktober 2018

Wij hebben vaker gecruised en kunnen daarom ook vergelijken met andere maatschappijen, o.a. Norwegian, Carnival, Celebrity en Royal Carribean. MSC kan helaas niet tippen aan deze schepen. De service was echt slecht, te weinig personeel en niet echt goed werkend personeel. Ik neem het hun niet kwalijk. Ik weet dat de bediening van cruiseschepen veel uren maken, maar ik heb diverse medewerkers gesproken, deze mensen werken meer dan 15 per dag en krijgen geen dag vrij, tussendoor hebben ze 2 a 3 uur vrij. Ik kan me voorstellen dat je niet echt met veel plezier en met een big smile staat te werken. We hadden een drankenpakket aan boord genomen, je krijgt niet echt de gelegenheid om hier gebruik van te maken. We stonden vaak zelf aan de bar drankjes te bestellen en de wachttijden waren erg lang, ook 's avonds in de barretjes en koffieshop etc. nam je plaats en moest je erg lang wachten tot er iemand langs kwam om je bestelling op te nemen, ook hier haalde we zelf onze drankjes. Niet te vergelijken met andere schepen waar ze bijna tot vervelens aan toe naar je toe komen of je iets wil bestellen!

Het eten in het restaurant 's avonds was ook niet echt goed, soms koud en niet echt lekker. Het buffet restaurant was wel goed, daar maakte we gebruik van voor ontbijt en evt lunch. Wel jammer van de avond, ik vind het juist leuk om 's avonds gezellig aan tafel te zitten en echt te dineren. Wederom maar 1 ober op 4 tafels , hij was dus erg druk....

Entertainment aan boord ook geen succes. We zijn de eerste avond uit de show weggelopen, ook andere mensen stonden op en gingen weg. De show op de tweede avond, Dirty Dancing, was het dansen wel leuk maar de zanger zong E R G vals. We hebben de volgende dagen het maar niet meer geprobeerd. Ook in de barretjes waar 's avonds muziek was stonden geen goede muzikanten en zangers, het was het allemaal net niet. Niet te vergelijken met shows die we op andere schepen hebben gezien!

Helaas hebben we door weersomstandigheden een verandering in de route gehad. Dinsdag een extra dag op zee en helaas konden we niet naar Roatan. Dit is echter overmacht en dat begrijp ik echt. Wat wel jammer is dat ze op zo'n dag met heel slecht weer daar niet op in spelen. Noodweer en regen, maar wel 2 barren op het dek open en niet even extra andere ruimtes binnen open gooien om de mensen bezig te houden.

Het kinderbad is de hele cruise gesloten geweest, de vloer misten stukken en kon dus niet worden gebruikt. Niet echt leuk voor gasten met kleine kinderen.

Ook diverse mensen gesproken die niet blij waren met het schip.Wat ook erg kwalijk was is dat er diverse mensen ziek zijn geweest, ook mijn man heeft de eerste 2 dagen last van buikloop gehad. Niet gemeld, anders stoppen ze je in quaraintaine ( iemand anders wie we hadden ontmoet heeft dit wel gehad). Gelukkig niet al te veel last gehad. Wel was er een jongedame aan boord die werkt voor D-reizen in Tiel.Zij had een excursie geboekt aan boord naar Varadero met lunchbreak. Zij kwamen terecht in een erg slecht, vies hotel met erg vieze toiletten met de poep aan de muren etc etc . Zij heeft die dag een voedsel vergifiging opgelopen en is 3 dagen goed ziek geweest. Zij heeft hier natuurlijk over geklaagd en gevraagd voor evt restitutie en kreeg op de laatste dag bij diner een fles proseco aangeboden voor compensatie, niet echt netjes.

We hebben gelukkig hele leuke mensen ontmoet aan boord, verschillende die voor de eerste keer een cruise maakte. We hebben het met z'n allen erg leuk gehad en het beste ervan gemaakt.Ook op de bestemming hebben we het super leuk gehad. Wel jammer dat deze mensen dan roepen dat ze nooit meer willen cruisen en het anders verwacht hadden. Ik heb natuurlijk verteld dat het niet zo hoort en dat ze zeker nog een keer andere schepen moeten proberen. Dus, om een lang verhaal kort te maken, NOOIT meer MSC...

  • Algemeen 1
op 30 juli 2018 bestemming: Verenigde Staten / Miami, reisperiode: juli 2018

Personeel ,het eten en de hoeveelheid activiteiten evenals de hoeveelheid gasten viel ons tegen

ooit meer met MSc de drank ik belachelijk duur en dan nog moet je bijbetalen voor j,udorange en ijs op een stokje, de personeelsleden worden uitgebuit krijgen geen vrij hebben laag loon moeten hun water kopen ??? !!!! Wat een baas MSc nee ik niet meer

  • Algemeen 5

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen