Ervaringen NS International

Pagina 1 van 1 met 49 resultaten

op 19 oktober 2020 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: oktober 2019

Ronduit onveilig door afwezigheid van personeel. Kaartjes werden niet zoals gebruikelijk gecontroleerd. Dus kon iedereen naar binnen inclusief dieven. Dit overkwam ons op Rotterdam CS afgelopen donderdag. Macbook en paspoort gestolen. Ook waren er, door afwezigheid treinpersoneel, reizigers zonder mondkapje. Dat versterkt het gevoel van onveiligheid. We raden iedereen aan om juist nu in een meer beschermde omgeving als vliegtuig of auto te reizen.

  • Algemeen 1
op 3 oktober 2020 bestemming: Duitsland / Frankfurt am Main, reisperiode: september 2020

Verschrikkelijke klanten service hebben ze bij NS international. Ik ga hier nooit meer boeken echt een waardeloze dienstverlening.

  • Algemeen 1




op 16 maart 2020 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: maart 2020

Fantastisch hoe adequaat ns international reageert op corona crisis

  • Algemeen 10
op 16 maart 2020 bestemming: België / Brugge, reisperiode: maart 2019

Wanneer ons hotel onze reservering annuleerde kregen wij ook van NS international volledige resistutie. Top!!

  • Algemeen 10
op 9 maart 2020 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: maart 2020

Slechte en tegenstrijdige informatie op het perron in Rotterdam. Medewerkers die niet tijdig vertellen dat je sowieso maar ergens moet gaan ziteen omdat de voorgaande Thalys is uitgevallen. Op de terugweg idem dito en 1,5 uur vertraging omdat toen onze trein uitviel. Vieze toiletten, lange rij bij de bar, geen info in de trein of de vertraging uitloopt of wordt ingelopen of aankomsttijd.

  • Algemeen 4
op 9 maart 2020 bestemming: Italië / Bologna, reisperiode: april 2020

Als het reisadvies van buitenlandse zaken "rood" is, waardoor je dus niet naar de regio moet gaan, zegt NS doodleuk: Pech je hebt geen recht op restitutie.

Heel makkelijk geld verdienen op die manier. Nare maatschappij. Treinreizen zou gepromoot moeten worden, maar NS International doet dit niet. Bedenk goed voordat je hen je geld gunt. Dieven zijn het.

  • Algemeen 1
op 30 september 2019 bestemming: Duitsland / Dusseldorf, reisperiode: september 2019

Samen met mijn vriendin hebben wij een treinticket geboekt van Rotterdam Lombardijen naar eindbestemming Dusseldorf airport. De reis had een aantal overstappen waaronder een busreis van Eindhoven naar Dusseldorf Hbf. Eenmaal aangekomen op Rotterdam Centraal wordt onze trein van Rotterdam Centraal naar Eindhoven geannuleerd wat betekent dat wij onze bus in Eindhoven zullen missen. Direct gebeld met NS International klantenservice:
Medewerker1: Wij kunnen u helaas geen andere ticket aanbieden omdat u per se via Eindhoven met de bus moet reizen.
Ik: Mevrouw, ik heb een een ticket geboekt naar Dusseldorf airport en de trein is geannuleerd waardoor ik mijn vlucht zal missen. Ik wil geholpen worden.
Medewerker1: U kunt de volgende trein nemen maar dan moet u wel in Eindhoven de bus van na de middag pakken.
Ik: maar daar heb ik niks aan want dan mis ik mijn vlucht.
Medewerker1: Ik verbind u door met een andere afdeling.

Vervolgens krijg ik een andere mederwerker aan de lijn:
Medewerker2: Ik begrijp niet waarom mijn collega u niet heeft kunnen helpen want ons protocol is heel duidelijk, u hoeft alleen maar naar onze NS International balie te gaan en daar krijgt u een sticker waarmee u met de volgende trein kunt reizen en het maakt niet uit of er een busreis tussen zit. Mijn collega heeft u verkeerd geïnformeerd.

Dan loop ik naar de NS International balie op Rotterdam Centraal.
Baliemedewerker: Meneer ik kan u niet helpen want er zit een busreis (van NS) tussen dus moet u uw route trein + bus reizen. Dus als u uw vlucht niet wil missen moet u een nieuwe ticket kopen.
Ik: Mevrouw, ik heb een product/dienst gekocht die u als bedrijf niet kunt leveren. Dus ik wil graag een oplossing zodat ik op tijd op het vliegveld ben. Ik denk niet dat het mijn schuld is dat uw trein wordt geannuleerd.
Baliemedewerker: Het is ook niet mijn schuld meneer! enige oplossing is dat u een nieuwe ticket koopt en achteraf uw eerste ticket annuleert (met het feit dat mijn huidige ticket €39.90 kostte en de nieuwe ticket €84.40).

Omdat ik mijn vlucht niet wilde missen ga ik verder niet in discussie en laat me een nieuwe ticket aansmeren door de baliemedewerker.
Ik draaide me om weg te gaan hoorde ik mevrouw ook nog eens roepen: "u moet onze klantenservice bellen en vertellen dat ze u verkeerd geïnformeerd hebben!"

Ik ben nog nooit van mijn leven zo slecht behandeld! Ik heb er geen woorden voor

  • Algemeen 1
op 28 september 2019 bestemming: Nederland / Hengelo, reisperiode: september 2019

De trein ging niet, vervolgens getracht het geld retour te krijgen, hondsbrutaal te woord gestaan aan de telefoon. Restitutie voor mijn ticket, en daarmee is het af NS? Jullie pretenderen dat ik zorgeloos kan reizen. Zou fijn zijn als de trein op z’n minst rijdt!! Bijkomende kosten voor ons is nu zeker €300,- en jullie zijn niet thuis, applaus voor jullie service, en onvriendelijkheid van medewerkers!

  • Algemeen 1
op 13 september 2019 bestemming: Frankrijk / Rennes, reisperiode: september 2019

Een 1 voor de klantenservice medewerker. Ik belde donderdag 12 september om 18.15u omdat ik een melding kreeg dat de betaling correct was uitgevoerd maar wegens een storing, er geen ticket was aangemaakt. Ik kon telefonisch contact opnemen. Dit heb ik gedaan maar wat werd ik onvriendelijk te woord gestaan. Een foutje is niet erg maar ik wil dan wel graag dat het opgelost wordt door NS. Nu gaf ze mij het gevoel dat ik haar probleem was.

  • Algemeen 1
op 30 juli 2019 bestemming: Duitsland / Bad Pyrmont, reisperiode: juli 2019

Alles voorbereid, zie ik een uur van te voren dat een onmisbare trein (alles was DB behalve die éne trein, die van de NS regeling was) gewoon niet rijdt. Zo ongelofelijk amateuristisch. De app van ns international is ook zo bagger dat hij je alleen maar zorgen baart en stress geeft. NS DOE ER WAT AAN!!

  • Algemeen 2
op 24 mei 2019 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: mei 2019

Wij reizen op dit moment van Deventer naar Berlijn. In onze wagon ( 8) is de airco kapot. Het is echt verzengend heet. Als we het personeel er naar vragen krijgen we een vernietigende blik. We hebben gereserveerde plaatsen en krijgen geen plaatsen in een andere wagon ( waar de airco wèl werkt) aangeboden. Zeer klant-onvriendelijk! Op deze manier is treinreizen echt een straf! Pff, nog 2 lange uren te gaan....

  • Algemeen 1
op 20 mei 2019 bestemming: België / Brussel, reisperiode: mei 2019

Amsterdam-Brussel. Ik reis dit traject nu 30 jaar regelmatig. Nog steeds hopeloos. Als je niet met een dure Thalys/Eurostar gaat, is de intercity het enige alternatief. Rijdt in NL in 45 minuten van Schiphol naar Breda om vervolgens in Belgie in 1.45 minuten te boemelen via 7 (IC !) tussenstops over een even zo lang traject. Goed alternatief voor het vliegtuig, dames en heren politici.

  • Algemeen 3
op 15 mei 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2019

Boek je op 1 mei bij NS International de Thalys voor een komend feestje met meerdere personen en zul je de tickets per ommegaande ontvangen per post. Na 2 weken nog geen tickets ontvangen, ook niet na 2 keer bellen. Slechte service!

  • Algemeen 2
op 7 april 2019 bestemming: Nederland / Sassenheim, reisperiode: april 2018

Die enkele keer dat ik met de trein reis, vervalt dw trein van Schiphol naar Sassenheim. Er wordt een bus ingezet naar Leiden transferium. Vervolgens moet je met een bus naar Leiden centraal om een bus naar Sassenheim te vinden... tot slot vertrekt deze bus 20 min te laat... reistijd van Schiphol naar Sassenheim 2 uur ipv 15 min. Wat een waardeloze "oplossing"..

  • Algemeen 1
op 25 maart 2019 bestemming: Nederland / Den Haag, reisperiode: maart 2018

Trein intercity rijd als een slak zonder aan te geven waarom de rede.komt nog laat ook.

  • Algemeen 1
op 20 februari 2019 bestemming: Nederland / Amsterdam, reisperiode: februari 2019

Er was geen nul beschikbaar anders had ik dat ingevuld.
Mijn dochter heeft namelijk de reis niet kunnen maken omdat de conducteur de deur min of meer in haar gezicht dicht gedaan heeft en haar vervolgens met een stalen gezicht door de deur heeft aangekeken.
Voor alle duidelijkheid.
De sprinter van Zandvoort naar Amsterdam van 17.34.

De persoon met een fiets die voor haar aankwam mocht nog wel mee.

In tijden niet zo'n sterk staaltje van klant onvriendelijkheid meegemaakt.
Op het asociale af.
Wel een bak geld vragen maar service, ik dacht dat mee mogen een basisrecht was, maar dat heb ik blijkbaar niet goed begrepen.
Misschien de kleine lettertjes niet goed gelezen.

Waarom ga ik zelf ook al weer zelden met de trein???

O ja, ik weet het al weer.

  • Algemeen 1
op 24 oktober 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: oktober 2018

Onverwacht 3 weken vtv mijn reis moeten annuleren. Voordat ik mijn treinreis annuleer bel ik met de klantenservice. Afhankelijk of ik het volledige bedrag terug krijg, beslis ik of ik de reis definitief annuleer. 12 minuten met de klantenservice gesproken, omdat alles bij de manager nagevraagd moest worden. Liever zo'n telefoongesprek met duidelijkheid. Dan foute informatie. Ik krijg alles terug. Volgende dag bel besloten om daarom te annuleren. Als ik toch alles terug krijg. Blijkt bij het annuleren dat ik niet alles terug krijg en 50 euro kwijt ben! Ik weer bellen dat ik verkeerd wordt geïnformeerd. En dat ik de manager wil spreken. Kan niet. Ik wil een klacht indienen. Kan alleen online. Zie ik online achteraf dat die informatie ook niet klopt! Wacht nu 3 weken op reactie betreft mijn klacht. Hele slechte klantenservice en dieven!

  • Algemeen 1
op 4 oktober 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: september 2018

Attente, aardige en efficiente service van steward Maarten van Berkel, Eurostar treinnummer 9148 op 27/09

  • Algemeen 10
op 25 augustus 2018 bestemming: België / Antwerpen, reisperiode: augustus 2018

Ik geef dit cijfer om dat ik deze reis
In het weekeinde veel maak nu door de vak even niet geweest . Ik ga naar de machine om ticket te kopen bestaat die ticket niet meer ???? Het was een weekeind retour naar Antwerpen en ik heb 100%koring in nl normaal betaalde ik 8 euro nu in eens 19 dit is niet normaal . Ik uitleg vragen aan balie
Antwoord kan Aleen online 🤔Ik kijken maar dat is nog steeds niet wat ik gewend ben . Ik vind dit rare zaak .vind het zo raar dat het niet meer bestaat
Was Mischien te populair ?
Nou ik ga maar met flix bus .

  • Algemeen 3
op 1 augustus 2018 bestemming: Duitsland / Keulen, reisperiode: augustus 2018

Opgestapt op Utrecht centraal, keurig op het rijtuigenoverzicht gekeken!
Gaan staan wat werd aangegeven!
Klopte dus niets van!!!!!
Door een overvolle trein op zoek naar je plaats en dan is die bezet!
Echt heel slecht!! Waarom reserveer ik dan voor €4p.p. een plaats????

  • Algemeen 1
op 19 juli 2018 bestemming: Duitsland / Landguard, reisperiode: juni 2018

Er stapten een 10 tal luidruchtige Duitsers in, die de hele reis naar Keulen zoveel last gaf dat de halve coupe leeg liep. Ze dronken alcohol in de trein en gaven constant overlast. Toilet was binnen afzienbare tijd verstopt en afvalbak vol met flessen. Wij hadden besproken plaatsen en bleven daarom zitten. 5 uur lang. Het was verschrikkelijk, conducteur deed hier niets aan. Wij vinden dat het geld zeker terug betaald moet worden aan ons voor een groot deel.

  • Algemeen 5
op 15 juli 2018 bestemming: Duitsland / Osnabrück, reisperiode: juli 2018

NS-treintoestel ingezet tot Bad Bentheim op 5 juli-13.00 u) Extra overstap aldaar in een Duitse trein Deze was al overvol en wij (passagiers va Amsterdam) moesten er nog bij. Net veevervoer! Zoiets kan toch niet. Het is de zoveelste klacht op dit traject. Jammer. Afgelopen kerst al klacht ingediend Ivm onjuiste informatie. Zodoende taxi genomen va Bad Bentheim naar Amsterdam. Compensatie: bijna niets. NS - Int. verwijst naar Europese regels???

  • Algemeen 3
op 10 juli 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: juli 2018

Wat een verschrikking, als de ticket is betaald komen we er achter dat we niet met de Talys mogen reizen en dat is de trein die we in Brussel wilden nemen naar Rotterdam . Niks nada info tijdens boeken van de reis. Geld vangen op een hele onduidelijke manier. Annuleren kan natuurlijk niet. Terugreis geboekt via vliegreis Londen Amsterdam : dan weten we tenminste waar we aan toe zijn. Omboeken van terugreis naar vroegere tijd was net zo duur als een vliegreis. Conclusie: nooit meer met trein naar Londen

  • Algemeen 2
op 6 juni 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: augustus 2018

Mijn vrouw en ik wilden een treinreis boeken Breda-Londen op 30 augustus en terug op 1 september. Ik heb eerst de heenreis via de website geboekt voor €139,20 met een vertrektijd van de Eurostar om 12:52 uit Brussel. Toen ik de 2 tickets kreeg gemaild zag ik dat er een vertrektijd van 8:08 uur op stond. Dus heb ik geannuleerd en kreeg niet meer dan €19,20 terug. De rest van de ticketprijs ben ik kwijt. Heb ik nergens vantevoren gelezen. Zal ongetwijfeld wel ergens hebben gestaan maar ik vind het wel veel geld wat de NS bij een annulering incasseert.
Daarna opnieuw de heenreis met de correcte vertrektijd geboekt. Dat ging nu wel goed. Vervolgens de terugreis op 1september om 15:04 uur geboekt voor €128. Dacht ik, want toen ik de tickets twee dagen later nog eens nalas bleek die reis ook op de 30e augustus terecht te zijn gekomen! Terwijl ik zeker weet dat ik de datum goed had ingevoerd. Dus ook deze reis geannuleerd en nu was ik al mijn geld kwijt! Ik heb toen gebeld naar het nummer op de website om na te vragen of dit juist was. De mevrouw aan de lijn bevestigde dat. Vervolgens keek zij nog in haar systeem en beweerde dat de tickets nog niet waren geannuleerd. Vreemd want ik had al een bevestigingsmail van de annulering ontvangen. Dus heb ik haar gevraagd om het dan in haar systeem ook nog een keer te annuleren. Wat ze deed. Vervolgens vroeg ze of ze de terugreis op 1 september voor me zou boeken. Toen ik ja zei, zei ze dat de goedkope tickets al waren uitverkocht en dat er alleen nog tickets van €99 p.p. beschikbaar waren. Toen was voor mij de maat vol en heb ik haar bedankt. Daarna ben ik zelf weer naar de website gegaan om de reis op 1 september om 16:04 opnieuw te boeken. Tot mijn verbazing kwam deze trein helemaal niet meer in het rijtje op de website voor! Maar toen ik iemand anders vroeg om op zijn laptop die reis te zoeken, stond hij wel in het rijtje! En ook nog eens voor de oude prijs van €128!! Mijn conclusie: de website van NS Internationaal functioneert niet goed ten koste van de portemonnee van de klant of men manipuleert bewust de website om geld te verdienen aan zgn. ‘fouten’ en vergissingen die de klant denkt te maken.

  • Algemeen 3
op 18 mei 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: mei 2018

NS internationaal verkoopt reizen die zomaar veel langer kunnen duren dan dat ze aangeven en als je ze dan een stukje serviceverlening vraagt zijn ze niet thuis.

NS Internationaal verkoopt reizen met overstaptijden van 2 minuten. Als we als gezin niet goed opgelet hadden, hadden wij de laatste trein 's nachts naar huis gemist. Om dit te voorkomen moesten wij nu met de auto naar alternatief station rijden en daar vakantie periode parkeren (tegen betaling) in plaats van in eigen woonplaats op te kunnen stappen.
Op de heen reis zijn we anderhalf uur eerder vertrokken om de 2 minuten overstap niet mis te lopen.

Van te voren contact gezocht met NS International Service Center: 030-2300023 voor reisadvies. In het eerste gesprek werd onder het mom van slecht verstaanbaarheid de verbinding verbroken. De tweede keer werd er de mogelijkheid geboden de reis om te boeken tegen betaling. Toen ik aangaf dat ik het hier niet mee eens was (de betaling) werd er zonder opgave van reden de verbinding verbroken. Vervolgens contact gehad via Chat. Hier hadden ze geen oplossing en als antwoord "gewoon gaan en geen zorgen maken, komt allemaal goed" . Als we dat gedaan hadden, hadden we met gezin om 1 uur 's nachts 25 km van onze woonplaats gestaan.

Kortom goed controleren voordat je boekt bij NS international want het reisadvies is niet betrouwbaar en van NS International Service Center hoef je niet veel te verwachten.

  • Algemeen 4
op 28 februari 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: juni 2018

Boeking problemen. 24/7 bereikbaar is een fabel.
Ik ben 23 uur bezig geweest om een foute reservering te corrigeren. De reservering was gemaakt op 26-2-2018 10:29 (dat is QLD tijd, 01:29 NL tijd) volgens timestamp van de bevestigings mail.
Ik heb +31302300023 gebeld om 11:09, 11:10 en om 11:12 (QLD tijd, 02:09 t/m 02:11 NL tijd) volgens de 'call log' op mijn iphone. Ik moest ook vrij lang wachten voordat iemand opnam. Helaas kon men mij niet helpen. De computer of verbinding werkte niet - "ik kan niet inloggen" in de woorden van diegene die ik aan de lijn had. Het gesprek duurde 2 minuten. Ik moest maar overdag opnieuw proberen. Dat heb ik gedaan - en wel eerst via 'Chat' - want bellen vanuit Australia is toch vrij duur. Helaas via de chat kreeg ik te horen dat dit niet zo kon - ik moest bellen. Dat heb ik ook gedaan om 20:34 en om 20:57 (11:34 en 11:57 NL tijd, resp. 6 en 4 minuten lang) maar kwam niet aan bod. Ik heb diverse malen ook geklaagd hierover via de chat. De volgende dag (voor mij) heb ik op 28-2-2018 om 06:17 gebeld (dat is 27-2-2018 21:17 NL tijd) maar kreeg toen van een mevrouw te horen dat de wijziging die ik wilde doen mij 80 euro zou kosten omdat ik niet binnen een uur heb terug gebeld. Dat ik beweerde dat ik dat wel had gedaan was niet te bewijzen. Wat niet waar is.
Om 06:40 nog eens gebeld, behoorlijk boos (en dat is nog 27-2-2018 21:40 in NL). Ik kreeg toen een meneer aan de lijn. Hij stelde voor om diegene die ik om 02:11 NL tijd had gebeld te vinden en mij terug te laten bellen op mijn telefoon nummer.
Natuurlijk heeft niemand teruggebeld. Ik heb nog eens gebeld om 09:30. Nu kon wel alles geregeld worden zonder boete van 80 euro. Nieuwe tickets ontvangen en gecontroleerd en alles in orde. EINDELIJK.
Maar ik heb wel 8 keer moeten bellen voor in totaal 43 minuten gesprekstijd.
8 calls per 55c = $4,40, 43 minuten per 85c = $36,55, total: AUD $40,95 => Dat is 27 euro. Maar het is beter dan 80 euro omboekingskosten.

  • Algemeen 6
op 16 januari 2018 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: december 2017

Voor een weekendje naar Londen begin december kaartjes gekocht via website voor 16 -18 maart 2018 vrijdag heen en zondag terug). Kaartjes geprint en weggelegd in de veronderstelling alles geregeld te hebben. Toevallig 3 weken later gezien dat er februari opstond i.p.v. maart. Wat blijkt nu: de dagen en data van de maanden februari en maart lopen precies gelijk, 16 februari is ook op vrijdag. Bij het boeken op de website heb ik hier overheen gekeken (de maanden staan uiteraard naast elkaar). Vandaag gesproken met de klantservice, medewerker gaf aan dat hij het er mee eens was en heeft geprobeerde reis om te boeken (de kosten voor maart 2018 zijn gelijk aan het betaalde bedrag) echter volgens regeltjes kon dit niet omdat er teveel tijd zit tussen moment van boeken en moment van omwisselen. Consequentie extra kosten van 400 euro op een bedrag van 806 euro (betaald in december), ik vraag om coulance en een kosteloze omboeking. Helaas geeft NS aan regels zijn regels, 0 flexibiliteit of coulance en dus een boete van 50% op reiskosten. tot 14 dagen nog te annuleren (echter 1 weekje later kan het niet meer)

  • Algemeen 4
op 3 september 2017 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: augustus 2017

*** verbindinglaatste eurostar trein londen naar rotterdam .tot brussel gaat het goed en dan gaat er na 21.00 uur geen trein meer naar nederland .ik heb daar rond gehangen in station met mijn vrouw. en werden uit station gezet om dat het ging sluiten . brusel midi zit in een hele slechte buurt .zijn torn gedwongen met de taxi naar rotterdam gereden kost een gods vermogen.

  • Algemeen 1
op 29 augustus 2017 bestemming: Duitsland / Hannover, reisperiode: augustus 2017

Helaas werden wij slecht behandeld in de DB trein richring Berlijn hbf door een onvriendelijke (brede conducreur die werkzaam was op 29-08-2017 09:00 Amsterdam centraal-Berlin HBF. (Helaas geen naam kaartje ontdekt) Hij dreigte direct over een boete, i.p.v ons te helpen met het correct in te vullen van ons trein kaartje. Op een niet professionele manier handeld deze conducteur. Voor een betere kwaliteit van een treinreis kunnen zij hem beter ontslaan!

  • Algemeen 1
op 5 april 2017 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: maart 2017

Beschamend zo,n slechte organisatie.niets klopt,reisinformatie dienstregeling vertraging uitvallen van een complete trein waarvoor je zelf een oplossing moet vinden, in de euro star schrik je je te pletter wat een aftandse trein,doorgezakte zittingen smerig krappe plaatsen en geen uitzicht naar buiten door een raam grote tussenstijl twee uur lang naar de voorstoel kijken. heb twintig jaar niet met de NS gereisd,ga dit de aankomende veertig jaar ook zeker niet doen.advies ga met de boot vliegtuig zwemmen of niet naar engeland

  • Algemeen 1
op 16 december 2016 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: oktober 2016

20 oktober ben ik met mijn dochter met de trein van Rotterdam naar Brussel gereisd om daar de Eurostar naar Londen te nemen voor een paar dagen vakantie. Wij waren zeer ruim op tijd op het station om de trein naar Brussel te halen. Deze bleek te zijn uitgevallen (hoe verrassend) waardoor we alleen nog met de Thalys op tijd (d.w.z. uiterlijk 45 min voor vertrek) in Brussel zouden kunnen zijn. Aanvankelijk kregen wij bij de NS-infobalie te horen dat de Thalys was volgeboekt; we werden doorverwezen naar het internationale loket. Ook daar kregen we aanvankelijk te horen dat de Thalys vol zat en we de volgende Eurostar moesten nemen. Wellicht door de emoties van mijn dochter kregen we toen toch Thalys kaartjes aangeboden als vervanging van de uitgevallen trein, waar we uiteraard ontzettend blij mee waren. Toegezegd werd dat we deze kaartjes mochten declareren bij de NS. Achteraf bleek dat we geen poot hebben om op te staan: de medewerker van het loket heeft er geen aantekening van gemaakt. Zowel bij NS als Eurostar krijgen we geen geld terug. De hoge kosten van de Thalys hadden alleen we nooit gemaakt als we de kaartjes zelf hadden moeten betalen!
Bij toeval kwam ik erachter dat de terugreis op 23-10-16 vanaf Brussel opnieuw de nodige hindernissen kende: de IC (een oude Belgische trein die zo vol zat dat geen beweging mogelijk was en wc onbereikbaar) reed tot Roosendaal, aldaar een half uur wachten voor trein naar Zwijndrecht, en daar verder met de bus naar Rotterdam. Hiervoor waren wij door de NS of Eurostar vooraf niet gewaarschuwd. Omdat we deze reis met al onze bagage niet zagen zitten en absoluut niet vinden passen bij een reis met de Eurostar (die toch zou moeten proberen een goed alternatief voor het vliegtuig te zijn), heeft mijn man een auto gehuurd om ons in Roosendaal op te halen. Ik had het logischer gevonden als de NS al vanaf Roosendaal bussen had ingezet voor reizigers die vanuit Brussel naar Rotterdam moesten reizen, waarvan immers een groot deel veel bagage heeft en er soms al een lange reis op heeft zitten.
Kortom, volgende keer nemen we weer gewoon het vliegtuig en dat zou ik iedereen aanraden die dit leest!

  • Algemeen 2
op 7 december 2016 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: november 2016

Onvriendeijk personeel, klacht ingediend , moest extra ticket kopen omdat ik die erna niet kon halen

  • Algemeen 2
op 16 november 2016 bestemming: België / Antwerpen, reisperiode: oktober 2016

Het is bijna altijd hommeles met deze trein. Bah.

  • Algemeen 2
op 14 november 2016 bestemming: België / Oostende, reisperiode: november 2016

Het is al meerdere keren voorgekomen dat uitval van treinen (in Belgie en Nederland, zelfs als het om geplande werkzaamheden gaat) niet in de ns internationale reisplanner app meegenomen wordt. Dat maakt de app een stuk minder nuttig.

  • Algemeen 4
op 26 september 2016 bestemming: Nederland / roosendaal, reisperiode: september 2016

Er is gezegd dat wij van uit brussel met de ns international naar roosendaal konnen vervolgens gaay die Hele trein niey zeer slecht nooit meer

  • Algemeen 1
op 23 juni 2016 bestemming: Duitsland / Neumünster, reisperiode: juni 2016

Op de heenweg ontbraken een resatauratiewagen alsmede de wagon, waarin we 1e klasse plaatsen hadden gereserveerd. Door niet aangekondigde bouwwerken aan het spoor kwamen we 35 minuten te laat aan. Op advies van de DB zijn we terug omgereisd en moesten toen bijbetalen. NS international reageert niet op onze klacht

  • Algemeen 4
op 15 mei 2016 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2016

Geholpen door Truke bij NS international,

Geboekt voor Parijs, heenreis goed geboekt, terugreis helaas op de verkeerde dag geboekt. telefonisch contact opgenomen en super geholpen door Truke! Omdat we het zo snel gezien hadden konden we het gratis laten annuleren en een nieuw kaart boeken. Truke heeft dit voor ons omgeboekt en nu hebben we de goeie tickets.

super service zoals altijd!
Dankjewel!!

  • Algemeen 9
op 16 maart 2016 bestemming: België / Antwerpen, reisperiode: maart 2016

Geen zitplaatsen, mensen pasten vanaf roosendaal niet eens meer op de trein. Uurlang gestaan. Spoorwisselingen worden telkens niet doorgegeven via online media, nu al 2x de trein gemist daardoor. Op een dag 3 treinen achter elkaar uitgevallen, met als resultaat weer geen zitplaatsen en overvolle trein. Met overvol bedoel ik naast het feit dat er geen zitplaats was dat iedereen tegen elkaar gedrukt stond. Maar de prijs van de tickets is nu wel weer met een euro gestegen. Studenten hebben t al vervelend met dat leninggebeuren, ns maakt het voor studenten zoals ik nog eens 10x moeilijker.

  • Algemeen 1
op 27 januari 2016 bestemming: Nederland / Breda, reisperiode: januari 2016

Wij willen de medewerkers van de beveiliging op station Breda (Mario en Andrea) zeer hartelijk bedanken voor hun hulp en bijstand toen mijn zus dinsdag 26 januari de hele betontrap gelegen van busstation naar de hal station is afgevallen,Echt van boven tot helemaal beneden. Deze lieve mensen hebben ons zo goed opgevangen en zo goed voor ons gezorgd dat ze een hele dikke pluim verdienen. Ook de andere collega's heel hartelijk bedankt
Maar vooral Mario en Andrea. Heel hartelijk bedankt, jullie zijn ontzettend lief. Bedankt

  • Algemeen 9
op 11 oktober 2015 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: mei 2015

Erg goede follow up bij staking spoorwegen in Duitsland.

  • Algemeen 9
op 23 september 2015 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2015

Met de Thalys naar Parijs en met de nachttrein naar Rodez. We sliepen met ons gezin in een vierpersoonscoupé. Er lag een pakketje op elk bed met een flesje water, slaapsokken, oordopjes, vochtige doekjes, een papieren zakdoekje. Op de terugweg van Parijs naar Rotterdam zaten we in de eerste klas terwijl we tweedeklas betaald hadden. Heerlijk comfortabel gereisd!

  • Algemeen 9
op 7 september 2015 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: augustus 2015

Ik heb een hele mooie tijd gehad in Londen. Dat kwam mede door de gemakkelijke manier, het reizen met de trein, wat ervoor zorgde dat ik binnen enkele uurtjes in Londen was. Ik heb heerlijk kunnen slapen in de Thalys, in heerlijke stoelen. Er hing een fijne sfeer en het checken van onze bagage verliep snel. De tijd in Londen was onbeschrijfelijk. We hebben veel gezien, gehoord en geroken. Ook de terugweg met de Thalys verliep soepel, zonder problemen. Dankjewel!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 8
op 22 mei 2014 bestemming: Nederland / Groningen, reisperiode: april 2014

De afhandeling qua bevestiging en boekingen liepen ook zoals aangeven door de NS. Er kwamen geen extra kosten bij ter plaatse.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 8
  • Prijs / kwaliteit 10
op 2 augustus 2011 bestemming: Zwitserland / Zürich, reisperiode: juli 2011

Geboekt bij NS Hispeed. Met de trein vanuit Goes, overstappen in Roosendaal naar Brussel, vandaar naar Zwitserland. Het begon al in Roosendaal, de trein naar Brussel zat te vol dus moesten we via Antwerpen, met een stoptrein, deze stond stil in Essen, om vervolgens, na 1,5 uur met een slakke gang naar Antwerpen te gaan. overstappen en naar Brussel, waar we 3 verder mogelijke aansluitingen hebben gemist. Uitendelijk via een omboeking op de Thalys( 3 uur later) naar Parijs en verder overstappen op een ander station het einddoel bereikt. En wat denk op de terug weg... Weer een trein kapot vanuit Brussel naar Nederland, dus weer de NS!! Een dan hopen ze dat mensen meer me de trein gaan reizen!?

  • Algemeen 3
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 2
  • Reisbegeleiding 4
  • Prijs / kwaliteit 1
op 8 april 2011 bestemming: België / Brussel, reisperiode: november 2010

Voor het eerst sinds jaren weer met de trein, dit keer NS Hispeed internationaal naar Brussel. Zowat 3,5 uur vertraging opgelopen met uitvallende treinen en een rampscenario van opeenvolgende calamiteiten. Ticket omgeboekt en een niet-gebruikt (less niet-gebruikte dienst) laten afstempelen. Stuur het vervolgens op naar NS-Hispeed klantenservice om het terug te claimen, krijg ik te horen dat het binnen 1 maand teruggevorderd had moeten worden. U kunt fluiten naar uw centen, die zijn nu van ons, goedemiddag.

Het heet klantenservice, maar ze kunnen het net zo goed af schaffen. Waarom de schijn wekken. Het gaat hier om een niet geleverde dienst, waarvoor zowat 100 Euro terugbetaald zou moeten worden, maar in de kleine lettertjes staat ergens een termijn van binnen 1 maand. Schandalig vind ik dit. Ik voel me zo besodemieterd. Ik denk de volgende keer wel 3 keer nadenk alvorens weer in de trein te stappen. Nooit meer.

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 11 april 2010 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: december 2009

NSHispeed rekent voor de aansluitende treinreis naar de opstapplaats van de Thalys meer dan NS, maar vertelt dit nergens!

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 4
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 22 februari 2009 bestemming: België / Antwerpen, reisperiode: februari 2009

Bij vertrek vanaf Amsterdam CS werd geplande tijd 8.54, tenminste 15 minuten overschreden. Trein reed slechts tot Roosendaal i.p.v. rechtstreeks naar Antwerpen. Wachttijd aldaar bijna een uur.

Uiteindelijk bestemming Antwerpen Centraal bereikt om 12.38 uur i.p.v. 11.03 uur. M.a.w. 1 uur en 30 minuten later.
Ik vind dit onacceptabel en reken dit NS Hispeed aan. Zou graag een kompensatie voor de extra reisduur tegemoet zien.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 1
  • Prijs / kwaliteit 4
op 4 november 2008 bestemming: België / Antwerpen, reisperiode: oktober 2008

In zo`n 2,5 uur sta je met de trein in hartje Antwerpen! Ideaal dus om dit met de trein te doen, kunt makkelijk en snel boeken op nshispeed.nl. Nadeel was wel dat we op de terugweg van Antwerpen naar Roosendaal moesten staan... En dat op een zaterdagmiddag.

De communicatie tussen NS en het Antwerps Toeristenbureau kon beter, vandaag het lage cijfer voor reisbegeleiding...

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 6
  • Prijs / kwaliteit 9
op 24 oktober 2008 bestemming: Duitsland / Langenargen, reisperiode: juli 2008

2x per jaar reizen mijn echtgenote en ik vanuit Amersfoort naar Langenargen a.d.Bodensee/Zuid Duitsland. Goede ervaringen met NSHispeed echter aansluit mogelijkheid in Ulm riskant i.v.m.beschikbare 5 minuten. Slechts twee flinke trappen en een passage onderlangs maken het voor ouderen met bagage niet bepaald eenvoudig.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 5
  • 1