Ervaringen Simbo

Pagina 1 van 1 met 71 resultaten

op 20 november 2018 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: oktober 2018

Leuk Pony kamp gehad met betrokken reisleiding en een fantastische groep. We hebben veel meer activiteiten mogen doen dan op het programma stond. Erg fijne manege ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 13 november 2018 bestemming: Frankrijk / PyreneeŽn, reisperiode: augustus 2018

In de week van 10 augustus naar de PyreneeŽn geweest. Van begin tot eind een groot drama. Echte bedden werden luchtbedjes, planning was niet rond, geen vervoer om iets te ondernemen, geen kip in de kipcurry want dat was te duur, geen vermaak naast de activiteiten (waarvan ook niet alles doorging), reisleiding leek het niet te deren allemaal, roken en drinken (dronken) werd niet bestraft, geen zin in deelname groepsactiviteiten daar had de rest van de groep last van want er werd dan maar niets gedaan, reisleiding was net 18 en 20 terwijl minimale leeftijd 21 is voor buitenlandse reisleiding.
Wij zijn vanaf die bewuste week in augustus al in contact met Simbo. Voor zover je het in contact kunt noemen. Eerst was er iemand contactpersoon, er wordt nu gezegd dat zij op vakantie is, of ziek, of... Toen werd meneer de directeur onze contactpersoon. Er is alleen geen contact met hem te krijgen. Als je belt wordt gezegd dat hij er niet is, als je even later terugbelt onder een andere naam, dan is hij er wel, maar in gesprek. Terugbelnotities worden neergelegd maar teruggebeld wordt jen ooit. En mailen kun je wat je wilt, maar antwoord krijgen doe je niet.
Echt pas na ruim twee maanden is er een 'oplossing' gekomen in de vorm van compensatie van een deel van de reissom, maar de ervaring was een grote teleurstelling en de 'after-sales' is niet anders, waardoor de compensatie niets goed maakt.
Kortom: 1x maar NOOIT weer.
Mensen bedenk goed voordat je bij Simbo een reis boekt. ... Lees meer

  • Algemeen 1




op 22 augustus 2018 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: augustus 2018

Speciaal gekeken naar een kamp met 10 - 12 jarige, maar ze hadden toch alle leeftijden door elkaar gedaan om de groep vol te maken. Te weinig leiding voor de te grote groep en eigenlijk veel te duur voor die paar dagen, het kamp begint om 14.00 en eindigt om 11.30
Helaas niet voor herhaling vatbaar. ... Lees meer

  • Algemeen 5
op 18 juli 2018 bestemming: Engeland / Eastbourne, reisperiode: juli 2018

Er ging heel veel mis maar belangrijkste is dat mijn dochter met ipv. minimaal 10 deelnemers tussen de 10 en 12 op vakantie zou moeten gaan met nog een meisje van 12 en een meisje van 16. Degene die verantwoordelijk zou zijn voor die minderjarige meisjes is zelf nog maar 18, heeft geen reisachtergrond en is zelf ook nog niet eerder met deze reis meegeweest. Ze gingen met een bus van Eurolines waar het krioelde van de vreemde en ongure types en allemaal buitenlands. Tenminste op de niet nederlands en/of engels sprekende Poolse chauffeurs na. Hoe haal je het als organisatie in je hoofd om een 18 jarig meisje de verantwoordelijkheid te geven over deze 3 meisjes. En dat terwijl er op de website staat dat reisleiders die in nederland een kamp leiden minimaal 19 jaar moeten zijn en dat wanneer er een internationale reis geleid moet worden dat het dan minimaal 21 jaar moet zijn. Wij hebben uiteindelijk onze dochter voor de bus ging vertrekken weer uit de bus gehaald.
Let heel erg op de kleine lettertjes in de alg. voorwaarden, want Simbo voert zonder communicatie en overleg zomaar van allerlei wijzigingen door. En heb je wat te klagen dan geven ze geen gehoor. Dit hele gebeuren was afgelopen zaterdag gaande. Wij zijn nu druk bezig om ons geld terug te krijgen.

  • Algemeen 1
op 10 september 2017 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: juli 2017

Er waren zo weinig inschrijvingen voor het musical kamp dat ze onze 2 meiden van 12 hebben samengevoegd met 2 kinderen van 6 en 7 jaar (jongen)! In totaal met 4 kinderen dit kamp en dus ook de musical gedaan! Ondanks meerdere telefoontjes en mails met hoofdkantoor is hier niets aan gedaan. En bij annuleren zouden we 90% moeten betalen. Bij kamp wil je juist met een grote groep meiden van jouw leeftijd zijn! Dat is de hele lol.
Musicallessen waren wel leuk, maar omdat er fietsen te kort waren moesten ze daar met de auto naartoe. Daarna verveelde onze dochter zich vaak. Er werden nauwelijks spellen georganiseerd. Wel in het bos. Naar de kermis gaan hoort toch niet bij een kamp?!
Ik vind ook dat je het geen 4 daags kamp mag noemen als de 1ste dag pas om 14u begint.
Grote teleurstelling! Dit doen we nooit meer.

  • Algemeen 4
op 20 juni 2017 bestemming: Nederland / Gamezone, reisperiode: augustus 2016

Mijn 2 tiener zonen hebben de vorige jaren steeds een geweldige tijd gehad op het kamp van Simbo+gamezone. Er was een prima evenwicht tussen vrijheid en ondersteuning die geboden werd. Spijtig dat dit kamp niet meer wordt aangeboden en er geen alternatief aangeboden is...

  • Algemeen 10
op 29 mei 2017 bestemming: Nederland / Bergen, reisperiode: juli 2016

Veel beloven, weinig geven.... Hebben het Meidenmagazine de puin laten ruimen toen ze failliet gingen..(pluim voor het Meidenmagazine!!). Ook tijdens het kamp zijn allerlei beloofde activiteiten niet gedaan wegens "tijdgebrek...". Hoewel de leiding haar best doet kunnen ze niet omgaan met de "chemie binnen een groep".

  • Algemeen 1
op 17 februari 2017 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2017

Slecht programma, zwakke leiding
Simbo is inmiddels failliet gegaan trouwens.

  • Algemeen 4
op 3 december 2016 bestemming: Nederland / renesse, reisperiode: juli 2016

Reisleiding om de haver klap ziek door schimmel in de tent, volgende keer leiders zoeken met beter immuunsysteem! De informatie vooraf klopte niet en het gezelschap was absoluut bout. Eten was niet de pruimen als het aanwezig was (1/5 deel van de tijd). Zelf de Jumbo in de buurt maar geplunderd voor de ernstigste honger te koesteren. Kortom een heel slechte ervaring. We zouden allemaal een tafel en stoelen bij de tent hebben, komen we daar aan zitten daar 5 drugsverslaafde, analfabetische, onopgevoede, achterbakse schandaaltjes die alles hebben toegeeigend! Wat denk je dat Simbo doet: GEDOGEN. Wij denken om alles dan toch maar een beetje naar wens te maken, laten we er eentje drinken. Wat denk je dat simbo doet: FLIPPEN. 2 uitersten van simbo, slechte uitersten! Schimmel in de tenten die alsmaar groter werd, het leek wel mn maag, ook het ontbijt was bagger, in het begin sowieso karig, maar later gewoon ontbijt van een weekje of drie oud. Geen probleem toch? oh jawel, terug van vakantie en hartstikke ziek geweest van die bedorven boterhammen. Ah nog een leuk feitje, de kroegen zijn harstikke klein en bovendien spat de gezelligheid er niet bepaald vanaf. Hoe zullen we het noemen? RAMPZALIG. Elk nadeel heb zn voordeel, zou Cruijf zeggen, het noodnummer was ten alle tijde beschikbaar. En meer dan dat onze reisleidster appte ons voor het slapen gaan, how sweet :)

  • Algemeen 2
op 13 september 2015 bestemming: Engeland / Eastbourne, reisperiode:

Fantastische ervaring met Simbo, leuke groep, goed georganiseerd. Leerzaam en vooral leuk! Genoeg vrijheid, leuke uitjes, kortom voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 8
op 7 september 2015 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2015

Gezellige meidenboel op het meidenkamp. Niets dan positieve geluiden van onze dochter. Locatie is perfect gelegen naast het strand. Leuke creatieve activiteiten gecombineerd met actie (golf surfen!) en strand. Ik weet niet of het Meiden Magazine kamp geschikt is om meerdere jaren achter elkaar te doen. Dus volgend jaar waarschijnlijk een week Beach Fun op dezelfde locatie!

  • Algemeen 9
op 4 september 2015 bestemming: Nederland / Wekerom, reisperiode: juli 2015

Ik vond het super leuk!

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 3 september 2015 bestemming: Zweden / Ed, reisperiode: juli 2015

Dit was de eerste keer dat ik in de zomervakantie op kamp ging. Ik heb me samen met mijn zus opgegeven voor de groep van 13-16 jaar. Ik vond het kanokamp van 6 dagen waar we mee begonnen erg leuk. Ook de mountainbiketocht en de spannende activiteiten in het bos vond ik heel gaaf. Dit was echt de leukste vakantie die ik tot nu toe heb gehad.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 3 september 2015 bestemming: Zweden / Ed, reisperiode: augustus 2015

Het was een vakantiekamp voor jongeren van 13-16 jaar. De georganiseerde activiteiten en de begeleiding waren superleuk! Het was een onvergetelijke vakantie voor mij.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 2 september 2015 bestemming: Engeland / Brighton, reisperiode: juli 2015

Een talenreis in Brighton. Werkelijk alles was door Simbo Reizen goed voorbereid en verder geregeld. Leuke reisbegeleiders, gedreven en hooguit een paar jaar ouder dan veel deelnemers. Veel kunnen zien in Brighton, maar zeker ook in Londen. Ik was blij dat ik twee weken kon gaan. Eťn week is eigenlijk net te kort en twee weken is precies mooi. Ik ga zeker nog een keer !!!!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 2 september 2015 bestemming: Engeland / eastbourne, reisperiode: augustus 2015

Het was gezellig in eastbourne. De lessen waren ook leuk omdat je er iets van kon leren. Het was ook heel leuk omdat we naar eastbourne en Brighton en naar Londen gingen

  • Algemeen 6
op 2 september 2015 bestemming: Engeland / Eastbourne, reisperiode: juli 2015

Leuke vakantie. Mijn dochter heeft een gezellige en leerzame vakantie gehad

  • Algemeen 8
op 25 juni 2015 bestemming: Nederland / Schoorl, reisperiode: juli 2013

Simbo was super leuk! De reisbegeleiding was aardig, de excursies waren leuk echt alles was top! Ik ben nu al 2 jaar achter elkaar naar simbo gegaan en ik ga er dit jaar weer heen. Er is altijd 1 groep en niemand word buitengesloten of je nu alleen of met meerdere bent gekomen.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 12 juni 2015 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2014

Het was echt een super leuke week! Leuke begeleiders, ik voelde me meteen thuis bij iedereen. Kamers fijn ingericht, de activiteiten waren ook leuk en goed georganiseerd. Ook met slecht weer altijd wat te doen. Ik ga zeker weer!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 8 oktober 2014 bestemming: Nederland / Schoorl, reisperiode: augustus 2014

Onprofessioneel, onervaren leiding van Simbo, rare ontvangst met gillende veel oudere meiden, hele kleine slaapkamertjes, leeftijdsindeling heeft totaal geen zin omdat meerdere leeftijden door elkaar zitten, voor kids van 10 jaar GEEN AANBEVELING ('ik ga nog liever de hele vakantie naar kdv')

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Prijs / kwaliteit 1
op 21 maart 2014 bestemming: Nederland / meidenmagazinekamp, reisperiode: juli 2013

Super leuk de dingen die je deed daar tussen de activiteiten door ook lekker even tijd voor je zelf niet te lang of te kort het was super met simbo.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 29 december 2013 bestemming: Nederland / De Kaag, reisperiode: augustus 2013

Dit was de vierde keer dat ik met Simbo mee ben geweest en ook de vierde keer dat ik op zeilkamp in de Kaag ben geweest. Er wordt goed les gegeven en wordt met iedereen rekening gehouden, je kunt zijn zoals je bent. Het enige dat ik een beetje vervelend vond was dat we ook op het land altijd een zwemvest aan moesten maar ik begrijp het wel omdat er ouders zijn die het anders te onveilig vinden.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 8
op 15 december 2013 bestemming: Nederland / Ommen, reisperiode: juli 2013

Leuke reis, gezellige groep en leiding van Simbo. Alleen niet alle genoemde activiteiten deden wij, wel een leuke nacht-bivak.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 4 december 2013 bestemming: Nederland / Schoorl, reisperiode: augustus 2013

Het was echt een pretweek bij Simbo met super leuke activiteiten en het gevoel van vrijheid!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 14 november 2013 bestemming: ItaliŽ / lido di jesolo, reisperiode: augustus 2013

Was een hechte groep en hadden veel contact met de reisleiding van Simbo ze waren er voor je als je ergens mee zat maar tijdens de leuke activiteiten waren ze er. Ze hielden zoveel mogelijk rekening met iedereen en regelde leuke activiteiten.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 10 november 2013 bestemming: Nederland / Zeeland, reisperiode: juni 2013

Het was een super leuk kamp met Simbo, het wakeboarden was moeilijk maar wel leuk

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 6
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 5 november 2013 bestemming: Nederland / lancelot, reisperiode: juli 2013

Mijn zoon vind het altijd geweldig, al 3x met Simbo mee geweest

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 5 november 2013 bestemming: Nederland / Valkenswaard, reisperiode: juli 2013

Onze tweeling van 10 jaar is een week met het Bengelkamp van Simbo mee geweest. Allebei vonden ze het jammer dat het na 1 week alweer afgelopen was, eentje zat zelfs de hele terugweg te snotteren op de achterbank omdat hij daar nog wilde blijven. Gevraagd naar de ervaringen met organisatie en faciliteiten konden ze echt geen enkel negatief punt bedenken: de leidsters waren aardig, eten was lekker, de activiteiten waren allemaal cool. Gevraagd naar wat ze het leukste vonden van de vakantie: snowboarden of waterskiŽn of iets dergelijks was hun antwoord helder: nieuwe vriendjes maken!

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 1 november 2013 bestemming: Nederland / Scheerwolde, reisperiode: juli 2013

Hele leuke reis, super eerste ervaring, goede balans tussen vrije tijd en vermaak, lekker eten, hele mooie accommodatie, leuke begeleiders van simbo

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 31 oktober 2013 bestemming: Nederland / Renesse, reisperiode: augustus 2013

Ik heb het super naar mijn zin gehad. Alle mensen waren top. Ze zorgde goed voor je. Ik werd ziek en er werd toen heel goed voor mij gezorgd. Top reisleiding van Simbo!!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 29 oktober 2013 bestemming: ItaliŽ / Lido di jesolo, reisperiode: juli 2013

K vond het een zeer geslaagde vakantie!
Enkel wel spijtig dat de tenten vrij klein zijn.
De begeleiding van Simbo was geweldig!

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 29 oktober 2013 bestemming: Spanje / l'Estartit, reisperiode: juli 2013

Reis van Simbo was volledig naar verwachting! Ik ben eerst een week naar Frankrijk geweest en aansluitend naar Spanje, wat goed geregeld was.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 9
op 29 oktober 2013 bestemming: Frankrijk / Axat, reisperiode: juli 2013

Zeer goed geregeld. Alles liep volgens plan. In de 7 jaar dat ik met Simbo meereis nog nooit een probleem gehad!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 9
op 3 september 2013 bestemming: Nederland / Kamperland, reisperiode: augustus 2013

Perfecte organisatie is simbo voor jonge kinderen op camp.

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 12 maart 2013 bestemming: Nederland / ijmuiden, reisperiode: juli 2011

Twee jaar geleden mijn dochter met Simbo op vakantie laten gaan. Viel erg tegen ivm slecht programma en onhygische omstandigheden. Om deze reden heb ik besloten om mijn dochter deze zomer met een andere organisatie op kamp te laten gaan. Gesprek dat ik heb gevoerd kwam mij erg possitief en profossineel over.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 5
  • Excursies 5
  • Prijs / kwaliteit 5
op 21 november 2012 bestemming: Nederland / ommen, reisperiode: juni 2012

Een leuk kamp waar je stoere dingen kom doen

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 17 november 2012 bestemming: Nederland / Zeeland, reisperiode: november 2012

Heel erg leuk kamp gehad, hoewel ik door een ongelukje in het zwembad daarna niet alle activiteiten niet mee kon doen

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 17 november 2012 bestemming: Nederland / Zeeland, reisperiode: juli 2012

Erg leuk kamp met Simbo!! Ga volgend jaar weer!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 14 november 2012 bestemming: Engeland / Brighton, reisperiode: juli 2012

Pos.: - goede begleiding, leuke en verantwoordingsbewuste leid(st)er van Simbo

neg.: - te duur
- onvoldoende info en slecht geregeld

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 4
op 10 november 2012 bestemming: Frankrijk / Axat, reisperiode: juli 2012

De leiding die mee was met mijn vakantie was super aardig! De excursies waren allemaal erg gaaf, Vooral het canyoningen. Op het verblijf was niks aan te merken. Vooral de fatboys en hangmatten op onze campingplek waren erg fijn. Als vegetarier werd er elke avond apart voor mij gekookd. Dat heb ik wel eens anders mee gemaakt. Kortom, ik vond het een top vakantie en ga zo nog een keer mee met Simbo.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 29 oktober 2012 bestemming: Nederland / Lunteren, reisperiode: augustus 2012

Mijn twee zoontjes waren via Simbo op een dierenkamp gegaan. Ze hebben het erg naar hun zin gehad en sliepen op een mooie locatie. Zeker de moeite waard voor kids tussen 7-10 jaar.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 29 oktober 2012 bestemming: Nederland / Lunteren, reisperiode: juli 2012

Het was een geweldige groepsreis van Simbo! Goede begeleiding en bijzonder om dichtbij alle dieren te kunnen komen...

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 27 oktober 2012 bestemming: Zweden / gustavsfors, reisperiode: juli 2012

Hoi,
Ik heb van de zomer een super kanovakantie in Zweden gehad.
Ik ben meegeweest op een kamp van simbo en heb daarbij 5 dagen gekanŲd. We moesten omdat we 5 dagen achter elkaar kanŲden overnachten in de natuur. We meerde ergens in de namiddag aan en maakte daar ons kamp voor de nacht. Dit was super gaaf om te doen, het was een echte back to the basic kamp. Enige nadeel was wel dat we opgeven moment bijna geen eten meer hadden, wat niet zo handig was. Maar voor de rest was het echt super!! Ook had ik een hele leuke begleider mee. Ik zou deze vakantie aan iedereen aanraden die van avontuur en niet stil zitten houdt.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 24 oktober 2012 bestemming: Nederland / IJmuiden, reisperiode: augustus 2012

Mijn zoontje van 6 en zijn neefje van 6 zijn samen drie dagen naar dit dagkamp in IJmuiden geweest. Zij hebben echt de tijd van hun leven gehad. Aangezien het voor de ouders vaak lastiger is om het los te laten vond ik de reisbegeleiding heel belangrijk. Bij binnenkomst werd ik meteen gerust gesteld en ingelicht over wat ze allemaal gingen doen. Leuke vlotte reisleiders van Simbo. En de heren die voor de activiteiten zorgde waren wat meer op de achtergrond maar hun kwamen dan ook voor de actie en niet om de ouders gerust te stellen. De jongens waren echter helemaal gek met ze. Dit is leuker en niet eens duurder dan een vakantie kinderopvang.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 24 oktober 2012 bestemming: Engeland / Brighton, reisperiode: juli 2012

Alles werd goed geregeld, er waren geen onduidelijkheden. Verder was de reisbegleiding van Simbo heel erg aardig en erg gericht op wat wij wilden. Er werd goed rekening gehouden met wat een mens graag wilt op vakantie.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 8
op 23 oktober 2012 bestemming: Zweden / Gustavsfors, reisperiode: augustus 2012

Ik vond het een erg leuk idee om een kanotrektocht in Zweden te doen. Elke dag gingen we naar mooie plekken kanoŽn en maakte daar ons kamp. S'avonds lekker eten klaar maken bij het kampvuur. Ik vond dat het wel goed geregeld was door Simbo, heb het ook erg leuk gehad. Wel was het jammer dat de busreis heen en terug niet zo fijn was. Heenreis moesten we wel 2 uren wachten (s'ochtends vroeg) op een andere bus en hadden we niet echt voldoende zitplek. En terugreis zaten we uren in de stank van de wc in de bus.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 23 oktober 2012 bestemming: Spanje / Blanes, reisperiode: augustus 2012

Mijn reis met simbo was ontzettend leuk! De verhouding van actieve ondernemingen, zoals een dagje Barcelona of waterworld, en lekker op het strand liggen was perfect. Het uit gaan in Blanes was ook ontzettend leuk. Het strand was druk maar prima te doen en het water was heerlijk. De reisleiders waren gezellig en betrokken. En hoewel de busreis zwaar en niet heel goed geregeld was, was de reis het zeker waard. We hebben enorm genoten en kunnen met plezier terug kijken op een geslaagde vakantie!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 5
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 23 oktober 2012 bestemming: Nederland / Schoorl, reisperiode: augustus 2012

Het was een gezellige week en er werden veel activiteiten georganiseerd. We hebben heel veel lol gemaakt en veel vriendinnen. Ik zei meteen tegen mijn moeder dat ik volgend jaar weer met Simbo wil.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 22 oktober 2012 bestemming: Frankrijk / Argeles sur mere, reisperiode: augustus 2012

Leuk dat we in een hechte groep vakantie hebben gehad. Accommodatie was prima. Had meer vrijheid gewild en dat kreeg ik niet vaak (genoeg) van Simbo.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 6
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 6
op 22 oktober 2012 bestemming: Nederland / ommen, reisperiode: augustus 2012

Dit was de tweede keer dat onze zoon met Simbo meeging. Hij heeft weer genoten!! De activiteiten waren super..vooral het duiken.
De begeleiding had dit keer wel iets enthousiaster mogen zijn met brengen en ophalen. Ook hadden ze iets beter het inpakken van de tassen mogen begeleiden met vertrek. Het was een zooitje!! Gelukkig had zoonlief hier totaal geen last van. Hij wilt gewoon weer mee.

  • Algemeen 7
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 7
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 7
op 22 oktober 2012 bestemming: Nederland / Ommen, reisperiode: juli 2012

De reisbegeleiding was helemaal prima. Deden goed hun best om er een leuke week van te maken. Maar de reisorganisatie heeft al tweede keer op rij heel slecht gecommuniceerd. Over de organisatie ben ik totaal niet te spreken en een volgend kamp gaat zeker via een andere organisatie gedaan worden. Simbo heeft 2 kansen gehad.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 7
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 6
op 22 oktober 2012 bestemming: Nederland / ommen, reisperiode: juli 2012

Geweldige zwemkamp voor my 5 jaar oud zoon, geboekt bij simbo.nl

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 10
  • Prijs / kwaliteit 10
op 22 oktober 2012 bestemming: Nederland / Lunteren, reisperiode: juli 2012

Goed geregelde opzet en uitvoering van de vakantie door Simbo.
Het enige negatieve vind ik dat een 7-daagse reis verkocht wordt die nog niet eens 6 etmalen duurt (van zondagmiddag tot zaterdagochtend). En toen vond ik het bij nader inzien toch wel prijzig.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 7
op 12 september 2012 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2012

Simbo jeugdkampen zijn heel leuk! Ik ging op danskamp. Elke dag was er streetdance. We deden hele leuke spellen in de duinen. Het vakantiehuis lag pal aan zee en was erg mooi met Fat Boys en hangmatten.
De leiding was echt top! Streng maar ook heel gezellig. Het eten was prima, en alles werd voor je gedaan! Een topvakantie!!!!!!

  • Algemeen 10
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 10
  • Excursies 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 6 september 2012 bestemming: Nederland / veere, reisperiode: augustus 2012

Locatie is goed! helaas weinig gewakeboard, waar je eigelijk voor komt. geen les van een officele instructuur!! en spelletjes (zoals verstoppertje)doen als je 14jr bent is ook niet van deze tijd!het eten was zeer slecht, zeker als je kijkt wat je ervoor moet betalen want Ä700.- voor 5 dagen camperen bij simbo!! is te veel geld!

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 10
  • Reisbegeleiding 3
  • Excursies 1
  • Prijs / kwaliteit 2
op 20 augustus 2012 bestemming: Frankrijk / Moliets-Plage, reisperiode: juli 2012

De reis(organisatie) Simbo was echt super. Ik heb echt een top week gehad. Er werd ook lekker en goed voor ons gekookt en je kwam zeker geen eten te kort. Ik zou het zo nog een keer willen doen.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 9
op 17 augustus 2012 bestemming: Frankrijk / Montpellier, reisperiode: juli 2012

Ik vond het heel erg leuk, heb veel vrienden gemaakt, heb aardig wat Frans geleerd in twee weken tijd. Mooie plaats Montpellier, leuk strand, fijne excursies gedaan. Het eten zou iets beter kunnen. Toporganisatie is Simbo, zou zo weer gaan.

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 9
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 8
  • Prijs / kwaliteit 8
op 14 augustus 2012 bestemming: Nederland / Schoorl, reisperiode: juli 2012

De beloofde zaken werden geen van allen waargemaakt bij Simbo. Eten was kwalitatief en kwantitatief onder de maat.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 2
  • Prijs / kwaliteit 1
op 14 augustus 2012 bestemming: Nederland / schoorl, reisperiode: augustus 2012

Jongere reizen van Simbo zijn prima, maar de leiding op kantoor is erg communicatief gestoord. contact met (jonge) kinderen of begeleiding is niet mogelijk. Ik vind dit als ouder onacceptabel dat er geen direct telefonisch kontakt mogelijk is.

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 2
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 6
op 8 augustus 2012 bestemming: Spanje / Estartit, reisperiode: juli 2012

De reis van Simbo was niet wat ik ervan verwachte. Er zouden ongeveer 20 mensen deelnemen en dit bleken er opeens 35 te zijn. Hierdoor was de groep te groot om gezellig te worden. We mochten omdat we met te veel waren niet gebruik maken van het zwembad, wat ons wel beloofd was.

De reisleiding was erg streng. Als je na uitgaan terugkwam op de camping mocht je niet eens meer in je tent zachtjes fluisteren. Het moest doodstil zijn. De reisleiding surveilleerde om de tenten heen waardoor de reis net een strafkamp leek.

Het sanitair van de camping is ook niet zo geweldig. Er waren weliswaar veel douches, ze waren erg klein en ouderwets. Iedereen kon zo je hokje inkijken. De WC's waren zo klein dat de deur amper open kon.

Vooral de excursie naar Barcelona viel erg tegen. We gingen pas om half 1 's middags weg en moesten bijna de hele dag in de bus zitten. Ik koos voor een culturele toer en heb niet eens het park van Gaudi mogen zien. Uitgaan op het Engelse plein was wel erg leuk. Er is een hele leuke discotheek. Wel moest je oppassen voor alcoholcontroles want je mag pas alcohol drinken vanaf 18 in Spanje en er liep continue politie rond.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 5
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 3
  • Excursies 4
  • Prijs / kwaliteit 5
op 17 mei 2012 bestemming: Nederland / Egmond, reisperiode: april 2012

Mijn dochter heeft een hele leuke week gehad. Ze kwam moe maar vol verhalen weer thuis. De activiteiten en spellen vond ze erg leuk en zelfs het eten vond ze lekker, hoewel ze een moeilijke eter is. Ze vond de leiding heel aardig, bij het wegbrengen kwamen deze meiden op mij ook heel enthousiast en betrouwbaar over.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 14 mei 2012 bestemming: Frankrijk / moliets, reisperiode: juli 2011

Moliets,

Vorig jaar ben ik met Simbo naar Moliets geweest om te leren golfsurfen. Heb echt een super vakantie gehad! De reisleiding was erg enthousiast en zorgde voor een relaxte sfeer. Ik was alleen mee maar de reisleiding zorgde er al snel voor dat we echt een groep werden dus lang heb ik me niet alleen gevoeld. Surfen was wel ff een uitdaging maar na een week kon ik het toch redelijk goed. Vooral dat we 's middags zelf konden oefenen was erg relaxt. De camping was lekker dicht bij het strand dus je was zo bij je tent om ff te chillen in een fatboy of hangmat. Het stappen in Moliets was ook erg leuk. Dit jaar wil ik denk ik weer mee gaan met Simbo maar misschien dan als reisleider dat lijkt me ook echt super gaaf!

Groetjes,
Helen

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 8
  • Excursies 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 8 mei 2012 bestemming: Oostenrijk / Saalbach, reisperiode: februari 2012

Mijn zoon is voor het eerst alleen op vakantie meegeweest met Simbo. Website geeft goede informatie. Na bezoek aan open dag ook goed gevoel overgehouden aan de medewerkers die ruim de tijd nemen voor vragen.

Mijn zoon heeft een prima tijd gehad in Saalbach en er nieuwe vrienden aan overgehouden. Accommodatie voldeed prima en lag dichtbij de piste. Het centrum was wel wat ver lopen. Reisleiding was in zijn ogen goed georganiseerd en kende hun verantwoordelijkheden. Deze indruk kreeg ik ook bij de ontmoeting bij de bus. Deze zomer gaat hij weer, maar dan met een vakantievriend.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 7
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 7
  • Prijs / kwaliteit 7
op 28 februari 2012 bestemming: Nederland / Zeeland, reisperiode: augustus 2011

Zeer jonge onervaren leiding van Simbo. Niet of nauwelijks ouder dan de deelnemers. Waren niet in staat op de juiste manier leiding te geven. Weinig tot geen betrokkenheid. Tenten zeer matig. Fietsen zonder verlichting.
Na overleg met reisorganisatie geen verbetering van de situatie. Klachten werden constant in twijfel getrokken. Steeds een ander jong meisje aan de telefoon. Niet terug bellen als dat wel was afgesproken. Uiteindelijk eerder vertrokken omdat de situatie niet werd opgelost en de sfeer heel vervelend was.
Nadien weer contact gezocht om een deel van de ruim 600 euro terug te krijgen. 600 euro voor een afschuwelijke vakantie.
Weer werd alles ontkent en geen cent terug dus.
Als je echt een leuke vakantie wilt en als je wilt dat mensen je serieus nemen, dan moet zeer zeker geen reis bij Simbo boeken.
Rot vakantie en geld weg!!!!!

  • Algemeen 2
  • Accommodatie 3
  • Vervoer 3
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 2
  • Prijs / kwaliteit 2
op 13 oktober 2011 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2011

De medewerksters van Simbo waren totaal niet begaan met de gasten (meiden) ondanks meerdere verzoeken van de gasten werd er geen enkel gehoor gegeven voor extra maaltijden en extra tussendoortjes, lekkernij. De medewerksters (crew) aten avonds zelf wel chips of tussendoortjes maar deelden niets uit hiervan.
De meiden hadden trek en zijn zelf tostiís gaan kopen bij een strand tent. Gasten vonden de maaltijden veel te weinig en zeer slecht van kwaliteit. Het brood was oud en beschimmeld.

Over het programma, hiervan hadden zij een hoger verwachting meer begeleiding met tekenen en meer activiteiten omtrent Fashion verwacht. Wel leuk was het uitje naar amsterdam Artemis Styling Academie .Zoals u zult begrijpen was het een teleurstellende ervaring zeker gezien het bedrag wat er voor deze week is betaald.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 6
  • Reisbegeleiding 3
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 4
op 28 augustus 2011 bestemming: Nederland / Valkenswaard, reisperiode: juli 2011

Dit is een reactie op de reactie van Albert. Mijn dochter heeft een geweldige vakantie gehad met Simbo in Valkenswaard. Als je een 5-sterren accommodatie een 6 geeft, dan vraag ik me af hoeveel waarde je moet hechten aan deze cijfers. Mijn dochter heeft zich prima vermaakt en wil volgend jaar weer!

  • Algemeen 9
  • Accommodatie 10
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 9
  • Prijs / kwaliteit 8
op 24 augustus 2011 bestemming: Frankrijk / Argeles sur Mer, reisperiode: augustus 2011

Wij hebben gezien hoe de reis van Simbo uitgevoerd werd op deze locatie en gesprekken gevoerd met deelnemende kinderen en leiding. Bij de eerste grote groep (16 tot 19 jaar) had de leiding (2 stuks voor een hele grote groep) totaal geen zicht op wat er gebeurde en en konden ze de groep niet aan; hulp is ingeroepen van een andere reisorganisatie ter plekke met meer overwicht.

De tweede groep, de week daarna, (13 tot 16 jaar) had slechts 1 begeleider; onverantwoord! Wat te doen als deze persoon ziek wordt of anderzins uitvalt? In beide vakanties hingen de jeugdigen veel rond, moesten om half 11/half 12 in bed liggen terwijl overal op de camping nog activiteiten en jeugd waren. Dat de deelnemers dan ook 's nachts over de camping en strand zwierven had de leiding niet in de gaten.

De begeleiding was niet capabel, het aanbod van activiteiten zeer mager. Strenge, star gehanteerde regels, waardoor bij de eerste groep onvrede ontstond. Bij de tweede groep was de begeleider soepeler, maar het feit dat hij alleen was en dat het aanbod van activiteiten mager was gaf het geheel een heel sneue aanblik.

  • Algemeen 4
  • Accommodatie 4
  • Vervoer 7
  • Reisbegeleiding 4
  • Excursies 5
  • Prijs / kwaliteit 3
op 3 augustus 2011 bestemming: Nederland / Valkenswaard, reisperiode: juli 2011

Het programma zoals op de website van Simbo wordt vermeld en zoals dit is geboekt, blijkt tijdens de vakantie gewoon te worden veranderd. Net die activiteit waarvoor geboekt is, laten ze zomaar niet doorgaan. Klachten worden schouder ophalend in ontvangst genomen. T-shirt zou inbegrepen zijn, maar wordt gewoon niet verstrekt.

  • Algemeen 5
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 5
  • Reisbegeleiding 1
  • Excursies 2
  • Prijs / kwaliteit 4
op 13 september 2010 bestemming: Nederland / Texel, reisperiode: augustus 2010

Lekke tenten, loopafstand naar de surfplek veel verder dan wat Simbo zegt, smerig sanitair, niet het aantal surflessen gekregen dat was toegezegd, en evenmin de toegezegde certificaten en het surfboek ontvangen! Bij melding van deze klachten aan Simbo kregen we te horen dat we binnen vier weken een reactie zouden krijgen. Drie weken later melden ze dat ze nu eerst zelf op vakantie gaan!

Kortom, niet met Simbo gaan! Mijn andere dochter was met Vinea en dat was veel beter georganiseerd.

  • Algemeen 1
  • Accommodatie 1
  • Vervoer 1
  • Reisbegeleiding 6
  • Prijs / kwaliteit 1
op 29 januari 2009 bestemming: Nederland / Renesse, reisperiode: augustus 2008

Mijn tiener heeft zich uitstekend vermaakt. Hij zat in dezelfde week als hierboven omschreven. Er was inderdaad veel regen maar het blijft 'zomer in Nederland'.. De tenten en de bedden waren prima. Het blijft kamperen dus met je soms creatieve oprlossingen zoeken. Als je dat niet wilt; Simbo biedt ook vakanties in hotels en binennaccomodaties aan volgens mij. De leiding was ook prima. Het blijven studenten die dit werk doen om ervaring op te doen. Het feit dat ze maar 10 euro per dag krijgen zegt wel genoeg over hun inzet en hoe graag ze dit werk willen doen.
Van mijn zoon hoorde ik dat de twee meiden veel ondersteuning kregen vanuit het kantoor van Simbo. Dus zij staan er niet alleen voor. Mijn zoon wil weer graag mee met Simbo en is zich van bewust dat iedere week weer anders is.

  • Algemeen 8
  • Accommodatie 8
  • Vervoer 9
  • Reisbegeleiding 9
  • Excursies 8
  • Prijs / kwaliteit 9
op 31 oktober 2008 bestemming: Nederland / Renesse, reisperiode: augustus 2008

Grote groep tieners met maar 2 jonge meisjes als leiding van Simbo. Het ene meisje (21 jaar en dus hoofdleiding) had al diverse kampen "gedraaid". Het andere meisje was als vriendin op het laatste moment opgetrommeld dus niet opgeleid zoals beloofd wordt in de brochure. Kleine tent waar alleen de twee bedden inpasten (hoera wel stahoogte). Koffer onder bedje. Hele week regen en waar laat je natte kleding, handdoek etc. Origineel kamperen. Zeer slechte maaltijdverzorging o.a omdat de dames niet konden koken. Na melding van ontevredenheid (antwoord 2,5 maand later) een lang bla-bla verhaal zonder genoegdoening en zelfs ontkenning van het verhaal. Wel de uitnodiging om nog eens een vakantie te boeken om te ervaren dat het meestal niet zo gaat. Mijn tiener heeft zich verveeld en 40 euro extra uitgegeven in de camping kantine. Kosten 400 euro!

  • Algemeen 6
  • Accommodatie 6
  • Vervoer 8
  • Reisbegeleiding 4
  • Excursies 6
  • Prijs / kwaliteit 4
  • 1