Reviews over Simi Reizen

Pagina 1 van 9 met 860 resultaten

op 21 september 2023 bestemming: Canada, reisperiode: september 2023

Vanuit Simi werd duidelijk verteld wat je van tevoren moest regelen voor de rondreis naar Canada. Daarnaast hadden we een erg leuke Nederlandse gids (Iris) die erg betrokken was bij de groep. De rondreis was druk gepland met zo af en toe een vrije dag die we zelf in konden plannen. Ik zal deze reis zeker aanbevelen via Simi, omdat je met leeftijdsgenoten de reis maakt en Simi de reis goed had georganiseerd en geregeld. ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 21 september 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini terme, reisperiode: september 2023

Leuke reis, veel mogen zien met goed gezelschap! Onze reisleidster Jolijn heeft ons goed begeleid, is verder in voor een grap en zorgt dat iedereen zich naar zijn of haar zin heeft! ... Lees meer

  • Algemeen 7




op 20 september 2023 bestemming: , reisperiode: januari 2023

De reis naad CaliforniŽ was geweldig! Alleen ik had het fijn gevonden als we wat langer in de grote steden bleven dan 2 nachten, omdat er gewoon zoveel te zien was. Ook was de sfeer in de groep niet altijd even goed. Toch heb ik met mijn auto groep een onvergetelijke reis gehad en alles gezien wat ik wilde zien! ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 15 september 2023 bestemming: Canada / Westen, reisperiode: augustus 2023

De Canada reis was mijn eerste reis met Simi, en het was een fantastische ervaring! Met onze gezellige groep een hoop mooie natuur gezien en toffe activiteiten gedaan zoals ziplinen in Whistler en canyoning in Revelstoke. En dat onder de goede begeleiding van onze lieve reisleidster Marissa. Zou zeker nog een reis boeken! 🇨🇦🏞️

  • Algemeen 9
op 9 september 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: augustus 2023

Leuke activiteiten, leuke groep en top Simihosts Dennis en Marnix. Echt genoten!

  • Algemeen 10
op 9 september 2023 bestemming: Frankrijk, reisperiode: augustus 2023

Simi heeft een mooie reis georganiseerd met genoeg activiteiten

  • Algemeen 10
op 9 september 2023 bestemming: / Guilluistre, reisperiode: augustus 2023

Top geregeld
Leuke activiteiten
Leuke begeleiders

  • Algemeen 10
op 1 september 2023 bestemming: Canada, reisperiode: augustus 2023

Top geregelde vakantie! Echt een aanrader!

  • Algemeen 10
op 1 september 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

Allereerst wil ik Fenke en Goran bedanken voor de super reisbegeleiding van onze reis door de Balkan. Ik had gekozen voor een actieve reis en dat was het ook. We hebben een drietal mooie hikes gemaakt, waarbij we telkens werden beloond met prachtige uitzichten. Het verkeer in de Balkan is nogal onvoorspelbaar waardoor de reistijden lastig waren in te schatten. Maar dit werd altijd vooraf aan onze reizen gemeld. Tijdens deze reis heb ik weer super mooie en leuke ervaringen op gedaan en super leuke, lieve en zorgzame groep mensen leren kennen.

Een volgende keer zou ik wat langer in AlbaniŽ blijven. Dit omdat we hier nu alleen op reisdagen doorheen zijn gegaan waardoor we eigenlijk niks van het land gezien hebben. En misschien 1 of 2 steden erbij toevoegen om een dag-bezoek aan te brengen zodat je meer indrukken krijgt van het land! Daarnaast zou ik nadrukkelijker in de vertrekinformatie vermelden dat er contant geld meegenomen moet worden voor de fooien van de buschauffeur, eventuele optionele activiteiten. Dit was bij ons de groep voor meerdere mensen niet geheel duidelijk.

Het was voor mij mijn tweede reis met simi en ik heb wederom enorm genoten! Ik raad deze reis zeker aan als je met een gezellige groep mensen een nieuwe cultuur wilt ontdekken, wilt genieten van excursies en flexibel bent om te kijken wat elke reisdag je weer gaat brengen!

  • Algemeen 8
op 31 augustus 2023 bestemming: / Thessalonike en Keramotie, reisperiode: augustus 2023

Het was een top vakantie, alles was super geod geregeld en de reisleiding was super. De prijs-kwaliteit verhouding was ook top. Alles hebben we kunnen zien en nog vrije tijd ook. De bus waarmee we overal naartoe werden gebracht was ook top en suoer gezellig.

  • Algemeen 10
op 30 augustus 2023 bestemming: KroatiŽ / Split, reisperiode: augustus 2023

De reis was goed geregeld, geen ongewenste verassingen en een vol programma waardoor we ons geen dag hebben verveeld

  • Algemeen 10
op 29 augustus 2023 bestemming: / Tirana, Ohrid, Budva, reisperiode: augustus 2023

Toen ik de groepsreis wilde boeken op het laatste moment stond er in de beschrijving dat de reis helaas niet meer voor vrouwen geboekt kon worden i.v.m. de kamerindelingen etc. Hierop Simi een bericht gestuurd en er werd meteen gereageerd. Ze gaven aan de dag erna een berichtje te sturen en dit werd ook gedaan. Het laatste plekje in de groep werd voor mij open gezet waardoor ik de reis toch nog kon boeken! Heel blij ermee dat ik deze reis heb geboekt. Ik werd i.v.m. wat privť dingen netjes gebeld door het kantoor vanuit Simi om te vragen waar ze tijdens de reis rekening mee konden houden! Dit was erg prettig en thanks to Femke dat ze dit ook heeft gedaan!

Wel moet ik zeggen dat de reis heel intensief was, meerdere dagen om 6:00 uur opstaan dit in verband met de infrastructuur. Er werd ook elke keer goed bij vermeld dat de reistijd niet te voorspellen is omdat het verkeer in de balkan zo onvoorspelbaar is. Hierdoor was er ook nooit onvrede in de groep en was de sfeer altijd goed en gezellig in de bus! Ondanks dat sommige reizen wat lang duurden en dit had soms wel invloed op de dagplanning, maar die werd dan aangepast en meteen met ons gecommuniceerd. Maar ik moet zeggen de lokale host Goran en onze Simi host Femke hebben er elke dag weer alles aan gedaan om er voor ons een fijne dag van te maken! Als er iets was konden we altijd naar Femke toe dit doormiddel van een appje of gewoon even langslopen.

Toen er meerdere mensen in de groep niet fit/ziek waren, waren zowel Femke als Goran erg belangstellend en meelevend hoe het met ons ging en of ze iets voor ons konden doen.

Wat ik aan deze reis leuk vond was dat de 18-25 en 24-32 groep samen waren gevoegd, hierdoor was er een leuke mix van leeftijden! Verder werden we elke dag goed geÔnformeerd doormiddel van een briefing en daarna nog alle informatie in een appje. Er werd van te voren in de vertrekinformatie al netjes geÔnformeerd dat we niet hetzelfde van de verblijven moeten verwachten zoals in Nederland. Hierdoor was ik er al op ingesteld dat het wat anders zou zijn, maar alle verblijven waren netjes en schoon en dat is het belangrijkste!

Toen wij met een paar mensen niet mee wilden met de Hike werd er ook goed gekeken wie er allemaal niet mee wilden zodat niemand alleen achter zou blijven. Daarnaast kregen we leuke tips voor strandjes, eettentjes etc en werden we goed gewaarschuwd voor bijvoorbeeld oplichting, gevaarlijke punten etc.

De landschappen onderweg tijdens de busreis waren prachtig om te zien! Wanneer we lange busreizen hadden werden er genoeg stopmomenten ingepland voor plaspauzes of om wat te eten/drinken te kopen.

Excursies waren mooi, alleen op sommige momenten vond ik dat we er wat te weinig tijd voor hadden om bijvoorbeeld een plaatsje te bezoeken, het was op sommige momenten beetje "tijdsdruk" waardoor er minder tijd was om er van te genieten.

Een volgende keer zou ik wat langer in AlbaniŽ blijven. Dit omdat we hier nu alleen op reisdagen doorheen zijn gegaan waardoor we eigenlijk niks van het land gezien hebben. En misschien 1 of 2 steden erbij toevoegen om een dag-bezoek aan te brengen zodat je meer indrukken krijgt van het land! Daarnaast zou ik nadrukkelijker in de vertrekinformatie vermelden dat er contant geld meegenomen moet worden voor de fooien van de buschauffeur, eventuele optionele activiteiten. Dit was bij ons de groep voor meerdere mensen niet geheel duidelijk.

Het was voor mij mijn tweede reis met simi en ik heb wederom enorm genoten! Ik raad deze reis zeker aan als je met een gezellige groep mensen een nieuwe cultuur wilt ontdekken, wilt genieten van excursies en flexibel bent om te kijken wat elke reisdag je weer gaat brengen!

Ik heb deze reis weer herinneringen gemaakt voor het leven!

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

Prachtige reis gehad naar de Balkan met een fijne groep mensen. Veel mooie plekken gezien in korte tijd en veel gedaan (onder meer gehiked, gekajakt, boottocht gemaakt, wandelingen gemaakt, gezellige etentjes gehad, op t strand gelegen, op stap geweest en heel veel leuke authentieke stadjes gezien). De reis verliep soepel. De reis werd begeleid door een tourguide van Simi en een tourguide uit Noord-MacedoniŽ. Alles werd helder verteld, alles was goed geregeld en ook met de hitte werd goed rekening gehouden. Ondanks soms lange busritten, is het een prachtige reis geweest. Voor mij de eerste keer met Simi, maar niet de laatste keer. Ondanks dat ik niemand kende, heb ik nieuwe vrienden gemaakt.

  • Algemeen 8
op 28 augustus 2023 bestemming: / Divers, reisperiode: augustus 2023

Goed georganiseerd, prima hotels, goede afwisseling activiteiten.

  • Algemeen 8
op 27 augustus 2023 bestemming: Canada, reisperiode: augustus 2023

Tijdens deze groepsreis Canada veel mooie plekken mogen bezoeken in Alberta en British Columbia. Daarnaast was er tijdens de reis een vriendelijke enthousiaste reisleidster die zich heel goed had voorbereid op deze gebieden, waardoor er tijdens de vrije momenten veel keuze was om deze naar eigen wens in te vullen.

  • Algemeen 9
op 27 augustus 2023 bestemming: Canada, reisperiode: augustus 2023

Het was een fantastische reis met een fijne reisleidster!
Houd er wel rekening mee dat je optionele activiteiten echt zelf moet regelenÖ. Net als het avondeten, al had onze reisleidster van te voren uit eigen initiatief al een paar avonden gereserveerd met gevarieerd eten😄

  • Algemeen 8
op 27 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Sofia, reisperiode: augustus 2023

Simi reizen biedt een mooie reis door Bulgarije met een vol programma aan afwisselende acitiviteiten. Onze reisleider Gaia was goed voorbereid, zorgde voor een goede sfeer in de groep en stond klaar wanneer nodig. Wat deze reis extra waarde heeft gegeven is de Bulgaarse gids, Kamen, die alle 10 dagen met ons mee is geweest. Hij weet super veel over het land, de geschiedenis, de cultuur. Elke vraag werd door hem beantwoord. Ik heb een top ervaring over deze simi reis. Een aanrader!

  • Algemeen 9
op 27 augustus 2023 bestemming: Canada, reisperiode: augustus 2023

Ik heb fantastische herinneringen er aan overgehouden, zoals het zien van een beer en mountainbiken door de bergen. alles was goed geregeld en er was goed contact tussen de reisleider en het hoofdkantoor, dit gaf mij een erg veilig gevoel.

  • Algemeen 10
op 27 augustus 2023 bestemming: Canada, reisperiode: augustus 2023

De reis was perfect georganiseerd. Alles was goed geregeld en er was voldoende ruimte om ook je eigen dingen te kunnen doen. Vanwege bosbranden moesten we de reis aanpassen, maar dit is goed opgepakt door de reisleidster en de organisatie.

  • Algemeen 10
op 27 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: augustus 2023

De reis was goed georganiseerd!

  • Algemeen 8
op 27 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Le guillestre, reisperiode: augustus 2023

Zeer goede actiefieten en een top locatie in de Franse Alpen een aanrader.
Maar van uit simi te veel regels weinig vrijheid en weinig comfort.
Zeker verbeeter punten en zal ook zeker weer gaan aleen als er duidelijk meer vrijheid komt

  • Algemeen 6
op 26 augustus 2023 bestemming: KroatiŽ / Split, reisperiode: augustus 2023

Wat een ontzettend leuke vakantie is KroatiŽ actief! Er zijn veel activiteiten die je samen met de groep doet en daarbij heb je ook vrije dagen en vrije tijd om zelf nog lekker er op uit te gaan.

De reisleiding was altijd heel vriendelijk, meegaand en altijd in voor een lolletje. Ze waren er als je ze nodig had en ook altijd voor een gezellig praatje.

Alles was goed geregeld!

  • Algemeen 9
op 22 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: augustus 2023

Eerste en laatste keer op reis met Simi

Om te beginnen was ik teleurgesteld wat betreft de groepsindeling. Ik ben 24 jaar, maar had mij bewust ingeschreven voor de groep van 23 tot 32 jaar. Op de website stond niet vermeld dat deze groepen gemixt zouden worden. Dit bleek aangekomen op de camping wel het geval. Ik had het prettig gevonden als dit eerder was aangegeven.
De groepen voor de activiteiten stonden erg vast. Een van mijn groepsgenoten wilde graag wisselen, maar er ging een dag overheen voor dit rond was (eigenlijk kon dit niet). Hoewel er aangegeven wordt dat de hosts er zijn voor het aangeven van wensen en problemen, kreeg ik zo de ervaring dat je doorzettingsvermogen nodig hebt om je vakantiewensen rond te krijgen.
De optionele activiteiten- die op de webiste over deden komen als extra- werden in overdreven mate gepromoot. De kosten waren daarnaast erg hoog, waarbij een vrij groot deel van de winst naar Simi leek te gaan.
Een andere kostenpost waar ik wat teleurgesteld was, was de regeling met de fotograaf. Ook dit werd enorm gepromoot door de Simi-hosts. Het was echter het geval dat de kosten van de fotoís omhoog gingen, wanneer er minder mensen mee wilden doen. Dit creŽerde een soort groepsdruk. Vervolgens wordt de link voor de fotoís ook in de groepsapp gestuurd, waardoor iedereen er alsnog bij kan.

Dan wat betreft de organisatie op de camping: er was slechts ťťn koelkast ter beschikking voor een groep van 37 volwassenen. Pas na de feedbackronde kregen we extra koelkastruimte aangeboden van de Simi-hosts. De pannen en kommen waren onder het stof en fijn zand, wat niet fris oogde.
Er werd afgesproken een Wie Betaalt Wat aan te maken voor de kosten. De Simi-hosts zaten hier niet in, maar aten wel mee. Na de feedbackronde gaven zij aan dat er een betaalverzoek verstuurd mocht worden.
Ook was ik in de veronderstelling dat ik een 18+ jongerenreis had geboekt. Voor is het dan vanzelfsprekend dat de groep zelfstandigheid en vrijheid aan zou moeten kunnen. Dit is niet zoals de reis was opgezet. Direct na aankomst werden we bedolven onder een arsenaal aan regels, waarvan een aantal begrijpelijk, maar een deel ook wat overdreven, bijvoorbeeld:
- 22.00u stil op het kampement, voor de camping gold de eindtijd 23.00u.
- Ontbijt om uiterlijk 8.00u, ook wanneer er geen activiteit gepland stond. Was je er niet, werd je wakker gemaakt.
- Jongens en meiden mochten niet bij elkaar in de tent, ook niet wanneer deze open stond en er gewoon gekletst werd.

De planning van de activiteiten was niet goed op orde. Sommige groepen hadden eerder in de week een vrij rustige dag, maar later een dag met meerdere activiteiten. Er was ook geen duidelijkheid over de planning van de optionele activiteiten, waardoor sommigen een erg drukke planning hadden op de laatste dag.

Ik had sterk de indruk dat de training van de hosts op erg strenge regels gebaseerd was, ook omdat ik een review heb gelezen van iemand die tegen dezelfde punten aanliep (https://www.reisgraag.nl/simi-reizen/ervaringen/).
De dag startte met een zeer uitgebreide uitleg van het verloop van de dag (die overigens ook op het whiteboard duidelijk omschreven stond). Dit, in combinatie met de strenge regels en tijden, gaf mij het gevoel op kamp te zijn met de middelbare school.
Wanneer iemand feedback gaf of een probleem meldde, werd hier niet naar een oplossing gezocht, maar kwamen de Simi-hosts met een onderbouwing waarom het wel zo zou gebeuren. Ook hier had ik andere verwachtingen bij het lezen van de vertrekinformatie.

Ondanks mijn teleurstelling in de gang van zaken op de camping, heb ik een hele gezellige tijd gehad met mijn groepsgenoten. Daarnaast waren de activiteiten, onder andere met Adelante, ontzettend leuk.

  • Algemeen 5
Reactie van Simi Reizen: Beste Marieke,

We hebben al even telefonisch contact gehad, waarvoor dank voor je toelichting. De 22:00 regel heeft er vooral mee te maken dat het een familiecamping is. Als je met je gezinnetje nog even voor je tent zit om 22:00 is dat een heel ander soort volume dan wanneer een groep van in jullie geval 38 man nog druk in gesprek is. Om die reden vragen we inderdaad om op een andere plek het gesprek voort te zetten, bijvoorbeeld in het stadje zelf of op een plek net buiten de camping. We zullen dat in de toekomst beter communiceren.

Voor de overige punten snap ik dat sommige dingen niet in orde waren (de koelkast bijvoorbeeld en het meebetalen met het eten bijvoorbeeld). Voor ons is het lastig, omdat we op afstand niet kunnen ruiken wat er speelt. Om die reden geven we in je vertrekinformatie ook aan dat je altijd contact met ons kunt opnemen als je er niet uit komt met de mensen ter plaatse OF het gevoel hebt dat er geen oplossing volgt. Mocht je in de toekomst met een andere organisatie reizen, dan geldt daar in principe hetzelfde: mocht er iets zijn dat niet in orde is of dat niet goed gaat, meld je dan alsjeblieft direct tijdens je reis bij die organisatie. Als het dan vervolgens alsnog niet opgelost wordt, snap ik een review volledig.

Fijn dat het ondanks de vervelende ervaring met de organisatie in ieder geval voor wat betreft activiteiten en gezelschap geslaagd is geweest. Aan onze zijde staat een stevige evaluatie gepland om te kijken hoe we een betere balans kunnen vinden.
op 22 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

Goed georganiseerd! Fijn dat je ook af en toe de ruimte krijgt voor eigen invulling.

  • Algemeen 9
Reactie van Simi Reizen: Dankjewel voor je reactie!
op 22 augustus 2023 bestemming: MacedoniŽ / Balkan, reisperiode: augustus 2023

Geweldige reis, soms te intensief. Leuke guide en tour gehad

  • Algemeen 8
op 22 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: augustus 2023

1x maar nooit weer met Simi reizen!

Dit was mijn eerste groepsreis met Simi, maar ook mijn laatste. De regels die wij opgelegd kregen leken meer op een schoolkamp/strafkamp dan een vakantie. Hierbij een opsomming:

Het begon al in de bus. Ik stapte op in Zwolle, om de vakantie in te luiden wilden we graag een biertje drinken, dit mocht niet want de buschauffeurs wilden ook een goede reis. Denk je nu echt dat wij ons klem gingen zuipen in de bus? We zijn volwassen die echt wel weten wat ze doen!

Eenmaal in Frankrijk aangekomen bleek het dat de groepen niet opgesplitst gingen worden, maar dat we 1 kamp zouden vormen. Ik heb mij niet voor niks opgegeven voor een 25+ kamp! Dit was een enorme tegenvaller voor mij. We hoorden in Frankrijk pas dat de groepen alleen opgedeeld worden als ze groter dan 20 personen zijn. Dit had ik graag vooraf willen horen.

Voor de activiteiten waren alle groepen ingedeeld en je kon onder geen enkel beding ruilen van groep. Dus als je totaal geen klik had met die groep had je pech. Uiteindelijk hebben wij met heel veel moeite toch iemand kunnen ruilen van groep, want anders had ze echt geen leuke vakantie gehad.

ís Ochtends moest je op de aangegeven tijd aan het ontbijt zitten, ook al had je in de ochtend geen activiteit. Was je niet aan het ontbijt dan kwam de reisleiding bij je tent staat om je wakker te maken. Dit geeft totaal niet het gevoel van vakantie.

In de avond moest het op het kamp om 22.00 uur stil zijn, terwijl de camping de regels 23.00 uur had. Waarom daar niet gewoon in meegaan?

Jongens mochten absoluut niet bij de meiden in de tent komen en andersom ook. Op een gegeven moment hadden wij de tent gewoon open en kwam er een jongen bij ons in de tent, gewoon om even te kletsten. Nou dat hebben we geweten, een hele discussie volgdeÖ

De reisleiding at iedere avond mee, maar in eerste instantie hadden wij niet het idee dat ze bereid waren hiervoor mee te betalen. Pas toen we de vraag gesteld hadden gaven ze aan dat we ze een tikkie konden sturen.

We waren deze week in totaal met 37 mensen en we hadden maar 1 koelkast tot onze beschikking die ook nog eens een vies was en met een steen dicht gehouden moest worden, terwijl de reisleiding ook een koelkast tot zijn beschikking had voor mij 2 mensen. Eenmaal dit aangekaart kregen we te horen dat er wel 2 koelkasten hadden moeten zijn, er was er 1 stuk gegaan, maar een nieuwe werd niet geleverdÖ We mochten toen een deel van de koelkast van de reisleiding gebruiken, maar dat is nog veel te weinig voor 37 mensen.

Ik wil nog wel positief afsluiten, want ik heb deze week een fantastische groep mensen leren kennen waar ik heel veel plezier mee heb gehad en de activiteiten waren leuk om te doen!

  • Algemeen 2
op 22 augustus 2023 bestemming: Frankrijk, reisperiode: augustus 2023

Afgelopen week ben ik met Simi op reis geweest naar Frankrijk. De ervaring met Simi is buitengewoon schandalig te noemen. In de toekomst zal ik dan ook niet meer met Simi op reis gaan.

Allereerst heb ik me ingeschreven op de 24-32 groep. In Frankrijk zijn beide groepen (18-24 en 24-32) door elkaar gegooid. Dit terwijl ons vooraf beloofd is dat dit gescheiden zou worden. In Frankrijk kregen wij pas te horen dat, wanneer een groep uit minder dan 20 personen bestaat, groepen gemengd zouden worden. Dit was een ontzettende tegenvaller op dat moment. Dat gezegd hebbende had ik hier meer open-en eerlijkheid in verwacht in de vorm van een email of via een telefoongesprek. Daarnaast had ik deze, in mijn ogen, essentiŽle informatie direct bij het boeken op de website verwacht.

Tijdens de vakantie was er de mogelijkheid om extra activiteiten te doen. In Frankrijk kreeg ik het gevoel dat de extra activiteiten bijna verplicht waren. Ook had ik het idee dat er druk werd gezet iets te doen, ondanks dat de behoefte er niet was. Buiten dat is via de website of in een email niet duidelijk gecommuniceerd wat deze extra activiteiten ongeveer zouden kosten. Gezien wat de kosten hier uiteindelijk voor waren, had ik ook dit verwacht. Ook waren er extra activiteiten waar je een naam op moest schrijven als je deze juist niet wilde doen. Op die manier kreeg ik het gevoeld dat dit ontzettend gehypet werd en het werkte zeer verwarrend. Vergeet je dan je naam op te schrijven, dien je toch te betalen voor deze activiteit. De verdeling van de activiteiten was daarnaast, naar mijn mening, slecht georganiseerd. Sommige groepen hadden hierdoor op bepaalde dagen niks en bepaalde dagen 2 activiteiten.
Overigens werden foto's gemaakt van de activiteiten. De kosten van deze foto's werden afhankelijk gemaakt van de hoeveelheid die de foto's wilde hebben. Kiest de hele groep om de foto's te bestellen, is het 10 euro goedkoper (per persoon) dan wanneer dit unaniem besloten werd. Op die manier lag er een enorme druk op de groep die liever niet teveel kosten wilden maken.
De laatste dag was qua activiteiten, naar mijn mening, erg volgepland. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit teveel kan zijn op zo'n laatste dag. Zelf had ik achteraf hier meer duidelijkheid over gewild, aangezien ik nu 30 euro uit heb gegeven voor een activiteit die ik niet heb gedaan.
Over de prijzen van de activiteiten heb ik bovendien ook mijn twijfels in hoeverre dit eerlijk is. Op zaterdag was er de mogelijkheid om een extra Via Ferrata te doen. Daarbij kon er ook gekozen worden voor de zipline. Dit laatste kostte op zichzelf al 25 euro. Eenmaal boven gekomen, kwamen we erachter dat ze dezelfde zipline aanboden voor 15 euro. Eerlijk gezegd vraag ik me af waar het grote verschil tussen deze bedragen blijft.

Op het kamp werd verwacht dat wij ons eigen avondeten dienden te verzorgen. Hiervoor was kookgerei gefaciliteerd, maar dit zat geheel onder het zand en stof. Persoonlijk vind ik dit erg oncomfortabel en van een organisatie als Simi had ik een heel andere verwachting.
Daarnaast wilden de reisleiders mee eten van de gekookte maaltijden, maar wij hadden niet het gevoel dat ze, in eerste instantie, bereid waren hiervoor mee te betalen. Pas toen de vraag gesteld werd of dit ook ging gebeuren, wilden ze hierover nadenken.
Betreft de reisleiders heb ik het idee dat de training voor deze reis te streng is. De recensie van Ryan op deze site (reisgraag.nl) omschrijft namelijk een vergelijkbare ervaring.
Verder kregen wij elke dag een toespraak waarvan ik me afvroeg of alle informatie relevant was. Door de duur van deze toespraken, werd een groot deel van mijn vrijheids-en vakantiegevoel ingenomen.
Over dit vrijheids-en vakantiegevoel heb ik met een van de reisleiders nog een discussie gehad. Blijkbaar zijn de regels dat jongens en meiden niet bij elkaar in de tent mogen. Hier kwam ik achter toen ik door dezelfde reisleider werd aangesproken. De situatie was naar mijn idee vrij onschuldig, aangezien ik in een open tent met 1 van de dames zat te praten. Buiten dat had ik verwacht dat, tijdens de reis, meer mogelijkheden waren om te mengen tussen jongens en meiden. Toen ik de discussie met de reisleider hierover aanging, merkte ik dat wat coulance hierin onmogelijk was. Ondanks het feit dat ik 28 ben, kreeg ik hiermee het gevoel dat ik behandeld werd alsof ik in groep 8 zit. Gezien ik me had ingeschreven op de 24-32 groep, lag mijn verwachting hierin anders. Een ander voorbeeld van de inperking van mijn vrijheids-en vakantiegevoel is het feit dat wij iedere ochtend dezelfde tijd uit bed moesten komen. Dit ondanks dat op bepaalde dagen geen activiteiten gepland waren.
Wat tevens erg tegenstond zijn de vaste tijden dat we stil moesten zijn. Qua tijden van de camping kan ik me voor gezinnen 23.00 uur indenken, maar voor een jongerenreis vind ik dit vroeg. Simi zelf is hier blijkbaar nog strenger in, want op het kamp moest het om 22.00 uur stil zijn. Ook dit bevorderde mijn vakantiegevoel niet.

Tijdens de afgelopen week was er de mogelijkheid tot een feedbackronde. Toen wij eenmaal onze feedback hadden gegeven, kwam de reisleiding er de dag erna op terug. Hierbij kwamen we al snel tot de conclusie dat de feedback onnodig was, omdat hierin geen actie ondernomen ging worden. Zelf had ik het gevoel dat hier omheen gepraat werd en excuses bedacht werden. Met een feedbackronde heb ik dan ook een heel andere verwachting. Dit zorgde ook voor het idee dat de reisleiders hoe dan ook gelijk hadden. Voor een volwassen groep vind ik dit, in alle eerlijkheid, zeer kinderachtig.
Een van de punten tijdens de feedbackronde was de koelkast. Een paar weken terug is een koelkast kapot gegaan en, pas na onze feedback, is gezegd dat hier actie in wordt ondernomen. Persoonlijk vind ik deze houding erg laks en ik vind het schandalig mensen met beperkte ruimte in de koelkast hebben gezeten. Naar mijn mening is een koelkast namelijk geen overbodige luxe.

Al met al heb ik de afgelopen week het gevoel gehad op een strafkamp gezeten te hebben. Voor een groep, met alleen volwassen mensen, verwacht ik meer coulance en een veel groter gevoel van vrijheid.

  • Algemeen 3
op 22 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

De reis naar Amerika met deze groep was fantastisch. Supermooie parken zoals Bryce en Grand Canyon die ik niet had willen missen. Soms was het even veel achter elkaar maar werd teniet gedaan door alle energieke indrukken die ik daarvoor weer terug kreeg. Top reis met top reisleidster.

  • Algemeen 10
op 21 augustus 2023 bestemming: / AlbaniŽ, Macedonie, Montenegro, reisperiode: juli 2023

Ik ben al eerder met Simi op reis geweest, en ook deze reis, waarbij je maar liefst drie landen bezoekt, is zeker een aanrader! Voor volgend jaar zou een bezoek aan Skopje zeker een toevoeging zijn tijdens het verblijf in MacedoniŽ. Omdat je nooit langer dan drie nachten op ťťn plek verblijft zie je veel verschillende landschappen. Het vervoer per bus neemt alleen wel veel tijd in beslag, wat soms een beetje ten koste gaat van bijvoorbeeld een activiteit of dag(trip). Ik vond het laatste diner in Tirana iets tegenvallen. Hoewel het eten haast niks kostte, vonden veel mensen het eten niet lekker. De vrije dag in Budva is zeker een must om even te kunnen relaxen aan het strand. Al met al een hele gave ervaring!

  • Algemeen 8
op 21 augustus 2023 bestemming: Bulgarije, reisperiode: augustus 2023

Ik heb een hele leuke afwisselend reis door Bulgarije gehad. Wij hadden een hele leuke plaatselijke reisgids en een hele fijne buschauffeur die rekening hield met alle slapende mes en in de bus. De gids kon veel van de geschiedenis van Bulgarije vertellen. De hotels waar we in sliepen waren schoon en degelijk. De leukste activiteiten vind ik de hike in het pirin gebergte, het raften en de gezelligeheud van de groep en de nieuwe vrienden die ik gemaakt heb.

  • Algemeen 8
op 20 augustus 2023 bestemming: Bulgarije, reisperiode: augustus 2023

Mooie rondreis in een verassend land. Samen met een leuke groep mensen heb ik een geweldige tijd gehad in Bulgarije.

  • Algemeen 9
op 20 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Sofia, veliko tarnovo, Stara Zagora, Plovdiv, bansko, reisperiode: augustus 2023

Behalve hoe de reis ging qua met het vliegtuig en de koffers, was alles perfect. Ik heb er enorm van genoten! Nieuwe vrienden gemaakt en zeker een fijne reisleidster (gaia) en gids (kamen)!

  • Algemeen 9
op 20 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ, reisperiode: augustus 2023

Het was een heel leuke en gezellige reis! We hebben veel gezien en gedaan en onze reisleider Guusje was top! Ze wist veel, paste goed in de groep en zorgde goed voor overzicht.

  • Algemeen 8
op 20 augustus 2023 bestemming: Colombia, reisperiode: juli 2023

Het was een fantastische goed georganiseerde reis met een erg leuke en enthousiaste gids Juan!

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini-Terme, reisperiode: augustus 2023

De reis was heel leuk en gezellig met hele fijne, goede begeleiding en ondersteuning van onze reisleidster Guusje Oomen. Het hotel was okť, we waren er in principe alleen om te slapen dus dat was prima. Ik vond het ontbijt een beetje teleurstellend, ook omdat ik zelf een stuk minder keuze had vanwege mijn fructose-intolerantie. De activiteiten die georganiseerd waren, zijn erg goed bevallen, alleen soms voelde het alsof we ons een beetje moesten haasten van de ene naar de andere plek. Ook met de hitte was dit af en toe vrij vermoeiend en lastig. Voor mijn gevoel moeten er wat meer afwegingen gemaakt worden over wat wel en wat niet te doen, want het was toch net wat te druk. Zo vind ik het persoonlijk leuk om een groter deel van de dag in een stad te zijn en daar niet nog een activiteit achteraan te plakken, zodat we ook meer vrije tijd konden invullen. De gidsen waren goed, leuk om wat extraís te leren. Met name de Italiaanse gids Joey was heel gezellig en had veel extraís voor ons georganiseerd. De wandeltochten waren af en toe wat langdradig en leken bij sommigen niet helemaal duidelijk te zijn hoe zwaar ze zouden worden voordat ze de vakantie hadden geboekt. Helaas hebben we op de terugreis het 2de vliegtuig gemist vanwege een vertraging met het 1e vliegtuig. We hadden slechts 35 minuten voor de overstap en dit voelde met boeken al als een behoorlijk risicovolle route. Ik gun dit natuurlijk niemand en zou het verstandig vinden als dit zou worden beoordeeld en misschien voor volgende groepen anders geboekt zou zijn.

  • Algemeen 9
op 17 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

Het was een geweldige reis! Enthousiaste reisbegeleiders die echt betrokken zijn (lees sociaal, meedenkend, zorgzaam en oprecht). Ondanks de overstroming kort voor vertrek, hebben ze een goed aangepast programma neerzet. Vrijwel alles kon doorgaan!

  • Algemeen 8
op 17 augustus 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: augustus 2023

Superleuke reis gehad naar Ierland met een gezellige en hechte groep 😁 veel gezien en gedaan, maar ook veel vrije tijd wat ik echt heerlijk vond! We hebben het getroffen met het weer gelukkig 🙈 ook een top reisleidster gehad die gezellig was in de omgang en optijd de planning van de volgende dag doorstuurde 👍in hostels slapen vond ik dan persoonlijk wat minder, vooral met de ruimte en ťťn was ook niet bepaald modern. De laatste plek was wel fantastisch waar je dan ook een appartement kreeg voor 4 personen met allemaal een eigen kamer en eigen badkamer, fantastisch! Conclusie: een top reis gehad en zou wel weer willen doen! 😁

  • Algemeen 9
op 17 augustus 2023 bestemming: / Californie, reisperiode: augustus 2023

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad, ik had het geluk dat we met een fantastische groep waren.
Sommige weerinvloeden maakte dat sommige delen van de reis toch wat minder mooi waren.

  • Algemeen 9
op 16 augustus 2023 bestemming: Griekenland, reisperiode: augustus 2023

Een geweldige vakantie in Noord-Griekenland gehad! We hadden een hele gezellige groep en hebben leuke activiteiten gedaan. Lieke, onze reisleidster was super! Ze is een hele gezellige, open en enthousiaste meid die voor ons klaar stond en zorgde voor duidelijke communicatie. Echt een topreis gehad!

  • Algemeen 10
op 16 augustus 2023 bestemming: Colombia / Bogota, reisperiode: augustus 2023

De gids was zeer gepassioneerd en gezellig. Wanneer we een optionele activiteit wilden doen zette hij zich in om dit werkelijkheid te maken. Daarnaast bestond de reis zelf ook uit leuke activiteiten en hotels/hostels.

  • Algemeen 9
op 16 augustus 2023 bestemming: Colombia, reisperiode: augustus 2023

Het was een reis met een goede afwisseling.
Onze reisleider geef ik zelfs een 10. Juan was een enthousiaste, lieve man die elk moment van de dag voor ons klaar stond, veel wist over zijn land en erg behulpzaam was.

  • Algemeen 8
op 16 augustus 2023 bestemming: / Westen, reisperiode: augustus 2023

Het was een hele vette ervaring met leuke mensen. Mooiste reis die ik ooit gemaakt heb

  • Algemeen 10
op 16 augustus 2023 bestemming: Colombia, reisperiode: juli 2023

Fijne reisleider die met veel passie en veel over zijn land verteld en het is een land met veel verschil tussen mensen en natuur in verschillende delen van het land

  • Algemeen 8
op 14 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

Was een super mooie reis door natuur als stad. Een dag in LA en San Francisco was misschien wel wat kort

  • Algemeen 8
op 13 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

Voor het eerst op reis geweest met Simi Reizen dit jaar. Ik had gekozen voor de actieve reis naar SloveniŽ, en het stelde niet teleur. Het was een hele leuke vakantie met leuke activiteiten. Een klein minpuntje was de afstand naar het dorp, dat toch nog 30 minuten lopen was. Gelukkig waren er wel een paar fietsen aanwezig, waardoor boodschappen halen makkelijker werd.

Door het noodweer was het dorp bij de camping en de camping zelf ondergelopen, samen met andere delen van SloveniŽ. Hierdoor kon het normale programma helaas niet doorgaan, maar het team van Simi en de groepsleiders hebben hard gewerkt om er toch een goed programma van te maken, en dat is zeker gelukt. Petje af daarvoor, ze zetten zich echt in om er een mooie vakantie van te maken.

De activiteiten die gedaan werden waren erg leuk en lekker actief. Vaak was je een halve dag bezig met de activiteit, en kon je de rest van de dag ontspannen of leuke dingen met de groep doen.

De groep was ook heel gezellig, we hadden een groep van 38 man. Al toen ik in de bus zat merkte ik dat de groep heel gezellig was en iedereen kon makkelijk met elkaar praten. Daar had ik geluk mee en het maakte de reis ook heel gezellig. Al met al was het een heel geslaagde vakantie, en ik zou iedereen aanraden om een vakantie bij Simi Reizen te boeken als je een leuke en actieve groepsvakantie wil hebben.

  • Algemeen 10
op 13 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

Geweldig reis met de beste reisbegeleiders. Ondanks de overstromingen in SloveniŽ vlak voor onze reis genoten van de vakantie door het snelle handelen van Simi

  • Algemeen 10
op 13 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

De reis vertrok 2 uur nadat het noodweer in slovenie was uitgebroken. Ondanks dat heeft Siki er alles aan gedaan om toch een super leuke vakantie te organiseren met veel leuke activiteiten.

  • Algemeen 9
op 13 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Rondreis, reisperiode: juli 2023

De rondreis in Bulgarije was mijn eerste groepsreis. Niet goed wetende wat ik ervan kon verwachten, keek ik er wel heel erg naar uit. Vanaf het begin was het binnen de groep al heel erg gezellig. Deze sfeer heeft ervoor gezorgd dat de reis naar Bulgarije een mooie ervaring is geworden.

Gaia was echt een hele leuke simi host. Je kon bij haar terecht als het nodig was, maar ze was ook echt onderdeel van de groep. Ze probeerden de reis voor ons als groep zo leuk mogelijk te maken. Zelfs als er volgens de gids niet veel te beleven was in een plaats, ging Gaia op zoek naar een leuke plek om de avond door te brengen, en dat is gelukt! Karaoke zingen is na deze avond onze overeenkomende interesse geworden en zo hebben we de laatste gezamenlijke avond ook weer afgesloten. We hopen Gaia ooit nog eens te zien in een karaokebar ergens in de wereld.

Bulgarije is een mooi vakantieland, het heeft veel te bieden van cultuur, geschiedenis tot natuur. De rondreis was een goede afwisseling hiertussen, waarbij we ook leuke activiteiten hebben gedaan waardoor je als groep nog hechter wordt. Ik zou deze reis dan ook zeker aanraden aan anderen. Zelf ben ik ook overtuigd van groepsreizen, want wat was het leuk en wat heb ik genoten. Ik weet alleen niet of de groep en host Gaia te overtreffen zijn.

  • Algemeen 10
op 13 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

Een super leuke reis in een super mooi land.
Er waren genoeg super leuke activiteiten en daarnaast was er ook nog genoeg tijd om met de groep om te gaan.
Het land is echt heel mooi en er de activiteiten spelen hier goed op in.

  • Algemeen 10
op 12 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / montecatini / Toscane, reisperiode: augustus 2023

Dit is de derde keer dat ik met Simi reis en tot heden was dit de meest relaxte reis. De reisbegeleidster was top! Zij was duidelijk en besprak elke avond het programma van de volgende dag.
Ook de mensen die de tours gaven (en betrokken waren bij Simi) waren goed.

Het was een mooie reis en ik zou zo weer met Simi reizen.

  • Algemeen 10
op 11 augustus 2023 bestemming: KroatiŽ / Split, reisperiode: augustus 2023

Superleuke reis en we hebben ook de juiste ondersteuning gekregen van max, eline en anique. Deze reisleiders zorgde naast een leuke sfeer ook de juiste hulp aan. Ik kijk er volgend jaar weer naar uit om dit weer te kunnen doen

  • Algemeen 10
op 10 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: augustus 2023

Vakantie was top! Leuke activiteiten en onze reisleider Meri, deed het heel goed! Er waren wat activiteiten die beter konden, maar lag niet bij Simi, maar bij de Italianen die meegingen met de activiteit. Zou deze organisatie en leider van harte aanbevelen

  • Algemeen 9
op 10 augustus 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: augustus 2023

Naomi was een erg goede reisleiders. Ze speelde goed in op de behoeftes van iedereen. De hostels waarin we sliepen waren allemaal van verschillende kwaliteiten. Ierland is een heel uitgebreid land qua natuur en cultuur.

  • Algemeen 8
op 10 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: augustus 2023

Heerlijke reis! Prachtige streek, een heel afwisselend reisprogramma, met veel te zien en te doen. Het tempo ligt hoog, maar daar krijg je ook heel veel voor terug. Ook helemaal tevreden over Simi. Nog een extra shoutout naar onze reisbegeleider Meri (van Simi), zij had alles onder controle en wist precies aan te voelen wat onze groep nodig had. Alleen maar lof, een reis om nooit te vergeten!

  • Algemeen 10
op 10 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: augustus 2023

De reis was super gevarieerd, waardoor er voor iedereen wat te doen was. Ook was er genoeg ruimte om elkaar beter te leren kennen!

  • Algemeen 10
op 10 augustus 2023 bestemming: Bulgarije, reisperiode: augustus 2023

De reisleidster en de gids waren erg goed. De gids kon zo veel vertellen over het land en dit deed hij ook met passie. De activiteiten waren leuk om te doen. Er was afwisseling van cultuur en inspanning. Gelukkig was er ook genoeg tijd om de kroegen te ontdekken van de plaatsen waar we waren.

  • Algemeen 9
op 10 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Montacantine, reisperiode: augustus 2023

Ik heb erg genoten van de reis. En leuke mensen ontmoet

  • Algemeen 9
op 9 augustus 2023 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2023

Wat een geweldige reis is de rondtocht in Sri Lanka! Alles is tot in de puntjes verzorgd, van de maaltijden tot de activiteiten en het busvervoer, we hoefden ons nergens zorgen over te maken. Het programma zit hartstikke vol met activiteiten, waarbij culturele activiteiten worden afgewisseld met fysieke activiteiten en de natuur ontdekken. De accommodaties waren allemaal prima, de hotelmedewerkers doen alles voor je. Ook onze gids Danu, de buschauffeur en zijn assistent/onze bodyguard hebben ervoor gezorgd dat we een fantastische tijd hebben gehad. Het was een prachtige reis door een heel divers land met een superleuke groep reisgenoten. Als je van een intensieve vakantie houdt met veel afwisseling in activiteiten, dan zou ik zeker deze reis kiezen!

  • Algemeen 10
op 9 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini Terme, reisperiode: augustus 2023

Goed uitgestippelde groepsreis. Leuke activiteiten en een leuke, enthousiaste & spontane reisbegeleidster.

  • Algemeen 9
op 8 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Rondreis, reisperiode: augustus 2023

Het was een geweldige ervaring! Gaia is een goede hostess en heeft mij veel geholpen in deze vakantie, helaas ben ik ziek geworden deze vakantie omdat de gids die we bij hadden zei dat we bergwater konden drinken, verder was het een leuke vakantie maar wel zeer intens en soms ook heel zwaar, teveel activiteiten op een dag

  • Algemeen 7
op 8 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Bulgarije, reisperiode: augustus 2023

Alles verliep Naar mijn mening uitstekend

  • Algemeen 9
op 8 augustus 2023 bestemming: Bulgarije / Rondreis, reisperiode: augustus 2023

Ik heb een erg leuke vakantie gehad met een top reisleidster (gaia) en bulgaars-nederlandse gids (swetterling). De reisleidster had voor iedereen interesse en stond voor iedereen gelijk klaar mocht dat nodig zijn. Ik ga nog lang nagenieten van deze geweldige vakantie.

  • Algemeen 9
op 8 augustus 2023 bestemming: Ierland / Rondreis, reisperiode: augustus 2023

Afgelopen maandagnacht teruggekomen van een super mooie 10 daagse rondreis door Ierland. Alles was super goed geregeld door onze reisleidster Naomi.

Ook was de groep was heel behulpzaam naar elkaar.

Dus als je van sightseening houdt is dit land echt een aanrader.

  • Algemeen 10
op 8 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: augustus 2023

In eerste instantie wilde ik geen post hierover maken, maar hoe Simi Reizen er nu mee omgaatÖ

Ik heb een fantastische vakantie gehad die toch met een grote zwarte vlek wordt besmeurd door de randvoorwaarden van de reis en de reisleiders. Ga niet met Simi Reizen op vakantie.
Ik ben met Simi Reizen naar de Franse Alpen afgereisd om daar deel te nemen aan een actieve vakantie. Dat ik ook zo Ďíactiefíí de reisleiding moest aansturen en mijn eigen zaken moest regelen had ik van te voren niet kunnen bedenken. Vanuit mijn eigen ervaring in de reisbranche en als theater- en onderwijsman hebben mijn handen zo erg gejeukt deze vakantie. Nu ik en medereizigers onze feedback delen met de organisatie worden onze posts verwijderd en krijgen wij nietszeggende reacties terug via de mail. Bah.

Een opsomming van vele dingen waar ik (en medereizigers) tegenaan ben gelopen:

- Het begon bij de busreis op de heenweg. De bus was een half uur te laat (kan gebeuren), na vertrek bleek de bus niet goed en moest hij omgeruild worden voor een andere bus (kan ook gebeuren), maar de nieuwe bus was kleiner met veel minder beenruimte. Tijdens de reis zijn we gestopt om avond te eten bij een Burger King, maar die sloot op dat moment. Een aantal reizigers konden niet avondeten en daar deed de reisleider niks aan. Tot slot zijn er daarna meerdere stops gemaakt. We wilden allemaal even de benen strekken omdat het al zo krap was, maar de buschauffeurs lieten ons er niet uit. Alleen zij zelf mochten wisselen om kort de benen te strekken. We stonden allemaal al klaar, maar de deur bleef dicht. De reisleider die in de bus zat deed hier niks mee. We werden gek.

- Aangekomen op de camping werden we Ďíwarmíí onthaald door de andere reisleiders die al op de camping waren. Er was ontbijt en daarna een praatje van een reisleider. Ze stond nog net niet met haar handen over elkaar, ze gaf aan dat ze al moe was en dat we moesten luisteren omdat het anders een lange vakantie zou worden. Vervolgens heeft ze op hele strenge wijze alle regels (minstens 20 minuten lang) aan ons opgelegd. Mijn docentenhart was aan het huilen. Het woord strafkamp is meerdere keren gevallen.

- Ze waren heel duidelijk over dat jongens en meisjes niet bij elkaar mochten slapen. Dat begrijp ik, maar hoe zit dat voor homoís? Die vraag heb ik ook gesteld. Ze bleven heel streng, ook homoís moesten tussen andere mannen slapen, ook als ze dat niet prettig vonden. Nu vond ik dat geen probleem, maar toch. Zo kwamen we bij de eerste nacht. De tent waarin ik sliep had geen binnentent meer, want die was de eerste week door een andere groep ondergekotst en die had de reisleiding weggegooid. Geen vervangende binnentent geregeld. De buitentent waarin we sliepen was lek. Toen ik dat meldde gaven ze aan niks te kunnen doen en gaven ze me ducttape om het te plakken. Dat heb ik geweten ook. Die avond was er een mega storm en aangezien de reisleiding moe was gingen zij vroeg naar hun warme, niet lekke tenten. Mijn hele tent liep vol. Alles stond onder water. Paniek. Meiden boden mij en mijn tentgenoot aan om bij hun te slapen die nacht, maar dat mocht natuurlijk eigenlijk niet. De reisleiding wilde niet komen en reageerde alleen via de app. Uiteindelijk mochten we bij de meiden in hun tent slapen, want ze wilden/konden nu toch niks doen. Wťl kregen we tijdens het overzetten van de bedden in de stortregen en onweer nog boze appjes dat ze ons konden horen en dat het al 10 uur geweest was. …ťn van de regels die ons opgelegd was, is dat het om 10 uur stil moet zijn (ondanks dat de regel van de Camping zegt dat het pas om 11 uur stil moet zijn) ťn dat op een groepsreis voor 25-32 jarigen.. Lastig. Uiteindelijk is een Nederlandse campingmoeder de storm getrotseerd om bij ons te kijken of alles wel goed was, ze gaf aan de reisleiding een beetje ingeschat te hebben en al had verwacht dat ze ons niet te hulp zouden schietenÖ

- Na die nacht bij de meiden te hebben geslapen, waar ik een goede klik mee had, wilde ik daar graag blijven. De meiden vonden dat ook leuk. Toch was het een heel gedoe om dat voor elkaar te krijgen en uiteindelijk moesten we digitale handtekeningen doorsturen voordat ze het pas zouden goedkeuren. Beetje gek, maar okť.

- De reisleiding was onervaren en had verder geen achtergrond in het begeleiden van zoín reis. We hebben blijkbaar drie eerstejaars reisleiders gehad, omdat alle nieuwe reisleiders als eerste de Frankrijk reis of andere reizen moeten doen. Waarom zet je als organisatie niet ťťn ervaren reisleider neer met twee nieuwe? Zodat ze het van elkaar kunnen leren? Pas na het doen van een Europareis mogen nieuwe reisleiders buiten Europa reizen gaan leiden. …ťn van de reisleiders heeft ook aangegeven dat de reden waarom hij/zij hier was om de luxere reizen buiten Europa te kunnen doen; in deze reis had hij/zij geen zin.

- De reisleiding heeft ons opgelegd wanneer we moeten ontbijten (een groep van 25-32 jarigen) ook op dagen dat wij vrij waren van alle activiteiten. Ze kwamen elke ochtend super kinderachtig bij onze tenten lopen schreeuwen en aan onze tenten schudden. Daar waren we het natuurlijk niet mee eens. Wij zijn oud en wijs genoeg om onze verantwoordelijkheden te nemen en te zorgen dat we op tijd bij de activiteiten zijn. Dat is ook nooit misgegaan. Laat staan dat ze bepalen wanneer wij eruit moeten op dagen dat we vrij zijn. Als we hierover het gesprek aangingen kregen wij belachelijke argumenten terug en gaf de reisleiding aan dat ze zelf wel mochten uitslapen op hun vrije dag, maar wij niet. Wanneer het gesprek niet de kant op ging die ze wilden, dan liepen ze weg en zouden ze er nog op terug komen. Wat nooit is gebeurt.

- Blijkbaar ga je bij het boeken van de vakantie met de algemene voorwaarden akkoord dat er, wanneer zij willen, fotoís van je gemaakt mogen worden zonder overleg en dat ze die mogen posten op Social Media. Toen ik of andere reizigers daar in eerste instantie vervelend verrast op reageerde gaf de reisleiding aan dat we lekker pech hadden en dat we maar de algemene voorwaarden hadden moeten lezen. Wat is dat nou voor een omgang met je reizigers? Ik ben een ochtend gaan tennissen (buiten de activiteiten van de reis om) en toen de reisleider dat hoorde reageerde hij heel enthousiast. Hij vond dat zo leuk dat wij dat gingen doen en wilde wel even komen kijken omdat hij het zo leuk vond. Eenmaal gestart, was hij daar ook. Hij begon gelijk met fotoís maken zonder daar iets over te zeggen en na het maken van de fotoís ging hij ook gelijk weg. Wij dachten dat hij het echt leuk vond om te kijken, maar hadden beter moeten weten.

- De reisleiding is nooit ís avonds blijven plakken, gaven altijd aan moe en duk te zijn en gingen elke keer vroeg naar bed. Ze pushten ons dan om de camping af te gaan zodat zij konden slapen.

- De reisleiding heeft persoonlijke zeer privacy gevoelige informatie van andere reizigers gedeeld nadat iemand in het ziekenhuis werd opgenomen. Onacceptabel.

- De reisleiding wilde niet alle activiteiten waarvoor we betaald hadden door laten gaan omdat ze ons een te grote en lastige (hun woorden) groep vonden, dus toen ben ik zelf op zoek gegaan naar oplossingen voor de activiteiten. In eerste instantie deed ťťn van de reisleiders alsof de oplossing zijn/haar idee was, daar ben ik natuurlijk even achteraan gegaan.

- Er was een lekke gasfles waarmee wij moesten koken. Ook daar heeft de reisleiding niks mee gedaan.

- Er was een halve koelkast voor 19 man, want de andere helft van de koelkast was alleen voor de reisleiding (3 personen) die ook nog eens gratis met ons meeaten ís avonds.

- Op de dag van vertrek krijgen wij ineens te horen (nadat we extra activiteiten via Simi hadden gekocht) dat de bus niet meer om 19.00 uur zou vertrekken, maar om 18.15. Daarmee kwam heel onze planning in de war omdat we pizzaís zouden afhalen omdat we niet zouden stoppen voor avondeten in de bus terug. Toen ik aangaf dat ik hierin de reisleiding miste, in ieder geval overleg daarover of om te kijken naar een oplossing kreeg ik het argument: Ďíja maar als we om 19.00 zouden vertrekken had je ook al om 18.15 bij de bus moeten staan.íí Ik snap die logica niet. Uiteindelijk zijn we zonder avondeten de bus in moeten gaan. We waren pas rond 18.00 op de camping terug van de laatste activiteit die dag. De hele dag tijdens de activiteiten stress omdat we het niet zouden redden. Met een beetje druk van mij beloofde een reisleider dat ze zou vragen aan de buschauffeur dat hij zou stoppen om avond te eten. De buschauffeur heeft dat niet gedaan en pas om 05.00 stopten wij om ergens te kunnen ontbijten. Al die tijd zonder avondeten, na een mega fysiek intensieve dag.

En nu je dus contact zoekt met de reisleiding negeren ze je en Simi zelf geeft aan zich hier niet in te herkennen en dat we op de reis zelf contact hadden moeten zoeken, verder doen ze er niks meer mee.

Comments op facebook verwijderen ze.

Al met al:
1. Fantastische activiteiten.
2. Mega leuke en hechte groep.
3. Uitermate teleurstellende reisorganisatie met zeer onervaren reisleiders (voor in ieder geval de Frankrijk reizen).

Dus lieve ouders, vrienden, collegaís en familie,

Uit principe zou ik het iedereen absoluut afraden met Simi Reizen op reis te gaan, er zijn vast betere organisaties.

DON'T DO IT! 😇

  • Algemeen 1
op 8 augustus 2023 bestemming: Verenigde Staten / Nevada, Utah, Arizona & CaliforniŽ, reisperiode: juli 2023

Deze zomer (18 juli) heb ik de Grand Tour Of The West (VS) reis ervaren, mijn eerste groepsreis en mijn eerste keer met Simi. Het was echt een geweldige roadtrip, waarbij we met onze supergezellige groep verschillende nationale parken in vier staten (Nevada, Utah, Arizona en CaliforniŽ) en twee grote steden (LA en Las Vegas) hebben bezocht. Het rijden met eigen SUV's was gaaf! Onderweg keek je je ogen uit en het gaf veel vrijheid; ondanks de vaste dagplanning kun je in de parken en steden samen met je autogroep zelf kiezen waar je onderweg wil stoppen, wat je wil gaan zien of welke trails je wil gaan lopen. Ook 's avonds is het ideaal, als je een keer niet met de hele groep gaat eten en mensen naar verschillende restaurantjes willen of zelf nog iets willen ondernemen (winkelen, bowlen, sterren kijken, ergens nog een drankje doen, etc).

De inbegrepen activiteiten waren super, zeker de offroad excursie met BBQ midden in de woestijn, maar ook de bij te boeken optionele activiteiten zijn een aanrader (zeker de helikoptervluchten)! Het waren soms lange, intensieve dagen, maar daardoor hebben we wel het meeste uit de reis kunnen halen en ontzettend veel gezien. Onze reisleidster Iris was een topper. Super gezellig, veel gelachen, wilde overal bij helpen en kleine probleempjes werden door haar zo snel mogelijk opgelost. Iedere avond kregen we daarnaast via onze appgroep een overzichtje met wat er de volgende dag op de planning stond, de route die we konden rijden en de highlights die we die dag zeker niet mochten missen, waardoor we relaxed aan de nieuwe dag konden beginnen.

Al met al een topvakantie!

  • Algemeen 10
op 8 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Ik ben naar Amerika geweest met Simi. We zijn naar verschillende natuurparken geweest. Ook hebben we LA en Las Vegas bezocht. De groep en iris reisbegeleider waren top. Dank jullie wel!

  • Algemeen 8
op 8 augustus 2023 bestemming: / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Alled was goed geregeld en de groep + reisleiding waren super gezellig! Ik heb echt een topvakantie gehad

  • Algemeen 10
op 7 augustus 2023 bestemming: Ierland / Rondreis, reisperiode: juli 2023

Prachtig landschap met ook hele mooie plaatsjes. We hadden een gezellige reisleider die goed overzichtelijk communiceerde. Na de prachtige cliff- en bergwandelingen konden we gezellig bijkomen in de locale pubs waar altijd een fijne sfeer hing (soms ook met live muziek!). Een hoogtepunt was het bezoek bij het echte middeleeuwse kasteel Cahir Castle (niet zo'n nep Frans kasteel dat gewoon een groot huis is) dat een lange geschiedenis heeft.

  • Algemeen 9
op 7 augustus 2023 bestemming: KroatiŽ, reisperiode: augustus 2023

Het was een leuke en gezellige reis, mooie eilanden bezocht. Echter was het eten op de boot niet zo goed en had ik meer van de eilanden zelf willen zien. We zaten nu veel op de boot en de planning veranderde nog al eens. Voor de rest top vakantie gehad!

  • Algemeen 7
op 7 augustus 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: juli 2023

Na een lange bus rit te hebben overleeft. Kwamen we aan op onze camping. Camping ziet er buiten gewoon goed uit. Voorzien van een zwembad (tegen betaling Ä3.50dag kaart) Ä2.50 na 17u zwemmen. Supermarkt op loopafstand. Op een hoger stuk gelegen gebied Guillestre.
Eerste nacht hadden we zwaren regen buien. De tenten waren lek, waar de reisleiding al van op de hoogte was van de vorige groep. Neem ze ook kwalijk, dat ze geen verder actie hebben ondernomen.
Verder wil ik ze mee geven zodra er mogelijk een overhitting plaats vind bij een persoon. Goed en direct te handelen en de verder protocollen af te handelen. Doormiddel van een checklist eventueel. Persoon in kwestie in ziekenhuis beland. Reisleiding kon geen/nauwelijks fransz om het ziekenhuis personeel verstaanbaar te kunnen maken.
Nog een min puntje vind ik persoonlijk. We zijn met een groep op vakantie. Er zijn regels. Maar er waren zo veel regels dat we door de bomen de bos niet meer zagen en het meer militaire kamp was. Ipv een vakantie waar je gelaten je activiteiten kan doen

Verder wil ik toch afsluiten dat de activiteiten top waren. Raften canyoningen best ever. Alleen stukje accommodatie van simi en reisleiding. Hebben bij mij en ander toch een beetje roet in het eten gegooit

  • Algemeen 6
op 6 augustus 2023 bestemming: Griekenland / Athene / Patras, reisperiode: juli 2022

Leuke reis en een top reisleider

  • Algemeen 10
op 5 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini Terme, reisperiode: juli 2023

Het was goed georganiseerd en de activiteiten waren superleuk. Ik zat in een gezellige groep en ik heb een fantastische vakantie gehad!

  • Algemeen 8
op 4 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: juli 2023

Een goed georganiseerde jongeren reis naar Toscane. Onze reisleidster Meri heeft alles tot in de puntjes geregeld en alles op rolletjes laten lopen. Helaas had onze groep last van een vertraagde heenvlucht en koffers die niet mee konden. Dankzij Meri haat inzet hebben wij onze bagage snel terug kunnen krijgen.

De reis zelf had een goede variatie van cultuur en actief. Elke dag stonden er wel meerdere activiteiten gepland. Enige puntje is dat je soms niet altijd even veel eigen tijd hebt om de steden op eigen hand rustig te kunnen bekijken, het schema is vrij krap.

Al bij al een leuke reis! Toffe groep en zeker de moeite waard.

  • Algemeen 8
op 3 augustus 2023 bestemming: Griekenland / Thessaloniki, reisperiode: juli 2023

Prachtig georganiseerd en echt een feestje. Tien dagen was wel genoeg voor mijn sociale batterij

  • Algemeen 8
op 3 augustus 2023 bestemming: / Thessaloniki en Keramoti, reisperiode: juli 2022

Super leuke reisleidster! Wist de ins and outs. Betrokken, spontaan, gezellig en lief. Prachtig land, leuke buschauffeur, leuke mensen en mooie tripjes.

  • Algemeen 9
op 3 augustus 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: augustus 2023

Superleuke reis, bomvol gezelligheid en leuke, actieve activiteiten, maar ook voldoende vrije tijd.

  • Algemeen 9
op 3 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: juli 2023

Het was een goed georganiseerde reis met veel activiteiten en bezienswaardigheden

  • Algemeen 10
op 2 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Super reis, met top begeleiding. Veel mooie ervaringen opgedaan en mooie nieuwe mensen en vrienden leren kennen. Het liefst had ik nog wat extra tijd gehad, maar verder was het top!

  • Algemeen 8
op 1 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini Terme, reisperiode: juli 2023

Deze reis heb ik een 9 gegeven, omdat het een leuke en gezellige reis was met een goed gevuld programma. Doordat het programma erg divers was, zat er voor iedereen wel een leuke activiteit bij. We hebben o.a. steden bezocht; een kookcursus gevolgd; yoga gedaan in het bos; we zijn wezen suppen en we hebben nog veel meer gedaan. Op sommige momenten had ik wel behoefte aan wat meer vrije tijd, maar het volle programma zorgde er wel voor dat je veel bezienswaardigheden (in bijvoorbeeld Florence) hebt kunnen bewonderen.
Een deel van de reis stond helaas ook in het teken van vertraagde koffers. Onze reisleidster Meri heeft ons geholpen om de koffers weer terug te krijgen. Daarnaast vond ik het super fijn dat Meri altijd voor je klaarstond en ervoor zorgde dat iedereen een leuke reis had. Verder heb ik leuke gesprekken met haar gehad.

Kortom, dit was een hele leuke, gezellige en toffe reis!

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2023 bestemming: Verenigde Staten / Rondreis CaliforniŽ, reisperiode: juli 2023

Op een paar kleinigheden na was vrijwel alles goed aan deze reis: organisatie, reisleiding, reisgenoten. Erg naar mijn zin gehad en zeker voor herhaling vatbaar; wellicht via SIMI.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2022

We hebben heel veel gezien en gedaan tijdens deze roadtrip. Handig dat de reisleidster altijd bij ons was en heel wat voor ons kon regelen.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscne, reisperiode: juli 2023

Meri de reisbegeleidster maakt dat het een 10 is. Heel duidelijk in haar communicatie. Is niet bang om haar mond open te trekken als haar iets niet bevalt. Kan ook met haar lachen en durft ook gewaagde grappen te maken. Als je dit leest ben je echt een top mens en lekker jezelf blijven. Lekker even kind zijn 😄

  • Algemeen 10
op 31 juli 2023 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: juli 2023

Goed georganiseerde reis met leuke Reisleitster Meri

  • Algemeen 10
op 31 juli 2023 bestemming: Frankrijk / Guillestre, reisperiode: juli 2023

Het was echt een geweldig avontuur met een hele hoop activiteiten. De meeste in het water en dat werkte erg verkoelend, maar ik had nog net meer het gebergte op willen gaan. Alhoewel heb ik voor het allereerst en met hoogtevries een klif beklommen van 70 meter en sindsdien ben ik niet meer zo snel bang voor hoogtes en ging koos ik er vervolgens ook voor om te abseilen!

Overigens bestond de groep uit zo'n 30 man en dat was perfect, meer had echt niet gehoeven. Iedereen leerde elkaar makkelijk en snel kennen en onze hosts: Djuna en Sander verzorgden een duidelijk schema en maakten het enorm gezellig, met name toen er pubquiz vragen kwamen over onze groep.

Tot slot bedank ik ook de buschauffeurs die zo'n lange reis van Nederland via slechte Belgische wegen en zigzaggende wegen tussen de alpen moesten maken totdat we in Guillestre aankwamen en weer terug! Helaas toch nog een aantal polaroids verloren die ik voor het laatst nog in de bus bij me had, maar hopelijk mogen die ooit nog opduiken. Anders heb ik ze gelukkig nog wel allemaal digitaal vereeuwigt voordat we vertrokken.

Top reis! Zou het graag nog een keer doen, maar dan ook met nieuwe activiteiten of op andere locaties en het liefst met dezelfde mensen!

  • Algemeen 10
op 31 juli 2023 bestemming: / Tirana, Ohrid, ShkodŽr, Budva, reisperiode: juli 2023

Heel gezellige en leuke groepsreis! Ze hebben veel activiteiten opgezet die goed geregeld zijn. Wanneer er problemen waren werden deze snel opgelost.

  • Algemeen 9
op 31 juli 2023 bestemming: / Tirana, Ohrid, SkodŽr, Budva, reisperiode: juli 2023

Een super reis met een geweldige organisatie. Echt top! Bedankt Judith voor deze geweldige reis, het was onvergetelijk

  • Algemeen 10
op 31 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Hele toffe reis, af en toe was het wat lastig met de planning hier in de Balkan. De activiteiten die we hebben gedaan waren erg leuk en divers.

  • Algemeen 9
op 31 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Het is erg goed geregeld qua vervoer en hotel.

  • Algemeen 8
op 30 juli 2023 bestemming: KroatiŽ / Eilandhoppen, reisperiode: juli 2023

Het was een supervakantie!

  • Algemeen 10
op 30 juli 2023 bestemming: KroatiŽ / Eilandhoppen, reisperiode: juli 2023

Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad met iedereen en er vriendschappen aan over gehouden 🥰☀️

  • Algemeen 10
op 29 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was een top reis met veel leuke activiteiten, een geweldige groep en fijne begeleiders. De camping en slaapplekken waren ook dik in orde. Helaas wat minder goed weer gehad maar daar kan Simi niets aan doen. Minpunten voor te dure optionele activiteiten, weinig vrijheid van de begeleiding en een gebrek aan een fijne zwemplek op de camping.

  • Algemeen 7
op 29 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

Super leuke reis gehad naar het mooie Ierland
Van steden en dorpjes naar Groene natuur en uitzichtpunten naar de Diamond hill berg en reusachtig Adembenemende rotskliffen partijen aan de kust🇮🇪👍@Naomi van Soest

  • Algemeen 10
op 29 juli 2023 bestemming: KroatiŽ, reisperiode: juli 2022

Erg leuke reis met top bestemmingen en goede communicatie. Niet te duur en een leuke kans om leeftijdsgenoten te leren kennen!

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Goede reisorganisatie met leuke reisbegeleiders waar de activiteiten goed georganiseerd zijn. Alle info die je nodig hebt staat op de site of wordt je op tijd verteld. Zelf heb ik deelgenomen aan de SloveniŽ campingreis, leuke reis met een diverse groep.

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecatini, reisperiode: juli 2023

Het was een super leuke reis met een vol programma, alles was goed geregeld en heb leuke herinneringen gemaakt op deze reis.

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2022

Het is allemaal goed geregeld en leuke activiteiten. Ook wordt er goed gekeken wanneer activiteiten door kunnen gaan en wanneer niet en dan wordt er gekeken naar een ander moment.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juni 2023

Geen geluid na 22:00 op het kamp (slapende kinderen). Mooie omgeving. Goeie inzet van begeleiding qua planning en sfeer, ondanks slecht weer.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was een goed georganiseerde reis. De reisleiding is kundig en betrouwbaar. De enige 2 gebreken waren de slaaptenten die binnen snel extreem heet worden overdag en tijdens (hevige) regen de in- en uitgang nogal onhandig is in de zin van dat je de entree extreem snel moet openen en sluiten om binnenkomend water te voorkomen. Deze twee problemen kunnen vrij eenvoudig worden opgelost door middel van een extra regenbestendig zeil (met een reflecterende kant) geplaatst boven de slaaptent voor het verminderen van potentieel wateroverlast en de snelle verhitting. Die verhitting levert namelijk het grote gevaar op dat apparaten op accu's (en dan met name powerbanks) door oververhitting brand veroorzaken. De partytenten bleken ook te lekken tijdens de regen.

Deze 2 minpunten waten de enige kritische die ik bedenken kon. Dus dat betekent dat afgezien van de tenten de reis goed in elkaar zat.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Begin was een beetje een rommeltje, maar goed opgepakt door de reisbegeleiding

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: SloveniŽ / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was meer dan fantastisch top georganiseerd en deden mega veel

  • Algemeen 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende