Reviews over Simi Reizen

Pagina 2 van 9 met 875 resultaten

op 31 juli 2023 bestemming: / Tirana, Ohrid, Skodër, Budva, reisperiode: juli 2023

Een super reis met een geweldige organisatie. Echt top! Bedankt Judith voor deze geweldige reis, het was onvergetelijk ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 31 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Hele toffe reis, af en toe was het wat lastig met de planning hier in de Balkan. De activiteiten die we hebben gedaan waren erg leuk en divers. ... Lees meer

  • Algemeen 9




op 31 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2023

Het is erg goed geregeld qua vervoer en hotel. ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 30 juli 2023 bestemming: Kroatië / Eilandhoppen, reisperiode: juli 2023

Het was een supervakantie!

  • Algemeen 10
op 30 juli 2023 bestemming: Kroatië / Eilandhoppen, reisperiode: juli 2023

Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad met iedereen en er vriendschappen aan over gehouden 🥰☀️

  • Algemeen 10
op 29 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was een top reis met veel leuke activiteiten, een geweldige groep en fijne begeleiders. De camping en slaapplekken waren ook dik in orde. Helaas wat minder goed weer gehad maar daar kan Simi niets aan doen. Minpunten voor te dure optionele activiteiten, weinig vrijheid van de begeleiding en een gebrek aan een fijne zwemplek op de camping.

  • Algemeen 7
op 29 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

Super leuke reis gehad naar het mooie Ierland
Van steden en dorpjes naar Groene natuur en uitzichtpunten naar de Diamond hill berg en reusachtig Adembenemende rotskliffen partijen aan de kust🇮🇪👍@Naomi van Soest

  • Algemeen 10
op 29 juli 2023 bestemming: Kroatië, reisperiode: juli 2022

Erg leuke reis met top bestemmingen en goede communicatie. Niet te duur en een leuke kans om leeftijdsgenoten te leren kennen!

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Goede reisorganisatie met leuke reisbegeleiders waar de activiteiten goed georganiseerd zijn. Alle info die je nodig hebt staat op de site of wordt je op tijd verteld. Zelf heb ik deelgenomen aan de Slovenië campingreis, leuke reis met een diverse groep.

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: juli 2023

Het was een super leuke reis met een vol programma, alles was goed geregeld en heb leuke herinneringen gemaakt op deze reis.

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2022

Het is allemaal goed geregeld en leuke activiteiten. Ook wordt er goed gekeken wanneer activiteiten door kunnen gaan en wanneer niet en dan wordt er gekeken naar een ander moment.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juni 2023

Geen geluid na 22:00 op het kamp (slapende kinderen). Mooie omgeving. Goeie inzet van begeleiding qua planning en sfeer, ondanks slecht weer.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was een goed georganiseerde reis. De reisleiding is kundig en betrouwbaar. De enige 2 gebreken waren de slaaptenten die binnen snel extreem heet worden overdag en tijdens (hevige) regen de in- en uitgang nogal onhandig is in de zin van dat je de entree extreem snel moet openen en sluiten om binnenkomend water te voorkomen. Deze twee problemen kunnen vrij eenvoudig worden opgelost door middel van een extra regenbestendig zeil (met een reflecterende kant) geplaatst boven de slaaptent voor het verminderen van potentieel wateroverlast en de snelle verhitting. Die verhitting levert namelijk het grote gevaar op dat apparaten op accu's (en dan met name powerbanks) door oververhitting brand veroorzaken. De partytenten bleken ook te lekken tijdens de regen.

Deze 2 minpunten waten de enige kritische die ik bedenken kon. Dus dat betekent dat afgezien van de tenten de reis goed in elkaar zat.

  • Algemeen 8
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Begin was een beetje een rommeltje, maar goed opgepakt door de reisbegeleiding

  • Algemeen 9
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Het was meer dan fantastisch top georganiseerd en deden mega veel

  • Algemeen 10
op 27 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Ik vond deze vakantie heel avontuurlijk en gezellig, maar soms was het programma wel heel vol!

  • Algemeen 8
op 26 juli 2023 bestemming: Kroatië / Stobrec, reisperiode: juli 2023

Voor het eerst mee gegaan met een groepsreis en ik zou het iedereen aanraden! Het was een super leuke en actieve reis met een hele toffe groep. De activiteiten waren erg gaaf en de camping was ook top! Enige nadeel was de drukke weg achter de camping die je vanuit de tent kan horen, maar met een paar oordopjes is dat ook opgelost :) Binnen een paar minuten lopen ben je op de boulevard met leuke restaurantjes en ook Split stad is goed te doen met de Uber. Joost de host regelde alles super goed, ook als het weer ineens omsloeg was er meteen een andere optie qua activiteit voor die dag. En als er iets aan de hand was kwam hij altijd met een plan, top vakantie gehad!

  • Algemeen 9
op 26 juli 2023 bestemming: Slovenië, reisperiode: juli 2023

Alles was dik in orde tijdens deze kajakreis! Campings waren over het algemeen netjes en compleet. Een enkele camping lag wat afgelopen, maar niet onoverkomelijk met een gezellige groep ;). Voor vragen was de reisleiding altijd beschikbaar. Het kajakken zelf werd door de lokale instructeurs goed uitgelegd met ruimte voor humor. Als je van avontuur houdt is deze reis zeker wat voor jou!

  • Algemeen 9
op 26 juli 2023 bestemming: Griekenland / Thessaloniki, keramoti, reisperiode: juli 2022

Een hele leuke groeps vakantie met enthousiaste reisleider, ik heb veel gezien en genoten

  • Algemeen 8
op 25 juli 2023 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: juli 2022

Ik heb reis gemaakt naar Italië en ik heb echt een geweldige, leuke vakantie gehad! Zekers waard om nog eens met zo'n groepsreis mee te gaan!
De leider bij deze vakantie was Dennis. Dennis was echt een leuke, gezellig leider. Ook was hij meelevend en hij deed actief mee met de activiteiten. Hij zorgde er ook voor dat iedereen een goeie en een fijne reis zou krijgen want dat vond hij het belangrijkst en ook dat wij onderling goed met elkaar konden communiceren en dat liet hij merken door vooral heel vaak aan te geven om met hem te praten als je ergens mee zat, zodat je samen een weg kon vinden om een leuke vakantie te krijgen. Ook wilde Dennis zijn reisgenoten persoonlijk leren kennen en begon hij een praatje te maken en zo liet hij wel zien dat hij alle reisgenoten zag! Bij Dennis was je niks verplicht. Dennis liet de reisgenoten vaak over bepaalde dingen zelf de keuze maken zolang je maar goed communiceert met elkaar. Ondanks je bij zo'n groepsreis een reisleider had had ik echt wel de vrijheid en echt wel een vakantie gevoel en hele leuke, mooie herinneringen van de vakantie en van de groep!

  • Algemeen 10
op 25 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

Een super goed georganiseerde en erg actieve groepsreis met een actief, gezellig en divers reisgezelschap. Breed scala aan activiteiten en optionele activiteiten waarbij ik mij geen moment heb verveeld. Ook een fantastische omgeving waar mooi gekampeerd werd op een leuke camping. Een echte aanrader deze groepsreis!

  • Algemeen 10
op 25 juli 2023 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2023

De hele vakantie was van begin tot eind goed geregeld waardoor we volledig konden genieten van de vakantie en alle leuke activiteiten. De hosts van simi waren enthousiast en gezellig en zorgden ervoor dat de sfeer in de groep uitstekend was!

  • Algemeen 9
op 24 juli 2023 bestemming: Griekenland / Thessaloniki+Keramoti, reisperiode: juli 2023

Het was een fantastische keuze om via Simi Reizen een vakantie te boeken. Vorig jaar was ik ook met Simi op reis naar Bulgarije (Aanrader btw) Het was allemaal goed geregeld, hotels goed, ontbijt goed verzorgd uitjes leuk, reisleidster enthousiast en uitbundig, goed weer(38+ graden) zeker een aanrader voor iedereen! Tip: ALS je deze reis boekt, en je hebt ruimte over in je koffer, neem een douchekop mee, in het 2de hotel in Keramoti denkt de douchekop dat ie een hogedrukreiniger is haha
Groetjes

  • Algemeen 10
op 24 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2022

Was echt een geweldige reis! Kroatië Actief is zeker aan te raden. Je hebt zeker geluk als je de reisleiders Max, Marieke en Liam krijgt!! Boek dus snel een vakantie, het is een onvergetelijke ervaring en een kans om fantastische mensen te leren kennen!!

  • Algemeen 10
op 24 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2022

Superleuke groepsreis naar Kroatië gedaan met de leuke simi leiders: Marieke, Max en Liam. Wat heb ik genoten! Met de groep word je snel hecht en de leiding is er altijd voor je om naar je te luisteren of om advies te geven. Grote aanrader om dit avontuur aan te gaan! Oja en de avontuurlijke activiteiten zorgen nog meer voor een 10!

  • Algemeen 10
op 24 juli 2023 bestemming: Griekenland, reisperiode: augustus 2023

Geweldige reis gehad via Simi Reizen. Ik heb de Noord-Griekenland reis geboekt en genoten van de mix van ontspanning op het terras of aan het strand en de activiteiten/excursies welke wij hebben gedaan.

  • Algemeen 9
op 24 juli 2023 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: juli 2023

Veel excursies gedaan, fijne, duidelijke en gezellige reisleider genaamd Dennis, goed afgestemde groep, fijne samenvattingen over de planning van de reisleider Dennis,

  • Algemeen 10
op 24 juli 2023 bestemming: Kroatië, reisperiode: juli 2023

Het was goed geregeld, er werd duidelijk gecommuniceerd vanuit onze reisleidster Lisanne (zij heeft deze vakantie wel echt super gemaakt) en we hebben prachtige plekken gezien. Lisanne gaf elke dag een dagplanning door met tips waar we in dat stadje naar toe konden, ze nam in sommige stadjes de gehele groep mee en je kon haar altijd bereiken als je met iets zat.

  • Algemeen 9
op 23 juli 2023 bestemming: Slovenië, reisperiode: juli 2023

Een hele toffe ervaring om tijdens de kajak cursus/rondreis in een vakantie echt een nieuwe skill te leren. Op deze manier zie je veel verschillende kanten van Slovenië. De instructeurs zijn super bekwaam en chill, dus geen angst, ook als je voor het eerst in een kajak klimt. Rondreizen is mijn favoriete manier van vakantie vieren en dit is hier een unieke variatie op die je niet snel in je eentje zal meemaken. Goude vondst van Simi! Helaas kon onze laatste kajak tocht niet doorgaan, dat was jammer, maar wel een goed voorbeeld van hoe je wat flexibel moet zijn voor deze reis. Daarbij is het door de organisatie goed gecompenseert met een andere leuke activiteit.

  • Algemeen 8
op 23 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split en diverse eilanden, reisperiode: juli 2023

Ik heb de Eilandhoppen Kroatië reis gedaan en het was een top once in a lifetime ervaring. Je gaat per boot vanaf Split naar diverse landen met plekken die je nooit anders zou bedenken naartoe te gaan en nog eens hartstikke mooi zijn! De crew wist deze spots voor bijvoorbeeld de zwemstops wel te vinden. Verder was onze host Lisanne echt een toppertje. Ze was goed met het organiseren ondanks dat weleens de planning veranderde (hou hier rekening mee) en deed leuk mee met de groep. Als er een probleem zich voordeed dacht ze in oplossingen. Voor diegenen die graag mooie plekken wil zien, niet te veel wil doen maar lekker willen uitgaan is dit de vakantie voor jou.

  • Algemeen 9
op 22 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

Goede reislijder

  • Algemeen 10
op 22 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

De reis was goed georganiseerd, met veel activiteiten. We hebben veel mooie wandelingen gemaakt, en plaatsen bezocht. Ook de groep was erg gezellig, en onze reisleidster (Meri) heeft het goed gedaan.

  • Algemeen 9
op 22 juli 2023 bestemming: Kroatië / Eilandhoppen, reisperiode: juli 2023

Ik was vorig jaar naar Griekenland geweest. Nu dit jaar gaf ik Eilandhoppen Kroatië de kans. We hadden optijd n appje van onze reisleider en ze stond ons op te wachten op de AirPort. Het was meteen gezellig en goed georganiseerd. De reisleider was een topwijf!! Lisanne!! Thanks. Alles was goed aangegeven en ze ging leuk met de groep mee. De reis zelf was mooi en veel mooie plekken maar het is minder sightseeing meer lekker chillen veel vrije tijd. Alles was goed en het eten op de boot was top!!! De kamers waren klein en de badkamer was een beetje vies. Maar dit mocht zeker de pret niet drukken.
Ik heb een fijne vakantie gehad en wil zeker Lisanne bedanken omdat ik bij haar terecht kon. Ook Simi bedankt weer tot de volgende!!

  • Algemeen 9
op 22 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

Ik heb de jongerenreis naar Ierland gedaan via Simi Reizen. Onze reisleidster was Meri. De reis was goed georganiseerd. Leuke afwisseling qua activiteiten en plaatsen die we hebben bezocht. Onze reisleidster Meri heeft er op elk moment van de reis voor gezorgd dat we ons comfortabel voelden en dat de reis prettig verliep. Ook zorgte zij voor gezelligheid en gaf ze goede tips van dingen die we in onze vrije tijd konden zien/doen. Deze reis was perfect om uit om mijn comfortzone te komen en nieuwe dingen te doen. Ook heb ik hele leuke nieuwe mensen leren kennen!
Het enige dat ik wat jammer vond, was dat we voor een wandelreis toch wel veel in de bus hebben gezeten. Maar al met al, echt een leuke reis en zeker een aanrader!!

  • Algemeen 8
op 21 juli 2023 bestemming: Ierland / Diverse, reisperiode: juli 2023

Een super vakantie mogen beleven!
10 dagen door Ierland gereisd met een groep van 26 personen en reisleidster: Meri
Fijne verblijfplaatsen, prachtige natuur mogen omtdekken en de stadjes en pubs onveilig gemaakt:-p

Er was een perfecte balans tussen reizen, activeiten, rust momenten en vrije tijd om je even terug te trekken uit de groep of iets leuks te gaan doen met de gene die dat ook willen.
Reisleidster Meri, deed er alles aan om het ons naar de zin te maken. Elke dag was er een moment van samen komen en werd het programma doorgenomen ook was er veel info tussendoor via whatsapp.

Ik heb genoten van deze top vakantie!
Mocht je dit lezen en twijfelen.. ik zeg, doen.
Om met de woorden van Meri af te sluiten:
'Jjjoooeee!'

  • Algemeen 10
op 17 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2023

Ontzettend leuke en actieve week gehad met een gezellige groep en toffe reisbegeleidsters Guusje en Lieke.

  • Algemeen 9
op 17 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2022

Guusje en Lieke zijn hele goede, lieve en zorgzame reisleiders! Instructies waren duidelijk en als er iets was kon ik bij ze terecht en zochten ze direct naar een oplossing :)
Wel éen puntje van kritiek waar Guusje en Lieke overigens niks aan konden doen was soms de planning van de dag. In de avond de summerparty en dan de ochtend erna 7 uur ontbijten en kajakken vond niemand logisch.
Verder was het een top vakantie!! ♥️

  • Algemeen 9
op 17 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2023

Hele leuke reis, met leuke reisleidsters (Guusje en Lieke) en leuke activiteiten! Met de nodige tegenslagen voor de reisleidsters hebben zij het goed opgelost/geregeld. Qua planning kon het iets beter. Zo waren er 3 water activiteiten achter elkaar wat het zwaar maakte en waren de overige dagen wat rustiger. Daarnaast nog een tipje: ergens kunnen zitten met een rugleuning zodat je wat meer kan ontspannen.

  • Algemeen 8
op 17 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2023

Hele leuke groep, leuke activiteiten en super gezellige reisleiders Lieke en Guusje.

  • Algemeen 8
op 14 juli 2023 bestemming: Kroatië / Stobrec, reisperiode: juli 2023

Omdat ik alles goed geregeld vond en was zeer tevreden over de reisleidster die alles goed leiden

  • Algemeen 8
op 14 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2023

Ik vond het heel leuk en goed geregeld!

  • Algemeen 10
op 13 juli 2023 bestemming: Kroatië / Stobreč, reisperiode: juli 2022

Dit was mijn eerste groepsreis en die is goed gevallen. Ik was op zoek naar een actieve vakantie en kwam uit bij de reis Kroatië Actief. We hebben veel leuke activiteiten gedaan (o.a. canyoning, raften, paintball), maar er was ook voldoende vrije tijd om bijv. op het strand te liggen. Zeekajakken kon niet doorgaan vanwege slecht weer op zee, maar daarvoor hebben we als alternatief river tubing gedaan. De optionele boottocht is ook een aanrader en werd bij ons op de terugweg nog best avontuurlijk door een onrustige zee. Met de taxi ben je zo in Split en op het strand van de camping kun je sups en kajaks huren wat ook leuk was om te doen. De busreis is lang, maar op de heenweg heb je dan tijd om je reisgenoten te leren kennen en op de terugweg is iedereen moe en werd er vooral geslapen.

Complimenten aan reisleider Joost! Je merkt dat hij een ervaren reisleider is en hij straalt enthousiasme en gedrevenheid uit.
Hij maakt graag een praatje en toont interesse, maar hij kon ook streng zijn wanneer dat nodig was (is soms ook wel nodig met zo'n grote groep). Alles was goed geregeld en hij zorgde er bijvoorbeeld voor dat er door de groep op tijd boodschappen werden gedaan, maar ook dat we gezamenlijk met de groep uit eten konden door een reservering te regelen bij een restaurant. Ook reisleidster Guusje van de Deluxe groep die op onze camping sliep, maakte een erg goede indruk!

  • Algemeen 10
op 13 juli 2023 bestemming: / Strobrec, reisperiode: juli 2023

Nou gwn was leuk en lissan was gwn de beste roomie ooit

  • Algemeen 10
op 13 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2023

Het was allemaal erg goed geregeld en heel erg leuk.

  • Algemeen 9
op 10 juli 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2023

Voor iemand die nog nooit eerder een groepsreis had gedaan, pakte het zeer goed uit! Als je houdt van natuur, lekker eten en een stukje cultuur, dan is Ierland een zeer goede aanrader! Je gaat wel veel wandelen, maar daardoor kom je wel betoverende plekken tegen! Het weer kan best onvoorspelbaar zijn, maar daar heb ik persoonlijk nooit een probleem mee gehad. Ik had heel veel stress aan het begin van de reis (omdat ik aan een compleet nieuwe ervaring was begonnen), maar nu heb ik absoluut geen spijt van deze reis!

  • Algemeen 9
op 6 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split/Stobrec, reisperiode: juni 2023

Een leuke, toch wel wat actieve vakantie. Waar het fijn is om af en toe terug te kunnen vallen op reisleiding. Guusje was bij ons echt top en heeft alles net even wat makkelijker en leuker gemaakt.

Je hebt genoeg vrije tijd om je ding te doen en alsnog heel veel te zien en doen door alle activiteiten.

Locatie was prima en en de groep trok snel naar elkaar toe.

Ik ben zelf erg tevreden en kan deze reis dan ook zeker aanraden, vooral als je alleen gaat!

  • Algemeen 9
op 6 juli 2023 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juni 2023

De groepsreis naar Split met mensen die je niet kent was erg leuk. Het duurde even voordat iedereen een beetje aan elkaar gewend was maar daarna was de chemie in de groep erg goed. De activiteiten die wij ondernamen was echt leuk om in de natuur te zijn en om van het land Kroatië te genieten. Onze reisleider Guusje deed het zeer goed. Ze stond altijd voor je klaar om hulp te bieden, was erg sociaal, kon goed advies geven wat te doen als je een probleem hebt en zeer spontaan. Kudos naar de reisleider, Guusje je bent een topper!

  • Algemeen 9
op 6 juli 2023 bestemming: Slovenië, reisperiode: juli 2023

Leuke groepsreis met veel verschillende activiteiten. Naast de activiteiten genoeg vrije tijd. Goede voorzieningen bij de camping.

  • Algemeen 9
op 6 juli 2023 bestemming: Slovenië / Slovenie, reisperiode: juli 2023

Het is een perfecte reis
Alles heel goed geregeld
De activiteiten waren heel goed en gezellig
En de reis leiding was ook echt gezellig

  • Algemeen 7
op 11 juni 2023 bestemming: Canada, reisperiode: mei 2023

Ik ben net een paar dagen terug van de West-Canada reis met Simi. Het was echt een gave vakantie, veel van de mooie natuur in Canada gezien, alsook een aantal beren en ander wildlife!

Leuke reisleidster, Femke, die alle top regelede.

Door het reizen met auto's waren we flexibel in wat we gingen doen of welke plaatsen we bezochten. Zolang we maar weer op tijd waren voor de eindbestemming van die dag.
Sommige dagen was wel veel rijden, maar door de mooie tussenstops, is dit ook wel goed te doen.

Bij Vancouver kwamen we helaas te laat om om de lookout te bezoeken. De dag daarna was deze helaas de hele dag gesloten. Dus dat was wel jammer.

Al met al was het wel een supermooie reis en zeker aan te raden voor iedereen die deze nog niet gedaan heeft!

  • Algemeen 9
op 4 juni 2023 bestemming: , reisperiode: mei 2023

Via Simi reizen heb ik de West USA tour geboekt. Bob was onze reisleider en heeft alles tot in de puntjes voorbereid! Bob is een sociaal persoon die de groep goed aanstuurt maar ook vrijheid geeft per individu om de routes te kiezen die het meest bij diegene past. Verder hadden we een hele leuke groep medereizigers die allemaal in dezelfde leeftijdscategorie zaten, waardoor het vanaf dag één al klikte met iedereen.

Roadtrippen in een groep met verschillende auto’s zou ik zeker naar iedereen aanraden. Je hebt altijd gespreksstof en er zijn vaak wel mensen in de groep waar je goed mee kunt matchen.

  • Algemeen 9
op 3 juni 2023 bestemming: , reisperiode: mei 2023

Heel erg naar me zin gehad, alles top geregeld met dank aan onze Reisleider Bob

  • Algemeen 8
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: mei 2023

Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik geeft geen 10, omdat sommige dingen iets anders waren dan op de site beschreven stond, zoals de bierproeven. Verder was alles goed geregeld.

  • Algemeen 9
op 25 mei 2023 bestemming: / Montecatini terme, reisperiode: mei 2023

Erg gezellig en leuke activiteiten die er te doen zijn. Het enige minpunt is dat sommige dagen wel erg druk worden door de grote hoeveelheid activiteiten waardoor je van ‘s ochtends vroeg tot redelijk laat bezig bent. Maar het is een gigantisch leuke reis om te doen en genoeg lekker eten in de buurt te vinden.

  • Algemeen 9
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: mei 2022

Leuke reisbegeleiding. Mooie omgeving, duidelijk en goed programma. Leuke gidsen. Goed geregeld qua vervoer en eten.

  • Algemeen 8
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: mei 2023

Leuke reis maar sommige dingen konden beter worden uitgelegd op de website.

  • Algemeen 7
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Tuscany, reisperiode: mei 2022

Top vakantie. Verbeterpunt zijn de proeverijen. Je zou meer smaken verwachten bij proeverijen.

  • Algemeen 9
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: mei 2023

Leuke reis, mooie uitzichten, goede reisleiding, activiteiten wel zwaarder dan verwacht

  • Algemeen 7
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Montecatini terme, reisperiode: mei 2023

Ik vond de activiteiten erg leuk. Alles was erg goed geregeld. Wat ik jammer vind is dat de bier proeverij geen bier proeverij was.

  • Algemeen 8
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Montecatini Terme, reisperiode: mei 2023

Ik vond het erg leuk. Leuke groep. Geen 10 gegeven omdat de bierproeverij niet een proeverij was

  • Algemeen 9
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Toscane, reisperiode: mei 2023

Prima accommodatie aan hotel, enorm leuke activiteiten die gepland zijn, waarbij ook rekening kan worden gehouden met de fitheid van de deelnemers. Ook het geit dat alles is geregeld aan vervoer en activiteiten is echt super!

  • Algemeen 10
op 25 mei 2023 bestemming: Italië / Montecatini, reisperiode: mei 2023

Goede reisbegeleider, planning prima geregeld. In een woord top

  • Algemeen 9
op 7 mei 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: mei 2023

Goed geregeld! Lunch en diner mag paar dagen wel inbegrepen zijn.

  • Algemeen 9
op 7 maart 2023 bestemming: Costa Rica, reisperiode: februari 2023

Ik heb ontzettend lang getwijfeld of ik deze reis zou boeken of niet...
Zooo blij dat ik dit toch gedaan heb, ik kan het echt iedereen aanraden. De reis naar Costa Rica was echt om nooit te vergeten. Je bent met allemaal gelijkgestemden die niets anders willen dan een onvergetelijke reis maken. De afwisseling tussen activiteiten en rust was perfect. We hebben erg veel gedaan maar ik ben ook goed tot rust gekomen.

Alles was tot in de puntjes geregeld dankzij onze reisleidster Deborah, wat een prachtmens. Ze heeft veel kennis van het land en heeft op iedere vraag een antwoord. Ze doet ontzettend haar best om deze reis voor ons perfect te maken, het draait echt om ons en om mooie herinneringen maken. Niets is moeite voor haar en ze doet alles met een lach.
Ook onze buschauffeur Rafael heeft hier aan bij gedragen. We hebben ons ontzettend veilig gevoeld bij hem in de bus. Het was voor hem geen moeite om 10x per rit te stoppen om een luiaard of aap te spotten, dit doet Rafael graag: zolang wij het maar leuk hebben. We waren altijd blij om hem te zien.

Absolute aanrader!

  • Algemeen 9
op 5 maart 2023 bestemming: Oostenrijk / Sel am see, reisperiode: maart 2023

Leuke groep en erg mooi weer. Informatie vanuit simi kom soms iets beter

  • Algemeen 9
op 5 maart 2023 bestemming: Oostenrijk / Zell am See, reisperiode: februari 2023

Geweldige reis met leuke reisgenoten en een top reisleider.

  • Algemeen 10
op 1 maart 2023 bestemming: Oostenrijk / Zell am see, reisperiode: februari 2023

Door het eindelijk weer op ski's staan, het gezelschap en toeziend oog van host Gaia was deze reis geslaagd. De prijs-kwaliteit verhouding was daarintegen een beetje teleurstellend. Je betaalde pp een hoop geld voor alleen de busreis (prima bus wel) en verblijf (slaap- en badkamer prima, slaapbanken en woonkeuken erg teleurstellend, behoorlijk klein voor 13 man en vies). Ontbijt en beddengoed/handdoeken zaten er niet eens bij in. Ook het vertrek van onze groep en aankomst van de volgende was heel onhandig geregeld. Gaia zorgde mede voor een fijne sfeer in de groep en ze stond direct voor iedereen klaar.

  • Algemeen 8
op 28 februari 2023 bestemming: Oostenrijk / Zell am See, reisperiode: februari 2023

Goed:
Comfortabele bus met fijne stoelen en tafels voor heen- en terugreis.
Verblijf was prima.
Super toffe simi host, Gaia :)
Leuke groep en vakantie gehad.

Kan beter:
Weinig inbegrepen voor de prijs. 940 euro voor 8 dagen verblijf, busreis, en een keer avond eten en rodelen. Verder was buiten simi een betere deal te krijgen voor ski les en materiaal als pakket, in plaats van afzonderlijk.

  • Algemeen 8
op 28 februari 2023 bestemming: Oostenrijk / Zell am see, reisperiode: februari 2023

Gaia is een top reisleidster/host. Veel positieve energie.

  • Algemeen 8
op 28 februari 2023 bestemming: Oostenrijk / Kaprun, reisperiode: februari 2023

Geweldige groep, súper leuke host Gaia, heel veel avontuur beleefd. Memories for a lifetime

  • Algemeen 9
op 28 februari 2023 bestemming: Oostenrijk / Zell am see, reisperiode: februari 2023

Er was iemand die in de huiskamer moest slapen

  • Algemeen 7
op 5 januari 2023 bestemming: Canada, reisperiode: juli 2022

De bestemming zelf was echt super! Heb wel spijt van de manier waarop ik ben gegaan (groepsreis). De groep zelf was an sich best wel gezellig, maar er zaten flinke nadelen aan reizen met een groep van 20 man. Allereerst ben je een groot deel van de reis aan het afstemmen/wachten op de minder gemotiveerden (die er gek genoeg bij zaten... Denk aan: mensen die alleen in de hotels wilden zitten ivm Wi-Fi.). Daarnaast was er erg weinig ruimte voor eigen inbreng qua tijdsbesteding, omdat we vaak pas de dag van tevoren te horen kregen wanneer en waar we een vrije middag kregen (dus te laat om activiteiten te reserveren). Tevens was onze gids nog nooit in Canada geweest, dus ook zij moest het hebben van Google. Onze planning was Simi vergeten van tevoren door te sturen, dus een gerichte voorbereiding vanuit onszelf was ook nauwelijks mogelijk.
Het allergrootste deel van de reis bestond uit autorijden. Bepaalde routes waren prachtig en zeker de moeite waard, sommigen echt niet. Zeker de dagen dat we naar Vancouver Island gingen (urenlang wachten tot vertrek veerboot, vervolgens nog urenlang over eiland rijden tot je in het donker, compleet uitgeteld bij hotel aankomt) was absoluut niet de moeite waard.
Conclusie: British Columbia zelf: 10/10! Deze reis: 5/10.

  • Algemeen 5
op 27 december 2022 bestemming: / New York/Washington, reisperiode: december 2022

Reis zelf was heel goed geregeld, veel leuke dingen op de planning en voldoende ruimte om ook zelf dingen te kunnen ondernemen. Onze reisbegeleider Bob ontving ons in een positieve sfeer en dit is de hele reis zo gebleven. Zeker aan te raden!

  • Algemeen 8
op 24 december 2022 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: december 2022

Mooie reis gemaakt met georganiseerde activiteiten en ruimte voor eigen inbreng.

  • Algemeen 8
op 24 december 2022 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: december 2022

Een erg leuke reis waar er voldoende afwisseling was tussen geplande activiteiten en vrije tijd. Hotels hadden een prima ligging waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand waren of snel per metro te bereiken. De reisleider heeft erg zijn best gedaan om het iedereen naar zijn zin te maken. Bedankt Bob!

  • Algemeen 9
op 21 oktober 2022 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: oktober 2022

Een geweldige reis gehad met Simi! Veel leuke activiteiten en enorm divers. Sri Lanka is ook een heel divers land. Super mooie natuur, tropische stranden en veel cultuur. Dat maakt de reis ook zo leuk! Er zijn veel actieve activiteiten, maar je duikt ook echt in de cultuur en het dagelijkse leven van de Sri Lankanen. Het vervoer en de reislijding was top! Wij hadden een gecancelde vlucht op de heenreis dus we kwamen later aan waardoor het programma (of een deel daarvan) een beetje in het water viel. Dit is echt super goed opgelost door onze reisleidster waardoor we alsnog een geweldige vakantie hebben gehad! Dit was mijn eerste verre reis en ik ben heel blij dat ik deze met simi gemaakt heb. Het is super fijn als je hier nog niet super veel ervaring mee hebt dat je altijd bij iemand terecht kan met vragen en dat alles geregeld wordt voor je. Kort om een geweldige ervaring om nooit te vergeten.

  • Algemeen 9
op 19 oktober 2022 bestemming: Malediven / Validhoo, reisperiode: september 2022

Heb erg genoten van deze reis en alles was echt top!

  • Algemeen 8
op 12 oktober 2022 bestemming: Malediven / Velidhoo, reisperiode: mei 2022

In mei naar de malediven geweest met Simi alleen wij als groep erachter dat Male niet de eindbestemming was met vliegen, nee we moesten nog een vlucht nemen van Male naar een ander eiland. Begeleiding vanuit Simi was er toen niet echt tijdens de reis van Male naar velidhoo.
Op Velidhoo kwamen we als groep erachter dat onze reisleider vanuit Simi haar elleboog had gebroken, heel vervelend voor haar. Alleen kregen wij al op de eerste dag te horen van haar “je mag niet praten met de locals en neill” om te vragen wat het dagprogramma en/of wat we zouden doen op die dag. Alleen was het eerste dagen dat ik op Velidhoo was nogal warm rond de 35 graden, dus je ligt dan liever in de zee dan in de schaduw. Alleen was de reisleiding maar op 1 plek te vinden namelijk op haar kamer in de airco ook als we activiteiten gingen doen. Maar we mochten niet van onze reisleiding communiceren met Neill maar we hadden niet echt een keuze want hij ging wel mee ons mee en onze reisleider niet. Ik snap het is heel vervelend als je je elleboog gebroken hebt, maar wij werden echt aan ons lot overgelaten met iemand (wel vanuit het guesthouse) die alleen Engels sprak, gelukkig waren er wel mede reisgenoten die Engels spraken en alles konden vertalen, maar als dit niet het geval was. Was dit nog een probleem geweest met de communicatie.
Nadat het rond de 25 graden was geworden in de malediven was de reisleiding opeens wel overal bij.
We hebben dit ook aangekaart bij Simi hoofdkantoor werd gezegd dat dit lag aan PalmVilla, dit is duidelijk niet zo.
Vervolgens ben ik op Instagram geblokkeerd door Simi reizen en kreeg ik te horen toen ik in augustus naar Sri Lanka ging dat ik uit de zeikgroep kwam van de Malediven reis in mei. Niet echt netjes om te zeggen over je klanten die een dure reis bij je boeken, ik denk nu wel iets langer na over een reis boeken bij Simi reizen.

Geen klachten over reis in Sri Lanka

  • Algemeen 5
op 12 oktober 2022 bestemming: Malediven / Velidhoo, reisperiode: september 2021

Het was een hele mooie reis met heel veel nieuwe ervaringen. Hierbij ook heel veel plezier gehad in de groep en nieuwe vrienden gemaakt. Hierbij was alles goed organiseerde en hadden we een leuke groep leider die alles serieus oppakte maar ook een leuk mee kon lachen.

  • Algemeen 8
op 10 oktober 2022 bestemming: Malediven / Velidhoo, reisperiode: september 2022

Ik heb een fantastische vakantie gehad en een top reisbegeleider. Alles was goed geregeld

  • Algemeen 10
op 24 september 2022 bestemming: Colombia / Colombia, reisperiode: september 2021

Was een hele leuke diverse reis met een leuke reisleider en groep. We hebben veel activiteiten ondernomen, en ook wat rustmomenten gehad. Veel mooie plaatsten bezocht en op unieke locaties geweest. Het was een hele toffe reis en raad iedereen aan om een keer naar Colombia te gaan.

  • Algemeen 10
op 24 september 2022 bestemming: Colombia, reisperiode: september 2022

Super groep, leuke reisleider en gave activiteiten!

  • Algemeen 8
op 19 september 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2021

Omdat de reis goed was, alleen de reisgeleiders waren wat minder op de camping aanwezig.

  • Algemeen 7
op 17 september 2022 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: september 2022

De reis was fantastisch
Super leuke activiteiten, heel afwisselend en goed georganiseerd

  • Algemeen 10
op 17 september 2022 bestemming: Sri Lanka / Negombo, reisperiode: september 2022

Ik vond de slaap locatie niet altijd even goed maar de vakantie was echt top

  • Algemeen 8
op 12 september 2022 bestemming: Kroatië / Strobrec, reisperiode: juli 2021

Hele leuke groep, leuke activiteiten, maar veel vrije tijd

  • Algemeen 8
op 6 september 2022 bestemming: Kroatië / Strobeç, reisperiode: augustus 2021

Alles wat nodig is voor de reis, staat duidelijk aangegeven. De communicatie tussen de reisleiding en reisgenoten verliep prima. Belangrijke zaken werden goed doorgenomen en daarnaast had je je eigen vrijheid om dingen uit te voeren. Bij vragen stond de organisatie voor je klaar.

  • Algemeen 10
op 6 september 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2022

Ik heb het heel erg naar m’n zin gehad met alle mensen, leuke reis leiding. Maar er waren ook verbeter puntjes vandaar geen 10

  • Algemeen 8
op 6 september 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2022

Het was een leuke vakantie met leuke mensen. Alleen sommige dingen in de organisatie kan beter. Zoals de boottocht staat op de site dat duikset is inbegrepen dat was dus niet zo. Ook het onbeperkt drinken bij de boottocht stond er niet bij. Verder het paintballen mag iets anders gedaan worden. Doe een andere spel. Niet als je geraakt wordt ben je af. Verder was het een super leuke reis

  • Algemeen 8
op 6 september 2022 bestemming: Colombia, reisperiode: augustus 2022

Ik heb echt een ontzettend leuke reis gehad naar Colombia! Colombia is een ontzettend mooi en vooral veelzijdig land. De activiteiten lopen hierdoor ook heel erg uiteen en dat maakt deze reis heel tof. Reisleider Jasper was een vrolijke, chille gast die zich goed in de flow van de groep wist te plaatsen. Ook al liepen de leeftijden uiteen van 19 tot 33, iedereen kon het goed met elkaar vinden. We hebben ook echt ontzettend met elkaar gelachen en er komt vast snel een reünie. In conclusie kan ik deze reis van harte aan iedereen aanbevelen!

  • Algemeen 9
op 3 september 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2022

De activiteiten die waren georganiseerd waren het absoluut waard, de groep was als een familie en de reisleiding (joost en kaylee) waren fantastisch gezellig en altijd te bereiken!

  • Algemeen 10
op 3 september 2022 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: mei 2021

In mei ben ik met Simi Reizen naar Bali geweest. Wat een topreis was dit! Ten eerste was de groep súperleuk! We hadden allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. We hadden ook allemaal enorm uitgekeken naar deze reis en iedereen was met de intentie gekomen om het gewoon heel gezellig te maken als groep!

Ten tweede is de Bali-reis van Simi gewoon geweldig. Je kunt in die twee weken echt heel veel afvinken van Bali én van je bucketlist, want je zult raften in de jungle, schildpadden zien, een tempelgebed meemaken enz. enz... De reis is wel intensief, maar daarom is twee weken ter plaatse precies lang genoeg.

Ten derde was de begeleiding zó waardevol. Onze reisleidster Jaana was geweldig. Ze was heel profi, wist álles over Bali in praktische zin en qua traveltips, maar ze was ook onmisbaar in de groep. Ze zorgde dat de sfeer goed bleef en lette erop dat iedereen het naar zijn zin bleef hebben. Dan had je nog de Balinese gids, door wie je de cultuur écht goed kon leren kennen. die super betrokken was bij de groep en die zich uit de naad werkte om het programma met de lokale partners te regelen en zelfs aan te passen aan onze wensen.

Ik raad de Bali-reis en Simi Reizen echt aan iedereen aan - wát een toffe en fijne reis was dit....

  • Algemeen 9
op 2 september 2022 bestemming: Colombia / Rondreis, reisperiode: augustus 2022

Ik heb een 18-daagse rondreis door Colombia gemaakt met Simi. Het was een prachtige reis met veel afwisseling oa natuur, steden, bergen en koffie plantages. Ook grote afwisseling in slaapplaatsen.
Ik vond de reis behoorlijk vol gepland waardoor er soms geen tijd was om zelf rond te kijken. Ook waren de reisdagen vaak erg lang, 8u in de bus was helaas geen uitzondering. Mogelijk dat dit anders zou kunnen.

  • Algemeen 8
op 30 augustus 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: juli 2022

Ik heb dolfijnen kunnen zien in het wild
En een erg gezellige groep gehad

  • Algemeen 10
op 30 augustus 2022 bestemming: Colombia, reisperiode: augustus 2022

De reis in in het algemeen goed geregeld. Hostel The Dreamer in Palamino zou vervangen mogen worden voor een andere, hier was heel de groep niet over te spreken. Heel viel, luidruchtig, opdringend personeel en geen airco op een veel te warme kamer.

  • Algemeen 8
op 28 augustus 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2022

Onvergetelijke vakantie gehad!
Super goed georganiseerd, alles was goed voor elkaar, hele leuke mensen ontmoet en de activiteiten waren nog uitdagender en leuker dan ik van te voren gedacht had. Ook dit was allemaal goed geregeld.
De reisbegeleiders waren heel fijn, deden alles binnen hun macht als het nodig was. Ze gingen leuk met de groep om. We hebben een dusdanige klik met hen gekregen dat we ze graag bij de reunie zouden willen, voor ons zijn ze onderdeel geworden van de groep.
Ik zou simi iedereen aanraden!

  • Algemeen 10
op 28 augustus 2022 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: augustus 2022

De actieve groepreis Slovenië was erg gezellig en had veel leuke, actieve/sportieve activiteiten. Ik ben in een ontzettend leuke groep beland en heb nieuwe vrienden gemaakt waar ik direct weer wat mee ben gaan plannen in Nederland. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar zo'n groepsreis bij Simi!
Minpuntje waren de vele zieken, dit bleek al de hele zomer een ding te zijn bij deze groepsreis (extra balen: als je ziek wordt krijg je geen geld terug voor de optionele activiteiten die je aan het begin van de vakantie bij kon boeken). Dit kon Simi natuurlijk van tevoren niet weten, maar wordt hopelijk wel meegenomen voor de toekomstige reizen naar Slovenië. De betrokkenheid en begeleiding vanuit de reisleiding kon naar mijn mening ook wat beter, je was erg op jezelf aangewezen. Ze leken niet erg betrokken bij de zieken en er was regelmatig onduidelijkheid over de activiteiten (qua planning & spullen die je hiervoor moest meenemen) doordat hier weinig en verwarrend over gecommuniceerd werd. Van wat ik van anderen heb gehoord was dit wel een uitzondering, normaal gesproken schijnt de begeleiding bij Simi een stuk beter te zijn.

  • Algemeen 7
op 28 augustus 2022 bestemming: Kroatië / Split, reisperiode: augustus 2022

Wat een geweldige reis was dit! Net een dag terug, maar ik zou zo weer op reis willen met deze toffe groep reisgenoten en begeleiders. De activiteiten waren goed verzorgd en ook wanneer een activiteit niet door kon gaan in verband met de weersomstandigheden, werd er naar en oplossing gezocht. Ik kijk terug op een fantastische reis met Simi die ik nooit zal vergeten!

  • Algemeen 9
op 28 augustus 2022 bestemming: Kroatië / Mozirje, reisperiode: augustus 2022

Ik heb deze zomer twee reizen geboekt bij Simi. Ik vond de reistijd erg lang ten opzichte van de vakantiedagen. Daarom heb ik Slovenië en Kroatië actief gecombineerd.

Busreis heen en terug voorliep voorspoedig en wij kwamen met regen aan. De bus was te groot om de camping/het parkeerterrein op te rijden. Houdt dus rekening bij de reis van Slovenië met een wandeling van minimaal 10 min met je hele hebben en houden.

Na het ontbijt (waarbij er te weinig plek was voor iedereen en een aantal mensen in de regen moesten zitten) gingen wij met de hele groep boodschappen doen. Hier werd totaal geen leiding in genomen door de reisbegeleiding en we moesten het zelf maar uitzoeken. Dit zorgde ervoor dat wij al bijna 2 uur bezig waren om met de hele groep boodschappen te halen. Hierna was het nog 30-40 min met alle boodschappen teruglopen naar de camping. Met deze afstanden had ik gehoopt dat de reisleiding met een optie zou komen om af en toe heen en weer te reizen met een auto voor de meeste zware boodschappen. In Kroatië was de supermarkt een stuk dichterbij.

Beiden campings zag er verder prima uit. Toiletgebouw was redelijk schoon. Er is een kookgedeelte in Slovenië waar je veel bestek, pannen, borden, kruiden, etc. al kan vinden. Dit was erg goed geregeld en een fijne plek om te zitten in de hitte. Om 10 uur moest je op beiden campings stil zijn en de campingeigenaar had om veel kleine puntjes wel wat te klagen. Hier mag hij wat meer flexibel in zijn. Na 10 uur kon je langs de rivier of bij het strand zitten met een groep en de gezelligheid daar voortzetten. Camping in Slovenië had genoeg plek om lekker te liggen. Groot grasveld, hangmatten, langs de rivier of verschillende plekken op de camping. Camping in Kroatië had dit niet en was erg krap ingericht.

Reisbegeleiding bij beiden reizen vond ik zwaar ondermaats. Reisbegeleiding was ook erg jong bij beiden reizen (tussen de 19-23 jaar) Je zag ze amper behalve om 10 uur als we stil moesten zijn en moesten verplaatsen. Reisbegeleiding in Slovenië gaf voor sommige activiteiten nog een uitleg, kwam af en toe er nog wel eens bijzitten en een praatje maken. In Kroatië heb ik ze amper gezien en liepen ze alleen mee naar de bus en bij beiden reizen gingen ze niet mee met de activiteiten. Optionele activiteitenaanbod vond ik erg duur en hier werd tot aan het irritante werd dit aanbod erdoor 'gepusht'. Dit om zoveel mogelijk extra inkomsten te genereren voor Simi. Als er dingen niet gingen zoals het hoorde of er moest wat opgeruimd worden werd je aangesproken alsof je in groep 4 zat. Erg autoritair en de dialoog werd niet aangegaan. Door aanwezig te zijn en een band te creëren met je groep zullen mensen veel harder voor je gaan werken en eerder geneigd zijn om naar je te luisteren.

Samenvattend: Een erg leuke reizen met leuke activiteiten. Groep moet je geluk mee hebben maar met zulke grote groepen is er altijd wel iemand waarmee je klikt. Campings zijn schoon en genoeg activiteiten te beleven. Tips: Bekijk de reizen nog eens door met een club collega's en kijk waar de organisatie strakker kan en waar je de reis prettiger kan maken voor de klanten. Reisbegeleiding mag meer aanwezig zijn en ik hoop dat zij op een andere manier hun mensen aan gaan spreken. Dit was echt zwaar ondermaats!

  • Algemeen 5
op 28 augustus 2022 bestemming: Slovenië / Mozirje, reisperiode: juli 2021

Hartstikke leuke reis gehad naar Slovenië, maar er valt natuurlijk altijd wat op en aan te merken.

Op vrijdag middag 14:30 opgestapt in Zwolle en op zaterdag ochtend 08:30 aangekomen. Voorafgaand was het handig geweest om te weten dat je nog een kilometer met je bagage naar de camping moet lopen gezien de bus hier niet kan komen.
Daar aangekomen konden we onze bagage in de stromende regen achter laten, de tentjes waren nog niet gereed. En konden we starten met een afgedankt ontbijt van de vorige groep. Na dat we onze buikjes vol hadden konden we te voet met de hele groep naar het dorp circa 4 km verderop om boodschappen te doen. Tot nu toe was er vanuit Simi geen ‘ begeleiding’ en kwam het initiatief voornamelijk uit de oudste groep. Uiteindelijk bleef dit ook zo en hebben we de groepsbegeleiders maar weinig gezien qua sturing. Opvallend was dat er niet bepaald een briefing was, een rondje over de camping om te laten zien waar het douche gebouw is noem ik niet een briefing. Een soort praatje wat bepaalde regels waren, wat er van je verwacht word etcetera ontbrak. Wat maakte dat het aanspreken op bepaalde zaken opnieuw aan de oudere groep over gelaten werd.
Verder vind ik persoonlijk de reis leuk in elkaar gezegd alleen ontzettend duur voor wat je krijgt. Een reis met de bus die overigens ontzettend lang duurt met minimale beenruimte, een tentje en een aantal activiteiten is 900 euro behoorlijk aan de hoge kant. Simi is hierin een grote schakel om zoveel mogelijk euro’s uit je portemonnee te halen. ( yoghurtjes verkopen voor een euro meer dan bij de plaatselijke bakker ). Een optionele activiteit bij boeken zoals de E-bike tour kost €90,- hiervoor heb je onder begeleiding 2/3 uurtjes te tijd om opnieuw de omgeving te kunnen bekijken. ( in het dorp beneden heb je dit voor 18€ )

Kortom hartstikke leuke reis, een prachtig land en voor als je lekker achterover wil leunen en graag alles laat verzorgen door de reisorganisatie een ideale reis.

Tips:

Investeer in nieuwe tenten, koelkasten bankjes en tafels en meer fietsen! En reisbegeleiding wees meer in beeld, zodat je weet wat er speelt in de groep.

  • Algemeen 5
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende