Dhaka

Dhaka Bangladesh
Dhaka Bangladesh

Het aantal inwoners van Dhaka is op dit moment 7 miljoen. In Dhaka zelf zijn maar liefst 700 moskeeën te vinden, waarvan de Baitul Mokkaram, de universiteitenmoskee, de Kar Talab en de Saat Gambuz moskee de bekendste zijn. Wanneer je in Dhaka bent moet je zeker een bezoek brengen aan de oude stad die op de noordoever van de rivier de Buriganga ligt. Daar kun je namelijk het graf van de dochter van de Mongoolse leider en het Lalbag Fort zien. Daarnaast vind ik je in Dhaka het nationaal museum en het oude marktplein.

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Dhaka
Plaatsen in de buurt van Dhaka (Bangladesh) :
 • Chittagong (211 km)
 • Coxs Bazar (301 km)
 • Ervaringen

  Joopi op 4 december 2018 plaats: Dhaka, reisperiode: november 2018

  leuk land met leuke mensen. wel druk

  • Algemeen 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  Hamid op 4 december 2017 plaats: Dhaka, reisperiode: augustus 2017

  het was een prachtige plek

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dhaka

  Baitul Mukarram (Dhaka)

  Baitul Mukarram
  Baitul Mukarram
  Kaart met locatie Baitul Mukarram

  De grootste moskee van Dhaka, Baitul Mukarram, is echt een aanrader om te bezoeken. Deze moskee is een grote trekpleister voor toeristen en is uitgeroepen tot nationale moskee van Bangladesh. De moskee heeft de capaciteit voor 30.000 gelovigen en staat hiermee in de 'Top 10 grootste moskeeën ter wereld'. De naam Baitul Mukarram wordt ook wel eens gespeeld als Baytul Mukarron. Het betekend: Het Heilige Huis. De moskee is te vinden in het centrum van Dhaka.

  Bangladesh National Museum (Dhaka)

  Bangladesh National Museum
  Bangladesh National Museum
  Kaart met locatie Bangladesh National Museum

  Net zoals vele andere landen heeft Bangladesh ook een nationaal museum, namelijk het Bangladesh National Museum in de hoofdstad Dhaka. Hier zie je veel Bengaalse kunst en Hindoeschatten die bestaan uit schilderijen, beelden, textiel en munten. Dit museum is overigens een van de grootste musea in Zuid-Azië. Wanneer je iets wilt leren over de geschiedenis van Bangladesh, moet je hier zeker een kijkje gaan nemen.

  Bara Katra (Dhaka)

  In de hoofdstad van Dhaka staat het architectuurhistorische paleis Bara Katra. Het paleis is in de 17e eeuw gebouwd tijdens de Moegoel-dynastie en is tot op heden uitgegroeid tot een mooie toeristische attractie. De Bara Katra werd gebouwd tussen 1644 en 1646 als officiële residentie van de prins Shah Shuja, de tweede zoon van keizer Shan Jahan.

  Bara Katra (Dhaka)

  In de hoofdstad van Dhaka vind je het architectuurhistorische paleis Bara Katra. Deze bezienswaardigheid is tijdens de Moegel-dynastie gebouwd wat plaats vond in de 17e eeuw. Dit gebouw is tot op heden uitgegroeid tot een zeer mooie toeristische attractie. In het zuidelijke gedeelte van de Chawak-bazaar kun je dit mooie paleis vinden, dit is dicht bij het noordelijke gedeelte van de Buriganga-rivier. Tussen 1644 en 1646 werd De Bara Katra gebouwd en diende als officiële residentie van de prins Shah Shuja. Deze prins was de tweede zoon van keizer Shan Jahan.

  Chowk Bazaar (Dhaka)

  Chowk Bazaar
  Chowk Bazaar
  Kaart met locatie Chowk Bazaar

  Een van de bekendste marktplaatsen in Bangladesh is Chowk Bazaar in Lalbagh, een wijk in Old Dhaka. Deze markt bestaat al 400 jaar en is nog steeds een populaire ontmoetingsplek. De Chowk Bazaar markt komt uit de Mughal Periode, in deze periode was Lahore een deel van het Mughal Rijk. Niet alleen overdag, maar ook 's avonds worden hier vele zaken gedaan. Zeker een bezoekje waard. Rondom de markt zijn diverse moskeeën te bewonderen.

  Dhaka Zoo (Dhaka)

  Dhaka Zoo
  Dhaka Zoo
  Kaart met locatie Dhaka Zoo

  In Dhaka is er ook een grote dierentuin, Dhaka Zoo. Dierenvrienden kunnen de dierentuin bezoeken en er vele verschillende soorten dieren aantreffen zowel inheemse als niet-inheemse. In deze dierentuin is o.a. de bijzondere Bengaalse Tijger te bewonderen, het nationale dier van Bangladesh. In totaal wonen er ongeveer 2.150 dieren van 134 soorten zoals olifanten, zebra`s, apen, herten en giraffen.

  Dhakeshwari Tempel (Dhaka)

  Dhakeshwari Tempel
  Dhakeshwari Tempel
  Kaart met locatie Dhakeshwari Tempel

  Bangladesh kent veel tempels en moskeeën. Een van de beroemdste hindoeïstische tempels is de Dhakeshwari Tempel uit de 12e eeuw. De plaats waar de tempel gevestigd is, is zeer belangrijk voor de hindoes, het is namelijk een religieuze plaats. De tempel is eigendom van de staat. De naam 'Dhakeshwari' betekent in het Bengaals 'Verborgen godin'. Deze tempel is achter de Bangladesh University of Engineering and Technology gelegen.

  Liberation War Museum (Dhaka)

  Liberation War Museum
  Liberation War Museum
  Kaart met locatie Liberation War Museum

  Voor de geschiedenisliefhebbers is er ook het Liberation War Museum. Dit museum laat een eerlijke weergave zien van beide kanten van de oorlog en de nasleep ervan. Je leert veel over de wreedheden die begaan zijn tegen de Bengaalse bevolking, de vluchtmotieven van de westerlingen en de latere vervolging van de Bihari mensen in Bangladesh. Het museum werd geopend op 22 maart 1996 en is pas geleden verbouwd.

  Sher-e-Bangla National Cricket Stadium (Dhaka)

  Sher-e-Bangla National Cricket Stadium
  Sher-e-Bangla National Cricket Stadium
  Kaart met locatie Sher-e-Bangla National Cricket Stadium

  Cricket is de meest populaire sport van Bangladesh. Een bezichtiging aan het stadion van het nationale team zogenaamd The Tigers is een echte aanrader. De naam van het cricketstadion is Sher-e-Bangla National Cricket Stadium en is te vinden in de hoofdstad Dhaka. Binnen Bangladesh heerst een sterke competitie. In 2000 is Bangladesh een volwaardig International Cricket Council lid geworden. Vooral voor de sportliefhebbers is dit een bezienswaardigheid die je moet zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bangladesh bekijken.

  Vervoer

  Rondreizen met eigen vervoer is erg makkelijk en goedkoop in Dhaka, maar niet altijd veilig. Wanneer je met een bus reist heb je namelijk grote kans dat je een ongeluk krijgt. Om dit te voorkomen kun je reizen met de trein. Wel moet je hier iets meer voor betalen en is de reistijd iets langer omdat hij allerlei rivieren moet ontwijken. Je kunt ook rondreizen in een boot, maar dit duurt wel een tijdje. Je moet er veel geduld voor hebben. Als laatste kun je rondreizen met het vliegtuig, alleen betaal je voor een kaartje 3x zoveel als in de trein. Het is maar net hoeveel haast en geld je hebt.

  Geschiedenis

  Dhaka is door de Mongolen gesticht in 1608 en bestaat alweer een aantal eeuwen. Je kunt nog veel terug zien van de bouwwerken die de Mongolen hebben gemaakt. In de 17de eeuw kwam er veel zeehandel naar Bangladesh vanuit Engeland, Frankrijk en Nederland.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Dhaka