Nationale parken in Benin

Nationale parken in Benin
Nationale parken in Benin

Het West-Afrikaanse land Benin heeft twee nationale parken. Beiden liggen in het noorden van het land. Aangezien beide parken deel uit maken van grotere internationale parken kan je ook via deze landen het park in. Dit is vaak ook sneller. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Niamey in Niger, waar je binnen 2 uur al bij de poorten van W National Park kan staan. Vanuit de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, is het minimaal 5 uur reizen. Wil je toch vanuit Benin reizen, moet je naar het vliegveld van Cotonou vliegen en vervolgens een dag naar het noorden rijden.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

W National Park

Het W National Park ligt deels in Burkina Faso en Niger, maar het grootste deel ligt in Benin. De drie delen samen zijn ongeveer 10.000 km² groot. In het gebied zijn archeologische sporen gevonden die aantonen dat het gebied in vroegere tijden een belangrijk gebied is geweest van menselijke bewoning. In de laatste paar eeuwen was het gebied echter maar dunbevolkt, o.a. doordat de natte moeraslanden een perfecte woonplaats waren voor malariamuggen. In de jaren '70 van de twintigste eeuw werd het aantal malariamuggen echter teruggedrongen en werd het gebied toegankelijker voor mensen. Sinds 1954 is het een nationaal park en in 1996 werd het zelfs een UNESCO World Heritage Site.

Het park is het hele jaar open, maar tijdens het regenseizoen is het minder begaanbaar. Het droge seizoen is sowieso de beste tijd om de wilde dieren te zien aangezien zij dan en masse verzamelen bij de drinkputten. Het kan tijdens het droge seizoen zeer warm worden, tot wel 36 graden Celsius, maar het is een te tolereren warmte aangezien de luchtvochtigheid laag is. In de herfst zie je de minste grote dieren, doordat de begroeiing dan op zijn hoogst is, maar het is dan wel de ideale tijd voor vogelliefhebbers.

W National Park heeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Zo kun je Afrikaanse buffels, bavianen, caracals, cheeta's, leeuwen, nijlpaarden en everzwijnen tegenkomen. Het park is ook het thuis van enkele bedreigde diersoorten zoals de Afrikaanse olifant en de Afrikaanse wilde hond. W staat ook bekend om het enorme aantal vogelsoorten die er hun stek hebben, dus voor vogelaars is het zeker een aan te raden bestemming.

Er zijn drie manieren om het park te verkennen: via 4WD auto, boomstamkano of via een trektocht. Men wordt altijd begeleid. Safari's kunnen van tevoren geboekt worden of ter plekke bij de Tapoa Gate.

Pendjari National Park

Het Pendjari National Park ligt in het Atakora departement van Benin en heeft een oppervlakte van 2.755 km². Het is tegelijkertijd met het W National Park in 1954 opgericht en lijkt, aangezien het een gelijkaardig ecosysteem heeft, ook heel veel op dat andere park. Je zult hier veel van dezelfde dieren tegenkomen, maar er zijn verschillen. Zo is het een thuis voor de zeer bedreigde Saharan Cheetah, waarvan ongeveer 5% van de overgebleven individuen in Pendjari rondloopt. Het heeft een grote populatie olifanten, maar er zijn ook luipaarden, gevlekte hyena's, jakhalzen en waterbokken. De mannelijke leeuwen van Pendjari zijn opmerkelijk, want zij staan bekend om het niet hebben van manen. Er zijn heel veel manieren om van Pendjari te genieten. Men kan o.a. op safari gaan, jagen, mountainbiken, kanovaren en hiken. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen