Reizen in... Benin

Reizen in... Benin
Reizen in... Benin

Benin is een land in het westen van het continent Afrika. Het grenst aan Niger, Burkina Faso, Nigeria, Togo en aan de Baai van Benin en telt ongeveer 9,5 miljoen inwoners. De meeste bewoners van het land wonen in de kuststreek, waar je ook de grootste steden van het land vindt: Cotonou en Porto-Novo. Porto-Novo is de hoofdstad van Benin, maar het is niet de grootste stad. Ook vind je in de hoofdstad niet de regering, deze vind je in Cotonou, wat de grootste stad is.

Vroeger was Benin een belangrijk land wat betreft de slavenhandel. Er werden veel slaven vanuit Benin, ook wel de Slavenkust genoemd, verscheept naar de Nieuwe Wereld. De verschillende forten die je aan de kust vindt, doen nog steeds herinneren aan deze activiteit waar Benin rijk mee is geworden. Tegenwoordig is landbouw een belangrijke bron van inkomsten. Benin is een arm land en kent redelijk veel armoede. Toch is het, door de rijke geschiedenis en cultuur, een leuk en interessant land om te bezoeken. In dit artikel worden enkele praktische zaken besproken wat betreft het reizen in Benin.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De taal

Benin is lange tijd een kolonie geweest van Frankrijk. Door de kolonisatie van dit Europese land is de officiële taal van Benin het Frans. Toch wordt deze taal niet door iedereen gesproken. Er zijn vooral veel lokale talen in het land te vinden, waaronder Fon, Yoruba, Dendi, Bariba en nog 50 andere Afrikaanse talen en dialecten. De lokale talen worden direct onderwezen op de lagere scholen en voor het Frans geldt dit pas na een aantal jaren onderwijs. In de rijke, grote steden wordt het Frans echter vaak wel vanaf jongere leeftijd onderwezen. Vooral in deze steden wordt de taal veel gesproken. Het Engels wordt nog niet veel gesproken, maar het is in opkomst.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Benin is niet erg goed. Er zijn enkele ziekenhuizen te vinden, maar vaak hebben deze te weinig dokters en bedden tot hun beschikking. Maar weinig mensen hebben toegang tot de primaire diensten wat betreft de gezondheidszorg. Vanaf 1987 is echter begonnen met het Bamako Initiatief. Dit zorgde er voor dat de gezondheidszorg verbeterde, maar nog steeds zit het niet op een goed niveau.

Voor een reis naar Benin is het verplicht om je tegen gele koorts in te enten. Andere vaccinaties die worden aangeraden zijn tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A. Ook komt in enkele delen van het land malaria voor. Om het risico op deze ziekte te verkleinen, is het verstandig om kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen, 's nachts onder een klamboe te slapen en om een insecten werend middel met DEET te gebruiken. Deze maatregelen kunnen tevens genomen worden om de kans op knokkelkoorts (dengue) zo klein mogelijk te houden. Een andere ziekte die veel voorkomt in Benin is AIDS. Gebruik bij een seksuele relatie dus een condoom.

Om zo gezond mogelijk te blijven in Benin is het verstandig om te letten op wat je eet en drinkt. Zorg er voor dat het eten goed verhit is, zodat bacteriën zijn gedood. Ook bij het drinken is het verstandig om op te letten. In Cotonou kun je kraanwater drinken, maar er zit wel chloor in. Ben je hier gevoelig voor, drink dan alleen gekookt of gebotteld water. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Mocht je in Benin zijn en een noodgeval hebben, dan kun je de volgende telefoonnummers bellen: voor de politie 117, voor de brandweer 118 en voor de ambulance 21 30 17 69 en 21 30 06 56.

Alleen reizen in Benin

Alleen reizen in Benin is te doen, maar waakzaamheid in het hele land wordt wel aangeraden. Als vrouw alleen reizen wordt afgeraden. In het donker is het niet verstandig om je op de straat te begeven, probeer reizen dan zoveel mogelijk te vermijden. Mensen op het strand van Cotonou zijn vaak het doelwit van overvallen, ook in het bosgebied in Ouidah is de kans op overvallen groot. Vooral nachtelijke overvallen vinden plaats op het traject tussen Savalou en Dassa en in grensgebieden met Burkina Faso, Nigeria en Niger. De veiligste manier om te reizen is met een lokale gids of bewoner van het land. Zij weten vaak welke plekken het beste vermeden kunnen worden en zij spreken de taal. Mocht je het slachtoffer worden van een misdaad, licht dan meteen de politie in.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen