Reisadvies: Is Benin een veilig vakantieland?

Reisadvies Benin
Reisadvies Benin

Wil je graag eens het bijzondere Benin ontdekken? Dan wil je vooraf natuurlijk wel weten hoe het zit met het reisadvies voor Benin. Alles voor het reisadvies en de veiligheid in Benin lees je hier.

Benin is een land in West-Afrika waarvan Porto-Novo de hoofdstad is. Porto Novo is na Cotonou de grootste stad van Benin. Er wonen ongeveer 9,1 miljoen mensen in Benin, die vooral in het zuiden van het land wonen. Zij leven grotendeels van de productie van katoen, landbouw en van regionale handel. Hoewel Benin een redelijk veilig land is om doorheen te reizen, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Deze zaken worden in dit artikel besproken.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Benin

Het reisadvies voor Benin is grotendeels geel in combinatie met stukjes oranje en rood. Geel houdt in dat het land over het algemeen veilig is om naartoe te reizen, maar dat er wel een aantal veiligheidsrisico's zijn waar je rekening mee dient te houden. Oranje betekent dat er vanuit de overheid wordt afgeraden naar dit gedeelte van Benin te reizen, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Rood betekent een negatief reisadvies, oftewel het wordt afgeraden dit gedeelte van Benin te bezoeken.
Reisadvies Benin

Onveilige gebieden in Benin

Het wordt afgeraden naar de nationale parken Pendjari en Parc W te reizen en vermijdt ook het grensgebied met Burkina Faso en Niger. In deze gebieden komen geregeld terroristische aanslagen voor en hier hebben de terroristen ook mijnen neergelegd. Jihadisten hebben een terroristische aanslag gepleegd in Matéri en er is ook een aanval geweest op een politiepost in Dassari. Ook het gebied ten zuidwesten van National Park Pendjari is onveiliger geworden. Ondanks dat het leger het gebied onder controle heeft, blijft de situatie hier onzeker. Daarnaast wordt er aangeraden alleen naar het grensgebied in het noordwesten en het grensgebied met Nigeria te reizen indien noodzakelijk. De veiligheidssituatie in deze gebieden is slecht en voor deze gebieden geldt een verhoogde kans op ontvoeringen en terroristische aanslagen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Benin

De hoofdstad van Benin, Porto Novo, is veilig om naartoe te reizen. Houd er wel rekening mee dat ook in de hoofdstad en in Cotonou criminaliteit voorkomt. Dit is voornamelijk in de vorm van zakkenrollerij en gewapende berovingen. Wees daarom alert op drukke plekken met veel buitenlandse reizigers. Vermijd 's avonds de markt Dantokpa, de wijk Jonquet en de haven in Cotonou. Wees op drukke plekken ook alert op terrorisme. Grote winkelcentra, markten, kerken, hotels en restaurants kunnen het doelwit worden van een terroristische aanslag.

De hoofdstad van Benin, Porto Novo
De hoofdstad van Benin, Porto Novo

Houd ook hier rekening mee:

 • Voor Benin dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort en heb je een visum nodig.
 • Alleen in Cotonou zijn er een aantal pinautomaten waar je met de Nederlandse pinpas geld kan pinnen. In de rest van Benin kan je alleen pinnen met een VISA-kaart.
 • In verband met de sterke stroming is het beter om niet in de zee te zwemmen.
 • Door heel Benin kunnen demonstraties voorkomen die kunnen leiden tot geweld. Vermijd demonstraties en wees extra alert op plekken waar ze aan het demonstreren zijn.
 • De verkeersveiligheid in Benin is op vele wegen slecht. Zo kennen de meeste wegen geen verlichting. Daarnaast is de kwaliteit van de wegen niet al te best. Wegen worden slecht onderhouden waardoor er grote kuilen in de weg kunnen zitten.
 • In Benin kan ook natuurgeweld voorkomen: in het regenseizoen wordt Benin regelmatig getroffen door zware regenval dat voor flinke overstromingen kan zorgen. In december tot maart heeft Benin te maken met Harmattan, een wind vanuit de Sahara die die het meegevoerde zand soms duizenden kilometers verder kan verspreiden. Dit kan leiden tot ademhalingsstoornissen en irritaties aan de ogen.
 • LHBTIQ+'s worden niet algemeen geaccepteerd in Benin.
 • Het bezitten, gebruiken en handelen van drugs is illegaal in Benin. Hier kan je een gevangenisstraf tot 20 jaar voor krijgen.
 • Oplichting via internet en e-mail vanuit Benin komt vaak voor. Ga daarom niet in op financiële transacties of andere voorstellen vanuit Benin.
 • Seks met minderjarigen is in Benin illegaal. De overheid kan hier hoge straffen voor geven.
 • Benin is één van de belangrijkste landen als het gaat om voodoo-praktijken. Respecteer de lokale tradities en wees voorzichtig met het deelnemen aan praktijken en rituelen.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Benin bezoek je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen