Reisadvies: Is Benin een veilig vakantieland?

Het is veilig om naar Porto Novo te reizen
Het is veilig om naar Porto Novo te reizen

Benin is een land in West-Afrika waarvan Porto-Novo de hoofdstad is. De grootste stad van het land Cotonou is echter niet de hoofdstad. Er wonen ongeveer 9,1 miljoen mensen in Benin, die vooral in het zuiden van het land wonen. Zij leven grotendeels van de productie van katoen, landbouw en van regionale handel. Hoewel Benin een redelijk veilig land is om doorheen te reizen, moet je wel met enkele zaken rekening houden. Deze zaken worden in dit artikel besproken.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het reisadvies voor het grootste deel van Benin is op het moment oranje, wat wil zeggen dat alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn. Indien je terugkeert uit dit land naar Nederland dien je 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor een gebied in het noorden, genaamd Nationaal Park W, geldt het reisadvies 'niet reizen', dit in verband met een verhoogd risico op terrorisme.

Onveilige gebieden

Het wordt aangeraden om alleen naar het Nationaal Park W te reizen als dit niet anders kan. Er is in dit gebied namelijk een verhoogd risico op ontvoeringen, omdat criminele bendes zich wegens de open grenzen makkelijk kunnen voortbewegen tussen Nigeria en Benin. Voor het zuidoosten van Benin is het raadzaam om vooral op te passen in het gebied dat grenst aan Lagos (provincie/staat) in Nigeria.

Verder komen gewapende overvallen vaker voor in de volgende gebieden:

- De omgeving van de stad Ouidah, met name in de bossen
- De weg tussen de steden Djougou en Ndali
- Het strand van Cotnou, vooral in de buurt van de luxe hotels
- De weg tussen de steden Djougou en Dassa, voor na het ondergaan van de zon en overdag op zondagen
- De weg tussen de steden Malanville en Parakou, hier wordt alleen onder begeleiding van de politie in konvooi gereden op de verschillende trajecten. Houd dus rekening hiermee en rijd daarom alleen op die trajecten in een groep die bestaat uit minimaal twee auto’s.

In deze gebieden is het verstandig om alleen overdag te reizen, want als de zon ondergaat is er meer kans op criminaliteit en is de veiligheid in het verkeer slechter. Verder is het raadzaam om je kostbare spullen goed op te bergen en niet teveel geld op zak te hebben.

Veiligheid Porto-Novo

Porto-Novo is veilig om naar toe te reizen. Er zijn geen veiligheidsrisico’s.

Houd ook hier rekening mee

Homoseksualiteit
In Benin is homoseksualiteit nog niet in het algemeen geaccepteerd. Wees daarom voorzichtig in de manier waarop je je naar anderen open stelt. Let er ook op dat ondanks dat homoseksualiteit niet strafbaar is, vervolging wel mogelijk is wanneer je het openlijk uit. Dan is het namelijk een schending van de openbare orde.

Oplichting
Via internet en e-mail komt er in Benin vaak oplichting voor. De Beninse criminelen die hier achter zitten werken vaak samen met bendes in Nigeria. Het is daarom wijs om niet in te gaan op financiële transacties of voorstellen vanuit Benin, zoals de aankoop van een auto of motor.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,4

Gerelateerde artikelen