Rondreizen in Benin

Rondreizen in Benin
Rondreizen in Benin

Benin is een land gelegen in Afrika en is geweldig om door te reizen. Dit komt mede doordat het land een aantal grote en interessante steden heeft, maar ook omdat het een van de meest veilige en stabiele landen is om doorheen te reizen. Je vindt er veel nationale parken met wilde dieren, ruïnes van tempels en paleizen en musea.

Heb je weinig kennis van Benin? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je naar Benin gaat, is het handig om wat meer te weten over een aantal praktische zaken. Heb je bijvoorbeeld een visum nodig? Zijn inentingen noodzakelijk? Hoe is het vervoer geregeld in Benin? Welk klimaat heeft het land en hoe is de bevolking eigenlijk? Op al deze vragen krijg je in het onderstaande artikel antwoord.

Visum en inenting
Als je naar Benin reist, dien je in het bezit te zijn van een paspoort. Bovendien moet deze nog minimaal 6 maanden geldig zijn na aankomst in het land. Ook is een visum verplicht. Een visum kun je aanvragen bij het consulaat van Benin.

Er worden verschillende inentingen aanbevolen naar Benin. De vaccinatie voor gele koorts is echter verplicht voor alle reizigers, omdat gele koorts in het hele land voorkomt. Tevens worden de DTP-vaccinatie, de vaccinatie voor hepatitis A, de vaccinatie tegen mazelen en de vaccinatie tegen rabiës aanbevolen. Verder komt er in het land malaria voor. Hiervoor dien je je goed te beschermen door middel van tabletten tegen malaria.

Vervoer
In Cotonou is een vliegveld, veel internationale vluchten landen hier. Vervoer in het land is ook goed geregeld. Er zijn een aantal goede hoofdwegen die grote plaatsen en omringende landen met elkaar verbinden. Wel is het vaak zo dat de wegen niet goed verlicht zijn. In Benin rijden ze aan de rechterkant van de weg. Niet-verharde wegen zijn nauwelijks tot niet begaanbaar in het regenseizoen. Het is wel mogelijk om een auto te huren en hiermee het land te verkennen. In grotere steden kan het wat hectisch zijn om zelf te rijden, omdat er niet veel verkeersregels zijn in Benin. Wel is het mogelijk om in en tussen de steden te reizen met de bus. Dit zijn minibussen die door heel de stad rijden. Ook zijn er busverbindingen tussen grotere steden. Reizen met de trein is ook nog goed mogelijk. Benin heeft namelijk zo’n 600 kilometer aan spoorwegen. Het is vooral handig om de trein te nemen als je wilt reizen tussen grote steden.

Klimaat
Benin heeft eigenlijk twee soorten klimaten: een tropisch klimaat in het zuiden en een savanne- of steppeklimaat in het noorden. In het zuiden is het vooral vochtig en heet, het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur ligt hier dan ook tussen de 22 en de 35 graden. In het noorden is de vochtigheid veel lager, maar ondanks dat liggen de temperaturen hier nog wel hoog. De gemiddelde neerslag is 1.245 millimeter per jaar.

Bevolking
Er wonen iets meer dan 9 miljoen mensen in Benin. Het land bestaat uit veel etnische groepen. De grootste bevolkingsgroep is de Fon in het zuiden van het land. Bijna 40 procent van de bevolking behoort tot deze groep. Het christendom is de grootste religie in Benin, met 42,8 procent. Verder gelooft 24,4 procent in de islam. Voodoo wordt ook gezien als een officiële religie in Benin, 17,3 procent van de bevolking voert het uit.

Wat je niet mag missen

In het land Benin zijn enorm veel bezienswaardigheden te bezoeken. Een aantal hiervan mag je zeker niet missen.

Een daarvan is het Pendjari National Park, wat een van de bekendste bezienswaardigheden van Benin is. Het park ligt in het noordwesten van het land en is in 1954 opgericht. Je kunt in het park erg veel dieren zien zoals giraffes, olifanten, leeuwen, apen, de bedreigde Saharan cheetah en hyena’s. In het park kun je onder andere op safari gaan, mountainbiken en kanovaren.

In het Musée historique d'Abomey in Abomey vind je alles over de paleizen en koningen van Benin. Naast paleizen uit het Abomey koninkrijk hebben ze er ook 1.050 objecten tentoongesteld met betrekking tot de oude koningen.

Porto-Novo is de hoofdstad van het land en is ook erg leuk om te bezoeken. De op een na grootste stad van het land heeft een groot aantal toeristische attracties. Het King Toffa’s Palace bijvoorbeeld. Dit museum is helemaal gewijd aan allerlei koninklijke figuren uit de geschiedenis van Benin. Vroeger was het het paleis van koning Toffa. Verdere bezienswaardigheden in de stad zijn de Jardin Place Jean Bayol, wat een groot plein is met een standbeeld van de eerste koning, en het Palais de Gouverneur. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen